Οι εκπτώσεις σε έναν «πράσινο» προορισμό μετατρέπουν το shopping σε πραγματικό therapy

Νατάσσα Σχοινά
Οι εκπτώσεις σε έναν «πράσινο» προορισμό μετατρέπουν το shopping σε πραγματικό therapy

Γράφει η Νατάσσα Σχοινά

«Ένιωσα τους πνεύμονές μου να φουσκώνουν με την ορμή του τοπίου – Αέρας, βουνά, δέντρα, άνθρωποι. Σκέφτηκα ‘Αυτό είναι το να είσαι ευτυχισμένη», έχει πει η Αμερικανίδα ποιήτρια Sylvia Plath για να περιγράψει τη δύναμη που έχει η φύση στην ανθρώπινη ψυχολογία. Τον τρόπο με τον οποίο το «πράσινο» μπορεί να ηρεμήσει την ψυχή σου και μόνο με ένα διακριτικό βλέμμα που θα πέσει πάνω του. Τον ήχο του νερού που ηχεί σαν βάλσαμο στα αυτιά, αντικαθιστώντας τις σκοτούρες της καθημερινότητας με την ηρεμία που όλοι ψάχνουν στο τέλος της ημέρας.

Στο μυαλό μου, τέτοια τοπία πάντα συνδέονταν με εξοχικούς προορισμούς. Με εκείνες τις αργές, απογευματινές περπατάδες, όταν έχουν τελειώσει οι υποχρεώσεις της ημέρας, που κρατάς ένα ρόφημα στο χέρι και νιώθεις κάθε ανάσα σου να διαρκεί λίγο περισσότερο από τους τεταμένους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής. Ποτέ μου, όμως, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έβρισκα έναν τέτοιο «πράσινο» προορισμό μέσα στην Αθήνα, μία εύκολη εξόρμηση που σε καλεί να κάνεις ένα διάλειμμα απ’ όλα. Μέχρι που επισκέφτηκα τον νέο, ανανεωμένο χώρο του RIVER WESTγια το απαραίτητο shopping της εποχής, βρήκα το νέο μου στέκι και, μάλιστα, στις καλύτερες τιμές.


Μέσα στη μεγάλη ποικιλία καταστημάτων του RIVER WEST που μπορούν να καλύψουν όποια ανάγκη προκύψει με μοναδικές εκπτώσεις αλλά και την «πράσινη» διαδρομή του RIVER WEST OPEN που σου φτιάχνει τη διάθεση πριν καν μπεις στο εμπορικό, το shopping μετατράπηκε σε πραγματικό therapy. Μία ημέρα που προγραμματίστηκε με έναν καθαρά διαδικαστικό στόχο, άρχισε και τελείωσε με ένα wellness ταξίδι ανάμεσα σε δέντρα, ρυάκια και καταρράκτες που αποσυμπίεσαν την ένταση σαν να με ήξεραν και να φτιάχτηκαν ειδικά για εμένα.

Νωρίς το πρωί, πήρα, λοιπόν, τον χρόνο μου, απόλαυσα τη βόλτα μου στα «πράσινα» μονοπάτια του RIVER WEST OPEN, χαλάρωσα στις λευκές πέτρες κάτω από τα δέντρα, γέμισα τις μπαταρίες μου με ανανεωμένη ενέργεια και έβαλα μπρος τις μηχανές για shopping στις εκπτώσεις.


Για πρωινό και καφέ στο Ninnolo

Χωρίς πρωινό, δεν μπορώ να ξεκινήσω τη μέρα μου, οπότε η πρώτη μου στάση έγινε στο Ninnolo. Ένα κομμάτι πίτσα και ένα δροδιστικό ρόφημα ήταν ακριβώς ο συνδυασμός που χρειαζόμουν για να πάρω το κατάλληλο boost. Ξέρουν τι κάνουν οι Αμερικανοί και κρατάνε την πίτσα του δείπνου για το πρώτο γεύμα της ημέρας. Από εμένα είναι ένα μεγάλο «ναι»! Τα πήρα, λοιπόν, στο χέρι και κάθισα σε ένα από τα ξύλινα τραπεζάκια που βρίσκονται ακριβώς μπροστά από το μαγαζί συνθέτοντας την εικόνα ενός φωτεινού, cozy μπιστρό. Οργάνωσα τις επισκέψεις μου και, μόλις τελείωσα, ξεκίνησα για το shopping μου στους διαδρόμους του RIVER WEST.

