3 σημάδια πως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις τα αθλητικά παπούτσια σου

Μπορεί να δυσκολεύεσαι να αποχαιρετήσεις τα αγαπημένα σου trainers, αλλά είναι απαραίτητο, αν θες να προστατεύσεις το σώμα σου και να μην τραυματιστείς.

Αν είσαι trend lover σίγουρα θα σκέφτεσαι τι αθλητικά ρούχα, κολάν και φόρμες για το γυμναστήριο έχεις και τι πρέπει να αποκτήσεις τη νέα σεζόν, ώστε να είσαι άκρως stylish και με την αθλητική ενδυμασία σου. Να πάρω ένα αθλητικό set με tie-dye effect ή να προτιμήσω τη μονοχρωμία του μαύρου; Αυτές και άλλες παρόμοιες είναι οι σκέψεις σου, γιατί ακόμα και στο γυμναστήριο μπορούμε και πρέπει να είμαστε κομψές.

Στο θέμα «αθλητικά παπούτσια», όμως, το design έρχεται σε δεύτερη μοίρα μιας και σε πρώτο πλάνο θα πρέπει να είναι η άνεση που αισθάνεσαι όταν τα φοράς και το κατά πόσο στηρίζουν το σώμα σου κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης. Και αφού, λοιπόν, έχεις βρει τα ιδανικά trainers, τα έχεις βολευτεί πολύ και τα φοράς με χαρά και άνεση κάθε φορά που κάνεις τη γυμναστική σου online (ζούμε εποχές κορονοϊού, βλέπεις) ή στο γυμναστήριο, έρχεται η στιγμή που πρέπει να τα πετάξεις. Να μην τα ξαναφορέσεις για να γυμναστείς, αλλά και γενικότερα, γιατί όχι μόνο δε σε στηρίζουν σωστά, αλλά κάνουν και κακό σε όλο το σώμα σου.

Πώς θα καταλάβεις, όμως, ότι ήρθε η ώρα να τα αλλάξεις και να επενδύσεις σε ένα νέο ζευγάρι trainers; Σου εξηγούμε ευθύς αμέσως τα σημάδια που θα χτυπήσουν το καμπανάκι.

#1 Οι σόλες έχουν φθαρεί

Αν καθώς περπατάς αισθάνεσαι ότι το πόδι σου σχεδόν αγγίζει το έδαφος, αν νιώθεις ότι είσαι κάπως σαν ξυπόλητη, τότε αυτό σημαίνει ότι οι σόλες του αθλητικού σου παπουτσιού έχουν φθαρεί και δεν πρέπει να τα ξαναφορέσεις για να γυμναστείς.

#2 Λυγίζουν εύκολα

Κράτησε τα παπούτσια από τις δύο άκρες και προσπάθησε να τα λυγίσεις. Αν λυγίζουν πανεύκολα, τότε δεν πρέπει να τα ξαναφορέσεις. Ένα αθλητικό παπούτσι που προσφέρει στήριξη και είναι ικανό για χρήση πρέπει να είναι σφιχτό.

#3 Νιώθεις πόνο

Αν νιώθεις πόνους στους μυς, στις αρθρώσεις και ειδικά πίσω από τα γόνατα ή στην πλάτη, αυτό σημαίνει ότι τα αθλητικά παπούτσια σου έχουν πάψει να σου προσφέρουν τη στήριξη που χρειάζεσαι.

Διάβασε ακόμα: Πώς θα καταλάβεις αν ένα ζευγάρι παπούτσια είναι καλής ποιότητας; (video)

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης