Βόλτα στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διασκεδάστε και μάθετε μαζί με το παιδί σας.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο κοινωφελούς χαρακτήρα με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σκοπό.

Σκοπός του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες οι οποίοι με σεβασμό στην ατομικότητά τους θα αποκτήσουν και κοινωνική συνείδηση.

Στα πλαίσια αυτά, δημιουργούν εκθέσεις και προγράμματα που κεντρίζουν την σκέψη και διδάσκουν την συνεργασία.

Το πρόγραμμα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, έχει ως εξής:
Για παιδιά 3 - 6 χρόνων
Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Μαΐου 2011, "Σαλάτα από την Ασία"
Τα παιδιά ταξιδεύουν μέσα από τη μουσική και παρατηρούν εικόνες με σκηνές της καθημερινής ζωής σε διάφορα μέρη του κόσμου. Κάνουν μια στάση στην Ασία και φτιάχνουν μια Κινέζικη σαλάτα, την οποία και γεύονται.

Για παιδιά 7 -12 χρόνων
Σάββατο 21 Μαΐου 2011, "Οι συλλογές του Μουσείου μέσα από τα μάτια ενός ρομπότ"
Με ποιον τρόπο μπορεί να δει ένα ρομπότ τα αντικείμενα μιας συλλογής του Μουσείου; Τι σχέση μπορεί να έχουν οι αισθητήρες; Ποιος θα μπορούσε να τους βοηθήσει; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις απαντήσεις μέσα από παιχνίδια με το υλικό του κουτιού Lego Mindstorms.
Κυριακή 22 Μαΐου 2011, "Βλέποντας τον ήχο"
Τι είναι ο ήχος; Με ποιον τρόπο παράγεται; Τα παιδιά ανακαλύπτουν μέσα από πειράματα τι είναι οι δονήσεις των ήχων και δημιουργούν έναν παλμογράφο φωτεινών ακτινών, ο οποίος θα κάνει ορατές τις ηχητικές δονήσεις.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης