Τι περιλαμβάνει το 24ωρο μιας νέας μητέρας στο σπίτι; Οι μαμάδες τους Mothersblog.gr αποκαλύπτουν!

Μπορεί η φετινή χρονιά να μην ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για τη νέα δεκαετία που διανύουμε, ωστόσο εκπλήρωσε την επιθυμία κάθε σύγχρονης μητέρας, η οποία προσπαθεί καθημερινά να ισορροπήσει ανάμεσα στον απαιτητικό ρόλο της μητρότητας και τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις.







Γιατί ακόμη και αν στερηθήκαμε κάποια πράγματα που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε δεδομένα, συγχρόνως αναπληρώσαμε τον χαμένο χρόνο με τα μικρά μας, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο σπίτι και απολαμβάνοντας καθημερινά την παρέα τους! Έτσι, ανακαλύψαμε χιλιάδες ευφάνταστους τρόπους για να έρθουμε πιο κοντά και μέσα από αυτούς καταφέραμε να αποκτήσουμε ακόμη πιο ισχυρούς δεσμούς μεταξύ μας.

Όπως ήταν επόμενο, με την απασχόλησή μας να έχει περάσει σε φάση τηλεργασίας και τους παιδικούς σταθμούς να είναι κλειστοί δεδομένων των συνθηκών, η καθημερινότητά μας άλλαξε αναπόφευκτα. Ακόμη και αν στην αρχή δεν ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένες με την έκβαση της κατάστασης και προβληματιζόμασταν πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τα deadlines και τα μικρά μας να τριγυρίζουν ανάμεσα στα πόδια μας, δεν αργήσαμε να βρούμε τους ρυθμούς μας σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Εάν αναρωτιέσαι πώς τα καταφέραμε, παρακάτω σου αποκαλύπτουμε τα «μυστικά» που μας βοήθησαν να παραμείνουμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και να χορτάσουμε «σπιτικές» και άκρως διασκεδαστικές στιγμές με τα μικρά μας!

Απολαμβάνοντας ένα 8ωρο εργασίας και... παιχνιδιού

Τη στιγμή που ενημερώθηκα πως για το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να εργάζομαι από το σπίτι, ομολογώ πως δεν «πέταξα» από τη χαρά μου. Σκεφτόμουν πόσο δύσκολο θα είναι να συγκεντρωθώ στην εργασία μου, όταν την ίδια στιγμή η μικρή μου θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μου τραβήξει την προσοχή, να παρατήσω υπολογιστές, διαδικτυακές συναντήσεις και να αφοσιωθώ αποκλειστικά σε εκείνη. Όπως είναι λογικό, δεν μπορούσα να αγνοώ το παιδί, ούτε να απέχω από τα επαγγελματικά μου καθήκοντα, για αυτό έπρεπε να βρω την «χρυσή» τομή, ώστε να εργάζομαι απερίσπαστη και η κορούλα μου να περνάει ευχάριστα τον χρόνο της στο πλάι μου. Ευτυχώς, χάρη στα ογκώδη, χρωματιστά τουβλάκια και τις φιγούρες LEGO DUPLO, βρήκα τον τρόπο να παραμείνουμε και οι δύο δημιουργικές και συγκεντρωμένες! Όσο η μικρή μου έφτιαχνε τις δικές της κατασκευές, εγώ μπορούσα να παραμείνω προσηλωμένη στην απασχόλησή μου και συγχρόνως να την επιβραβεύω για τις δημιουργίες της ή να τις δίνω ιδέες και έμπνευση για να αναπτύξει περισσότερο την κατασκευή της. Έτσι, όχι μόνο κυλούσε πιο εύκολα και διασκεδαστικά το δικό μου 8ωρο, αλλά η μικρή μου δεν χρειάστηκε να στερηθεί ούτε στιγμή την παρουσία μου.











Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης