Τα vintage μαγιό επανέρχονται. Μια αναδρομή θα σας πείσει.

Η μόδα κάνει κύκλους, ξανά και ξανά

Η μόδα επαναλαμβάνεται και το παρελθόν αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης. Κάτι που παρατηρήσαμε να φαίνεται όλο και πιο έντονα στα μαγιό. Είπαμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε μία αναδρομή στην ιστορία τους!

Το 1700, το μπάνιο ήταν μια γρήγορη βουτιά, ενώ οι άντρες και οι γυναίκες κολυμπούσαν σε διαφορετικά μέρη. Το γυναικείο μαγιό έμοιαζε με ευρύχωρο μεσοφόρι, με μεταλλικά βάρη στο στρίφωμα για να μην επιπλέει και αφήνει σε κοινή θέα τα πόδια των γυναικών.

Το 1945 ο Γάλλος μηχανικός Louis Reard σχεδιάζει το πρώτο μπικίνι. Η ιδέα του αργεί να βρει τη μαζική εφαρμογή της, αφού σχεδόν τριάντα χρόνια αργότερα συλλαμβάνεται η Annette Kellerman επειδή φορούσε ολόσωμο μαγιό.

Η Coco Channel σχεδιάζει τα πρώτα αθλητικά γυναικεία μαγιό. Μέχρι το 1940 η εμφάνιση κοριτσιών με ολόσωμα μαγιό καθιερώνεται στη διαφήμιση.

Το 1951 απαγορεύεται στις κοπέλες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό ομορφιάς "Μις Υφήλιος" να φορέσουν μπικίνι.
Το 1955 η χορεύτρια του παρισινού καζίνο, η Μισελίν Μπερναρντινί, αναλαμβάνει να "σκίσει τη γάτα" φορώντας δημοσίως το πρώτο μπικίνι.
Το 1962, μέσα από τα γαλάζια νερά της Καραϊβικής αναδύεται με λευκό μπικίνι η Ούρσουλα Άντρες, το θρυλικό κορίτσι του Τζείμς Μποντ. Το 1966, η Ρακέλ Γουέλτς, φορώντας γούνινο μαγιό στο φιλμ "1.000.000 χρόνια π.Χ.", θα πει τη μοναδική της ατάκα "εγώ Λουάνα, εσύ Τόμακ".
Το 1970 τα μαγιό αρχίζουν να μικραίνουν ακόμη περισσότερο, ενώ εμφανίζονται και τα πρώτα σκανταλιάρικα τόπλες.
Το 1975 επικρατούν στην αγορά οι Βραζιλιάνοι. Το τάνγκα εξαπλώνεται ταχύτατα και γίνεται σήμα κατατεθέν της βραζιλιάνικης κουλτούρας.
1980: Έχουμε και λέμε: μικροκίνι, τανκίνι και για τολμηρές Αράβισσες το μπουρκίνι. Τα αποτρυχωτικά μηχανήματα παίρνουν φωτιά και η χρυσή εποχή για το Laser αρχίζει...
Και οι σέξι σκελέες... Από το 1990 και μετά, τα γυναικεία μαγιό όλο και μικραίνουν, ενώ τα ανδρικά μεγαλώνουν..

Εδώ και δύο χρόνια, για να μην πούμε περισσότερο όμως η μόδα επιστρέφει σιγά σιγά προσς τα πίσω. Τα σουτιέν και τα bottoms μεγαλώνουν θυμίζοντας ρετρό εποχές και μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο σέξι από ποτέ. Κοιτάξτε τη photo gallery κάνοντας μία αναδρομή από το παρελθόν στο σήμερα και θα καταλάβετε.

Διαβάστε ακόμη:

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης