Η μαγεία του να δημιουργείς μόνη σου το δικό σου stylish «καταφύγιο»

Η μαγεία του να δημιουργείς μόνη σου το δικό σου stylish «καταφύγιο»

Αν υπάρχει κάτι που με βοηθά να χαλαρώνω, να εκτονώνομαι και να εκφράζω τη δημιουργικότητά μου, αυτό είναι αναμφίβολα το styling. Μπορεί οι περισσότερες φίλες και γνωστές μου να αισθάνονται άγχος μπροστά από μία ακατάστατη ντουλάπα ή κάνοντας ένα πέρασμα από ένα thrift store της πόλης -εκεί όπου πρέπει να περάσουν ώρες ολόκληρες για να ξετρυπώσουν τα στυλιστικά «διαμάντια» που πραγματικά αξίζουν- ωστόσο, στη δική μου περίπτωση, το δημιουργικό χάος της αναζήτησης των πιο fashionable outfits, με χαλαρώνει.

Δεν θυμάμαι πότε και πώς ακριβώς ξεκίνησε αυτή η συνήθεια, αυτή η ανάγκη. Σίγουρα όμως με θυμάμαι παιδί, να «βουτάω» στη ντουλάπα της μητέρας μου και στις κούτες με τα παλιά, vintage ρούχα από τη δεκαετία του ‘80, τα οποία ούτε εκείνη ήξερε γιατί φυλούσε. Τα δοκίμαζα, τα περιεργαζόμουν και τα φορούσα το ένα πάνω από το άλλο, δημιουργώντας μαγικές εμφανίσεις, συνδυάζοντας διαφορετικά layers -και μάλιστα, προτού καν το layering γίνει της μόδας.

Τα χρόνια πέρασαν, λοιπόν, και αυτή η συνήθεια όχι μόνο έμεινε, αλλά εξελίχθηκε κιόλας. Αυτός είναι ο λόγος που μέχρι προσφάτως, θα με έβρισκες να απολαμβάνω τα after work απογεύματα και τα πρωινά κάθε Σαββάτου στα καταστήματα με second hand ρούχα της Αθήνας, ψάχνοντας για items και αξεσουάρ με τα οποία θα δημιουργούσα τα magic layers που θα αναδείκνυαν το προσωπικό μου γούστο.

Από τη μόδα στο home décor με «όχημα» τηδημιουργικότητα

«Ωραία η μόδα», θα μου πεις, αλλά «πόσο style μπορούν να αντέξουν τέσσερις τοίχοι;», θα με ρωτήσεις. Η αλήθεια είναι πως η νέα πραγματικότητα περιόρισε στο ελάχιστο τις εξόδους και συνεπώς, τις εμφανίσεις μου. Ακόμη, λοιπόν, και αν συχνά απολάμβανα τον ελεύθερό μου χρόνο σκρολάροντας σε online καταστήματα ρούχων, στην πραγματικότητα, η ενασχόλησή μου με τη μόδα δεν μου προκαλούσε τον ίδιο ενθουσιασμό.

«Αν δεν μπορώ να κάνω layering στα ρούχα για να πάω στο γραφείο ή να βγω για χορό με τις φίλες μου, τι μπορώ να κάνω για να εκφράζω τη δημιουργικότητά μου μέσω του styling;», διερωτήθηκα, λοιπόν, ένα ζεστό, κυριακάτικο απόγευμα, την ώρα που απολάμβανα ένα Magic Double Gold Caramel Billionaire. Και μία ματιά γύρω μου ήταν αρκετή για να μου δώσει την απάντηση που αποζητούσα.

Home Styling! Αυτό θα ήταν το νέο μου project, το χόμπι που θα μου επέτρεπε να βγάζω στην επιφάνεια τη δημιουργική μου πλευρά. Εκείνο που σίγουρα δεν περίμενα, βέβαια, ήταν το ότι η ενασχόλησή μου με τη διακόσμηση του σπιτιού θα μου άρεσε τόσο πολύ, που θα με οδηγούσε στο να ανακαλύψω και άλλα magic layers της προσωπικότητας και φυσικά, της καθημερινότητά μου.

