Τα πιο hot αξεσουάρ του 2021 σίγουρα θα θες να τα φορέσεις και τη νέα χρονιά

Διονυσία Καλαποθαράκου
Τα πιο hot αξεσουάρ του 2021 σίγουρα θα θες να τα φορέσεις και τη νέα χρονιά

Μπαλακλάβες, fluffy κασκόλ και logo choker, ήταν μερικά μόνο από τα κομμάτια που μονοπώλησαν το στυλιστικό μας ενδιαφέρον το 2021 και θα φοράμε συνέχεια και τη νέα σεζόν.

Τα αξεσουάρ είναι οι λεπτομέρειες που αναδεικνύουν το σύνολο, για να μιλήσουμε με όρους καλλιτεχνικούς είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο ζωγραφίζεται ο πίνακας, είναι οι νότες που χτίζουν τη μελωδία. Αυτό σημαίνει πως όσο «άρτιο» και να είναι ένα look τα σωστά αξεσουάρ μπορούν να το απογειώσουν και τα «λάθος» να το «ρίξουν στα τάρταρα». Για αυτό και το trend report μας κάθε σεζόν αφιερώνει περίοπτη θέση στις τάσεις σε κοσμήματα, γυαλιά ηλίου, τσάντες, παπούτσια και λοιπά αξεσουάρ.

Το 2021, όμως, το ενδιαφέρον μας μονοπώλησαν κομμάτια που μας κράτησαν ζεστές σε έναν από τους πιο κρύους χειμώνες των τελευταίων ετών. Πλεκτές μπαλακλάβες, fluffy κασκόλ, αλλά και faux fur bucket hats και logo jewelries και μενταγιόν με πολύχρωμα πετράδια, είναι μερικά μόνο από τα accessory trends που λατρέψαμε τον χρόνο που αποχαιρετούμε αλλά και συνεχίσουμε να λατρεύουμε και τον επόμενο που υποδεχόμαστε σε λίγες ημέρες.

Οι μπαλακλάβες (aka face masks) έγιναν mainstream από τη στιγμή που τις είδαμε στα catwalks των Οίκων Miu Miu και Givenchy. Τώρα μπορούμε να καλύψουμε όλο μας το κεφάλι χωρίς να οδηγούμε μηχανή. Δεν χρειαζόμαστε δικαιολογιά για να μείνουμε ζεστές και να κάνουμε fashion statement και αυτό είναι πολύ απελευθερωτικό.

Η Mary J. Blige φόρεσε πρόσφατα το παραπάνω γούνινο κασκόλ του Οίκου Bottega Veneta, αλλά δεν χρειάζεται να επιλέξεις ένα τόσο extravagant σχέδιο αν θες να υιοθετήσεις την τάση. Υπάρχει αντίστοιχο φούξιο κομμάτι στον Zara. Τα τολμηρά, ογκώδη κασκόλ που είναι ιδανικά για όλες τις καιρικές συνθήκες, δείχνουν πολύ διασκεδαστικά για μια βραδινή έξοδο. 'Η το ζεις στα άκρα με τις τάσεις ή όχι...

Από τα μακριά σκουλαρίκια της Chanel μέχρι το Gucci choker και το Off-White βραχιόλι καρπού, τα logos έκαναν comeback στα κοσμήματα της σεζόν και μας έφεραν λίγο πιο κοντά στα 90s. Ο σύγχρονος τρόπος να φορέσεις την επιστροφή αυτού του vintage trend είναι να κάνεις layering το statement κομμάτι σου με άλλα πιο απλά ή να το συνδυάσεις με ένα minimal, μονοχρωματικό σύνολο.

To royal blue είναι μία διαχρονικά κομψή επιλογή σε ό,τι αφορά τα χρώματα του χειμώνα. Το 2021, όμως, το είδαμε σε «αυτοκρατορικά», statement pieces και σε κολιέ σαν το Pandora necklace παραπάνω που μπορούν να φορεθούν είτε μόνα τους για all day chic looks είτε ως μέρη ενός layering κοσμημάτων.
Tα γούνινα (πάντα από οικολογική γούνα, φυσικά) bucket hats, ήταν μέσα στις top αναζητήσεις των fashion lovers για το 2021. Ένα street κομμάτι που του δώσαμε το ενδυματολογικό update που του αξίζει και θα το φοράμε (αντί για τον κλασικό σκούφο) για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.