Στη Mango για dreamyfloral dresses

Τα floral φορέματα είναι και πάλι στη μόδα και δεδομένης της αδυναμίας που τους έχω, θα ήταν δύσκολο να φύγω από το River West χωρίς να αποκτήσω ένα. Στη Mango, βρήκα πολλές επιλογές για κάθε ρούχο της εποχής, από καπιτονέ παλτό και ζεστά ζακετάκια μέχρι ιδιαίτερα πουλόβερ που συνδυάζονται με κάθε παντελόνι της ντουλάπας. Μέχρι που σε έναν από τους διαδρόμους συνάντησα ένα floral shirt dress σε ροδακινί αποχρώσεις και το ερωτεύτηκα. Ταιριάζει ιδανικά με τα αγαπημένα μου για τον χειμώνα μαύρα ankle boots. Ο έρωτας πρέπει να ήταν αμοιβαίος γιατί τελικά φύγαμε μαζί από το κατάστημα.

Η επιτομή του work style στην attrattivo

Οι εμφανίσεις μου στο γραφείο θέλω πάντα να διακρίνονται από κομψότητα και επαγγελματισμό αλλά, παράλληλα, να προσφέρουν άνεση και να μη με επιβαρύνουν ούτε στο ελάχιστο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η attrattivo έχει όλα εκείνα τα πουκάμισα και τα παντελόνια που χρειάζονται για το απόλυτο work outfit, καθώς και φορέματα που φοριούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με μικρές προσαρμογές σε παπούτσια και αξεσουάρ. Τελικά, με κέρδισε ένα κλασικό, λευκό πουκάμισο με ένα σακάκι σε γκρι σκούρο, ό,τι πρέπει για την εμφάνιση στο επόμενο meeting.

Στη United Colors of Benettonγια τα all-day tops

Οι μακρυμάνικες μπλούζες είναι το απόλυτο ρούχο του χειμώνα. Έχεις μερικές σε διάφορα χρώματα, κάνεις το color styling με το παντελόνι ή τη φούστα και έχεις έτοιμες πολλές από τις καθημερινές εμφανίσεις της εβδομάδας. Η ποικιλία στη United Colors of Benetton μού έδωσε γρήγορα τη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ιδιαίτερες αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε, ροζ, το classy λευκό, με περίμεναν για να γίνουν ο καμβάς των επόμενων outfit μου. Το ίδιο και τα χρωματιστά παλτό που μπορούν να κάνουν και το πιο βαρετό και basic look – super stylish.

Τα παπούτσια των ονείρων σου στην Tsakiris Mallas

Ένα look δεν μπορεί ποτέ να είναι ολοκληρωμένο χωρίς ένα εντυπωσιακό ζευγάρι παπούτσια και μία τσάντα. Τα αξεσουάρ, άλλωστε, είναι οι πινελιές που απογειώνουν κάθε εμφάνιση, ενώ το σωστό ύψος στο τακούνι μπορεί όχι μόνο να δώσει πόντους στυλ αλλά και να αναδείξει τις αναλογίες σου. Στο κατάστημα Tsakiris Mallas βρήκα ακριβώς το σχέδιο που έψαχνα: κομψά μαύρα παπούτσια σε ένα midi ύψος τακουνιού, ώστε να μπορώ να τα φοράω χωρίς να κουράζομαι όλη τη μέρα. Μαζί με τη mini handbag με βοήθησαν να μετατρέψω το καθημερινό μου outfit σε βραδινό σε μόλις δύο βήματα.

Στο Decathlon για τον super athletic εαυτό σου

Κολάν, αέρινα tops, παπούτσια και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για τις αθλητικές σου δραστηριότητες σε περιμένει στο Decathlon. Ένας χώρος εξαιρετικά αφιερωμένος στον αθλητισμό, με όποιο είδος αυτού κι αν καταπιάνεσαι, όλα σε μεγάλη ποικιλία για να μπορέσει να ικανοποιηθεί κάθε γούστο. Τη δική μου καρδιά έκλεψαν τα ψηλόμεσα κολάν αλλά και ένα γαλάζιο ποδήλατο με καφέ καλάθι στο μπροστινό μέρος που ταίριαζε και με τα ρούχα μου. Ίσως το ωραιότερο αξεσουάρ που θα μπορούσα να ζητήσω για την εμφάνισή μου -και το μέσο της επιστροφής μου στο σπίτι!-.

RIVER WEST:

Λεωφόρος Κηφισού 96-98, Αιγάλεω, 122 41 Τηλ.: 801.222.5050, info@riverwest.gr

Facebook: www.facebook.com/RiverWestOfficial
Instagram: www.instagram.com/riverwestofficial/