DIY: Οι πιο πρωτότυπες προσκλήσεις για παιδικά πάρτι από τα χεράκια σας και μόνο

Ερμιόνη Σαρρή

Και αφήστε τη φαντασία σας να τρέχει

Όσο το τέλος της σχολικής χρονιάς πλησιάζει, τόσο τα καλύτερα πάρτι είναι προ των πυλών. Ξέρετε τώρα, τα παιδιά περιμένουν να αφήσουν τα βιβλία στη βιβλιοθήκη και να ξεχυθούν στον κήπο παρέα με τους φίλους τους. Μπαλόνια, μπουγέλο και μπόλικα γέλια είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα παιδικό καλοκαιρινό πάρτι. Βέβαια πολλά από αυτά προτιμούν να γιορτάσουν και τα γενέθλιά τους αυτή την εποχή και έτσι ο λόγος για διασκέδαση γίνεται... διπλός.

Εσείς πάλι ως καλές μαμάδες (νονές ή θείες) θέλετε να αφήσετε τη φαντασία σας να καλπάσει και έτσι να κερδίσετε το βραβείο της καλύτερης παιδικής πρόσκλησης. Καλά κάνετε. Για αυτό, λοιπόν, είπαμε να σας δώσουμε μία μικρή ώθηση και σας δείχνουμε μερικές από τις ιδέες που εντυπωσίασαν εμάς ως μαμάδες στην ηλικία και παιδάκια στη... ψυχή.

Η πρόσκληση σε σχήμα παγωτού είναι ό,τι πιο «δροσιστικό» και πολύχρωμο υπάρχει για ένα παιδικό πάρτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κόψετε το χαρτόνι σε σχήμα παγωτού και ύστερα να το στερεώσετε με ξυλάκι ή καλαμάκι. Μπορείτε επίσης με το ειδικό μηχάνημα που ανοίγετε τρύπες στο χαρτί, να κόψετε πολύχρωμα χαρτιά και τα κομφετί που θα δημιουργηθούν να τα κολλήσετε πάνω στο... παγωτό.

Μία απλή πρόσκληση η οποία θα δίνει στο μικρό σας καλεσμένο το δικό του εισιτήριο για το πάρτι. Θα πρέπει να έχει κατά την είσοδό του το μπαλόνι της πρόσκλησης και να το φουσκώσει μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά.

Μία καθαρά αγορίστικη πειρατική πρόσκληση, η οποία δε θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα αγόρι. Βέβαια οι καλεσμένοι σας, στην περίπτωση, αυτή δε θα πρέπει να είναι πολλά άτομα, γιατί η κατασκευή της χρειάζεται πολύ χρόνο και κόπο. Κατά τα άλλα, θα χρειαστείτε άμμο θαλάσσης και πλαστικά μπουκαλάκια χυμού.

Οι πριγκίπισσες πάλι μπορούν να μοιράσουν στην παρέα τους το δικό τους... αστέρι. Απλά κόψτε το χαρτόνι σε σχήμα αστεριού, με ένα πινέλο περάστε το περίγραμμα με λίγο γκλίτερ και ύστερα στερεώστε το σε ένα καλαμάκι. Έτοιμο το αστέρι σας για... παράδοση.

Μία ακόμη έξυπνη πρόσκληση είναι τα χάρτινα κουτάκια. Θέλει και αυτή κάπως το χρόνο και τον κόπο της και καλύτερα να την προτιμήσετε για ένα πιο κλειστό... πάρτι. Το budget ανεβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση και ο αριθμός των καλεσμένων πρέπει να είναι μικρός.

Οι μικροί ζωγράφοι θα ξετρελαθούν με την πρόσκληση αυτή. Θα χρειαστείτε χαρτόνια σε πολλά χρώματα με τα οποία θα σχηματίσετε το παρακάτω. Το πινέλο λόγω κατασκευής μπορείτε να το προσπεράσετε.

Το παιδικό σας παιχνίδι μπορεί να γίνει τώρα μία πρόσκληση για ένα παιδικό πάρτι. Επιλέξτε κάποιο χρωματιστό χαρτί και γράψτε τις πληροφορίες με ένα μαύρο μαρκαδόρο.

Η ναυτική πρόσκληση ταιριάζει πολύ στην εποχή και η κατασκευή της είναι πανεύκολη. Λίγο χαρτί και μερικές οδοντογλυφίδες θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε το πιο όμορφο καράβι.

Η πασχαλίτσα, από την άλλη, είναι μία αρκετά παιχνιδιάρικη πρόσκληση, η οποία μπορεί αργότερα να κοσμήσει και τα δωμάτια των καλεσμένων σας.

Το ροζ (ή μπλε) αλογάκι πάνω σε ένα ξύλινο καλαμάκι θα τους αφήσει όλους άφωνους. Κάντε ένα προσχέδιο και ύστερα κόψτε πολλά... αντίτυπα.

Ίσως σας φανεί κάπως μπελαλίδικη η παρακάτω πρόσκληση, αλλά την έχουμε δοκιμάσει και πιστέψτε μας είναι... πανεύκολη. Παίξτε με τα χρώματα και αφήστε τους μικρούς σας καλεσμένους να ξετυλίξουν το φάκελο αυτό.

Και για το τέλος αφήσαμε την tropical πρόσκληση που μοιάζει με ανανά. Θα χρειαστείτε πλαστικά ποτηράκια του espresso και χρυσό χαρτί γκοφρέ.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης