Double O Woodcrafts: Τα πιο ωραία αξεσουάρ έχουν τη ζεστασιά του ξύλου

Διονυσία Καλαποθαράκου
Double O Woodcrafts: Τα πιο ωραία αξεσουάρ έχουν τη ζεστασιά του ξύλου

Ένα ελληνικό brand δημιουργεί κομψά παπιγιόν, τσάντες, κοσμήματα, μανικετόκουμπα και στυλό… από ξύλο! Kαι μας δείχνει πώς να κάνουμε fashion statement με το πιο απροσδόκητο υλικό.

Ένα ελληνικό brand δημιουργεί κομψά παπιγιόν, τσάντες, κοσμήματα, μανικετόκουμπα και στυλό… από ξύλο! Kαι μας δείχνει πώς να κάνουμε fashion statement με το πιο απροσδόκητο υλικό.

Ο Μιχάλης και η Χριστίνα. Η Χριστίνα και ο Μιχάλης: Ένα ζευγάρι στη ζωή αλλά και στις καλλιτεχνικές ανησυχίες, κρύβεται πίσω από αυτό το made in Greece brand που ανέδειξε το ξύλο ως το απόλυτο elegant στοιχείο κάθε ενημερωμένης γκαρνταρόμπας. «Είμαστε ζευγάρι στη ζωή και στην κατασκευή. Ενώσαμε την αγάπη μας για το χειροποίητο και το ελληνικό. Με την τεχνογνωσία και το ταλέντο του Μιχάλη, το πνεύμα και την αισθητική της Χριστίνας καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε υψηλής ποιότητας χειροποίητες ξύλινες κατασκευές με μοναδικό σχεδιασμό», μας είπαν οι ιδιοκτήτες της Double O Woodcrafts.

Brief Fashion History

Το 2013 ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η εταιρία Double O Woodcrafts, κατασκευάζοντας χειροποίητα αντικείμενα από ξύλο , όπως γυαλιά ηλίου & οράσεως, παπιγιόν, τσάντες, κοσμήματα, μανικετόκουμπα, στυλό και διάφορα άλλα εξατομικευμένα είδη (εταιρικά ξύλινα δώρα, σταντ, συσκευασίες αλλά και είδη γάμου-βάπτισης). Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Μιχάλη Κόκκινο και την Χριστίνα-Ελπίδα Ξιφαρά , οι οποίοι προερχόμενοι από διαφορετικούς κλάδους και με διαφορετικό background σπουδών, αποφάσισαν με αφορμή την οικονομική κρίση να αλλάξουν καριέρα και να επενδύσουν στην χειροποίητη κατασκευή από φυσικά υλικά, ακολουθώντας τις τάσεις του διεθνούς σχεδιασμού και τις απαιτήσεις της αγοράς. Οκτώ χρόνια μετά η εταιρία εξελίσσεται ραγδαία χρόνο με το χρόνο, έχει αυξήσει τη ποικιλία των υλικών και την γκάμα των προϊόντων που κατασκευάζει και έχει καταφέρει να προωθήσει τις δημιουργίες της με την ένδειξη “handmade in Greece” σε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, νησιωτική & ηπειρωτική αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αμερική) μέσω διαδικτυακών πωλήσεων.


Process In The Making

Το εργαστήριo του brand Double O Woodcrafts βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και τα δύο OO (Double O) προέρχονται από τη λέξη wood (=ξύλο), που είναι η καρδιά και η βάση των κατασκευών της εταιρίας. «Τα δύο OO επίσης συμβολίζουν τους δύο φακούς, τα δύο μάτια, τα διπλά χαρακτηριστικά του προσώπου μας», μας λέει η Χριστίνα και ο Μιχάλης προσωποποιώντας έτσι ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία. Σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη του brand παίζει και η επικοινωνία του οράματος των δημιουργών του με τον υπόλοιπο κόσμο. «Το Facebook και το Instagram είναι για εμάς η βιτρίνα μας, είναι ο τρόπος μας να δείξουμε τα προϊόντα μας σε κάθε σπίτι, από το μικρό εργαστήριό μας στην Κρήτη. Είναι το πρώτο και σπουδαιότερο εργαλείο marketing και πωλήσεων που χρησιμοποιούμε και αυξάνει διαρκώς τις πωλήσεις μας. Πιστεύουμε ότι αυτή η ευκαιρία πρέπει να αντιμετωπίζεται με συνέπεια και επαγγελματισμό σαν μια φυσική επιχείρηση. Η διαδραστικότητα και η αμεσότητα του Facebook δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα αλλά και μια απαίτηση συνέπειας και αφοσίωσης στη δουλειά μας», εξήγησαν ο Μιχάλης και η Χριστίνα.


Tips From Experts

Tι θα συμβούλευαν τις νέες επιχειρήσεις οι ιδιοκτήρες της Double O Woodcrafts; «Nα απευθυνθούν στο Facebook», μας είπαν σχεδόν ταυτόχρονα. «Τα κοινωνικά δίκτυα γενικά και η Meta συγκεκριμένα, ιδίως μέσω του Facebook και του Instagram, «ανέλαβαν» να φέρουν τα καταστήματα και πάλι στους πελάτες τους. Γιατί; Διότι το Facebook, ως το πλέον διαδεδομένο app της Meta, έδωσε σε όλους τη δυνατότητα να προβάλλουν άμεσα το κατάστημα και το εμπόρευμά τους. Έτσι, οι καταναλωτές μπορούσαν να εντοπίσουν εύκολα αυτό που έψαχναν και επίσης εύκολα να το αγοράσουν. Συγκεκριμένα, το 30% των επιχειρήσεων που είναι ενεργές στο Facebook – δηλαδή διατηρούν επιχειρηματική σελίδα – πραγματοποιούν ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 25% των πωλήσεών τους μέσω του συγκεκριμένου app της Meta. Η Meta προσέφερε διέξοδο επιβίωσης και ειδικά το Facebook έγινε κινητήριος δύναμη ανάπτυξης: Αυτή η τάση ηλεκτρονικών αγορών που προέκυψε ως ανάγκη εξαιτίας της πανδημίας, εδραιώθηκε και ήδη σήμερα αποτελεί πρακτική πωλήσεων για μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», εξήγησαν η Χριστίνα και ο Μιχάλης και μας έδωσαν και πιο συγκεκριμένα job tips:

«Το Good Ideas Deserve To Be Found της Meta δίνει τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που το αξιοποιούν, να δημιουργήσουν έναν 'χριστουγεννιάτικο κατάλογο' για τα προϊόντα τους, με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, συμβουλές και μυστικά, που μπορούν να τα κάνουν ακόμα πιο ευπώλητα. Το πρόγραμμα Supporting Small Businesses Christmas Catalogue έρχεται να δώσει στην ελληνική επιχειρηματικότητα τη διάσταση της εποχικότητας και ειδικά όσον αφορά στην περίοδο των Χριστουγέννων – μια ευκαιρία που «δεν αντέχει να χάσει» καμία μικρομεσαία επιχείρηση στη χώρα μας. Ήδη 'τρέχει' καμπάνια και όλοι μπορούμε να ανεβάσουμε φωτογραφίες από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ξεχωρίζουμε για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την εξυπηρέτησή τους στα IG Stories ή μέσα από σχόλια, τόσο στο Facebook, όσο και στο Instagram. Αρκεί να κάνουμε tag την επιχείρηση και να προσθέσουμε το hashtag #Deservetobefound – διότι, στην ψηφιακή εποχή των επιχειρήσεων όλοι μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε το τοπίο και να διατυπώσουμε τις απόψεις μας, με τη βεβαιότητα πως ακούγονται', τόνισαν.

Written in Wood

Kαι αφού μας έδωσαν τις επαγγελματικές πληροφορίες που χρειαζόμασταν, σταθήκαμε λίγο παραπάνω στα δικά τους μοναδικά σχέδια. Κομψά clutches, πρακτικές all day bags σε cross body σχέδια, funky γυαλιά ηλίου σε μοντέρνο και πρακτικό οβάλ σχήμα, αλλά και άλλα μικροαντικείμενα όπως στιλό, παπιγιόν και trendy βραχιολάκια, είναι μερικές από τις ξύλινες και στυλάτες προτάσεις του brand για τον φετινό χειμώνα. All season αξεσουάρ που μπορείς να φορέσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ με όλα σου τα σύνολα για να δώσεις ένα πιο προσιτό twist στα outfits σου. «Το ξύλο είναι πολύ ζεστό και αισθησιακό και προορίζεται να το αγγίζετε», έχει πει ο David Linley, ένας από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές επίπλων στον κόσμο. Τώρα μέσα από τις δημιουργίες του Double O Woodcrafts έχουμε να προσθέσουμε πως «προορίζεται και για να το φοράτε». Try it!


Info: Γεωργίου Γεννηματά 94, Αγία Μαρίνα, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ. 2810 261174, 6936590123, 6945756495 FΒ: Double O Woodcrafts Instagram: double_o_woodcrafts Pinterest: Double O Woodcrafts