Φέρνοντας στην επιφάνεια τις πιο stylishαποχρώσεις του πράσινου

Το σπίτι μου μετατράπηκε ξαφνικά σε έναν «καμβά», σε έναν χώρο στον οποίο μπορούσα να δημιουργώ κάτι διαφορετικό κάθε φορά, προσθέτοντας ή αφαιρώντας αντικείμενα, βάζοντας ή αλλάζοντας χρώματα ή απλώς, μετακινώντας έπιπλα. Κάπως έτσι, το Pinterest έγινε το διαδικτυακό μου φιλαράκι και αρκούσε το άγγιγμα της οθόνης του κινητού μου για να αντλήσω έμπνευση και να βελτιώσω κάθε χώρο ή γωνιά του σπιτιού μου.

Εκείνο που έλειπε από το σπίτι μου, ωστόσο, και το οποίο έβλεπα σχεδόν σε κάθε φωτογραφία στο Pinterest και φυσικά, στα posts των influencers που ακολουθούσα στο Instagram ήταν το πράσινο χρώμα. Φυτά παντού: Αυτός ήταν -και παραμένει- ο κορυφαίος κανόνας στο home décor, τα τελευταία χρόνια και ήξερα ότι είχα κάθε λόγο να τον ακολουθήσω.

Από το layering και τη μόδα συνεπώς, πέρασα στο home décor και από εκεί, στην κηπουρική, τόσο εξωτερικών, όσο και εσωτερικών χώρων. Μονστέρα, σανσεβιέρια, δράκαινα, φίκος μπέντζαμιν αλλά και φίκος λυράτα, κέντια, βουκαμβίλια, γεράνι, ρίγανη, βασιλικός, δυόσμος, αλόη, λεβάντα και παχύφυτα παντού. Κάθε γωνιά του σπιτιού μου απέκτησε μία απόχρωση του πράσινου και καθώς το σπίτι μου μετατράπηκε σε ένα πράσινο, wellness «καταφύγιο», εγώ ανακάλυψα ένα ακόμη magic layer που δεν ήξερα πως υπήρχε, ένα απολαυστικό χόμπι, μια διαφορετική πτυχή του εαυτού μου, που μου προσέφερε από την πρώτη στιγμή μεγάλη ικανοποίηση, αποτελώντας ταυτόχρονα πηγή έμπνευσης και χαράς.

Pleasure has more than one layer, λοιπόν, και τώρα που έξω μυρίζει καλοκαίρι, τίποτα δεν συγκρίνεται με την απόλαυση του να βγαίνω στο μπαλκόνι μου μετά το γραφείο και να χαλαρώνω στο δικό μου πράσινο καταφύγιο με τις μπαμπού καρέκλες, απολαμβάνοντας το βελούδινο παγωτό μου με τις πλούσιες στρώσεις γευστικής πολυτέλειας. Και σε αυτόν τον μικρό χώρο κάπου στο κέντρο της Αθήνας, με το décor που θυμίζει κάτι από Pinterest και τα πανέμορφα φυτά, νιώθω πως όλα είναι όπως ακριβώς πρέπει, ότι τα πάντα βρίσκονται σε τέλεια ισορροπία.

Μην μένεις μόνο στην επιφάνεια, λοιπόν. Η μία συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε κάποια άλλη, ακόμη πιο απολαυστική, ενώ ένα χόμπι που ακολουθείς εδώ και χρόνια, μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να αποκαλυφθούν ακόμη περισσότερα magic layers. Διότι κάποιες φορές αρκούν μερικές επιπλέον στρώσεις απόλαυσης για να σου προσφέρουν τις στιγμές πολυτέλειας και χαλάρωσης, που τόσο ανάγκη έχεις, ακόμη και αν πρόκειται απλώς για ένα απόγευμα στο μπαλκόνι με λαχταριστό παγωτό με σοκολάτα gold, γεύση μπισκότου, σιρόπι καραμέλας, λευκή σοκολάτα με καραμέλα και απολαυστικά κομμάτια μπισκότου!