Το dress code της άνοιξης επιβάλει έξυπνα style combos με φορέματα και ζώνες

Διονυσία Καλαποθαράκου

Ο πιο στυλάτος τρόπος για να αναδείξεις το αγαπημένο σου φουστάνι είναι μία δερμάτινη ζώνη #nomos.

Στην ταινία του 1994, «Forrest Gump», υπάρχει μία πολύ τρυφερή σκηνή όπου η «Jenny Curran» (aka Robin Wright) και ο «Forrest Gump» (aka Tom Hanks) λένε ο ένας στον άλλον μία έκφραση που επαναλάμβαναν από μικρά παιδιά, πως αυτοί οι δύο μαζί ταιριάζουν σαν «τον αρακά με τα καρότα». Στην αγγλική του version, «peas and carrots» ακούγεται ίσως πιο ρομαντικό αλλά αυτή η παρομοίωση συνοψίζει όχι μόνο την ανιδιοτελή αγάπη ανάμεσα σε αυτούς τους δύο αλλά και τον βαθμό που «κουμπώνουν» μεταξύ τους. Έτσι, σαν «τον αρακά με τα καρότα» ταιριάζουν και τα φορέματα με τις ζώνες αυτήν την άνοιξη και δεν ξέρουμε να αγαπιούνται αληθινά, αλλά εμείς αγαπάμε σίγουρα τα style combos που μας προσφέρει ένας επιτυχημένος συνδυασμός τους.

Τα ανοιξιάτικα φορέματά μας, είτε είναι πλισέ, είτε έχουν έναν ώμο είτε είναι σαν και αυτά τα printed και μονόχρωμα σχέδια που θα δεις παρακάτω, είναι must για την γκαρνταρόμπα μας και είναι η θηλυκή και η ανάλαφρη απάντηση που έχουμε να δώσουμε στις φόρμες και στα κολάν που φορούσαμε με συνέπεια όλους τους προηγούμενους μήνες. Πώς όμως θα τα αναδείξουμε ακόμα περισσότερο; Δεν είναι ρητορική η ερώτηση, υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση και αυτή είναι μία: «με την κατάλληλη, δερμάτινη ζώνη».

Μία κλασική, πλεκτή καφέ ή μία μαύρη with a twist, θα δεις πως θα αναβαθμίσει κάθε φόρεμά σου και ταυτόχρονα για λειτουργήσει κολακευτικά για τη σιλουέτα σου καθώς θα «σμιλεύσει» τις καμπύλες σου. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ποιο χρώμα ζώνη προτιμάς και αν θες να επενδύσεις σε ένα gypsy φόρεμα με λαχούρια, σε ένα ρομαντικό αμάνικο παστέλ, σε ένα sexy εμπριμέ mini με βολάν ή σε ένα κλασικό μονόχρωμο midi. Συνδύασέ το με τις αγαπημένες σου εσπαντρίγιες, sneakers ή booties, φόρεσε το denim jacket σου από πάνω και ετοιμάσου να τρέξεις (Run Forrest! Run!) προς την άνοιξη με στυλ και φινέτσα!

#1 Καφέ δερμάτινη ζώνη

Μία bohemian, πλεκτή, δερμάτινη ζώνη σαν και αυτή είναι το Νο1 αξεσουάρ για το φετινό καλοκαίρι και τις κοπέλες που λατρεύουν τις ethnci αναφορές στο look της. Μπορείς να τη φορέσεις πάνω από ένα floral ή ένα παστέλ φόρεμα, να βάλεις από κάτω ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες ή ένα ζευγάρι cowboy boots και να είσαι ultra chic όλη την ημέρα.

Συνδυάζεται τέλεια με:

#2 Φόρεμα με βολάν

Τόλμησε να τη φορέσεις με ένα mini, printed φόρεμα σαν το παραπάνω. Ακόμα και αν έχει τη δική του υφασμάτινη ζώνη, μπορείς να τη δέσεις σφικτά στη μέση σου ώστε να είναι και πιο σταθερό πάνω σου το ρούχο και από πάνω να βάλεις τη δερμάτινη επιλογή σου. Τα χρυσά αξεσουάρ είναι απαραίτητα για neo-gypsy outfits.

#3 Αμάνικο φόρεμα

Μία καφέ, δερμάτινη ζώνη θα κάνει αυτό το παστέλ φόρεμα λιγότερο ρομαντικό και περισσότερο fashionable. Επίσης με ένα δερμάτινο jacket από πάνω ή ένα blazer, το φοράς άνετα και τώρα. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να μαυρίσεις.

#4 Δετή μαύρη ζώνη

Οι ζώνες όπου κρέμεται το λουράκι σε βοηθούν να κάνεις statement σε κάθε σύνολο. Η συγκεκριμένη έχει διακριτικό σχέδιο και σου επιτρέπει να τη συνδυάσεις με την ίδια επιτυχία τόσο με μονόχρωμα όσο και με εμπριμέ φορέματα.

Ταιριάζει ιδανικά με:

#5 Φόρεμα με λαχούρι

Το καλό με ένα ανοιξιάτικο φόρεμα με λαχούρι είναι πως μπορείς να το φορέσεις και loose, με σανδάλια μόλις ανοίξει και άλλο ο καιρός, αλλά και με μία μαύρη ζώνη και μαύρα booties, χωρίς να βγεις από το spring mood που επιβάλλει αυτή η περίοδος αναγέννησης και ανασύνταξης.

#6 Φόρεμα με «V»

Όπως βλέπεις και στην παραπάνω φωτογραφία, μπορείς εύκολα και απλά να αναδείξεις το μονόχρωμο φόρεμά σου με μία ζώνη σαν και αυτή και αν θες να κάνεις πιο παιχνιδιάρικο το look σου πέρασε ένα εμπριμέ φουλάρι γύρω από το λαιμό σου και πιάσ'το στη ζώνη ή φόρεσε ένα μακραμέ γιλέκο για να δώσεις boho vibes στην casual εμφάνισή σου.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης