H πεθερά που κριτικάρει μπορεί να αντιμετωπιστεί

Και, όμως, μπορείτε να την αντιμετωπίσετε χωρίς να τσακωθείτε έχοντας απλά χιούμορ και το μυαλό σας σε εγρήγορση.

Δυστυχώς, είναι πολλές από εσάς εκεί έξω ειδικά εδώ στην Ελλάδα, που με το που παντρεύτηκαν απέκτησαν μια δεύτερη μητέρα. Μια δεύτερη μητέρα που σας νταντεύει και σας επικρίνει περισσότερο και από τη δική σας, που ξέρει «φυσικά» να μαγειρεύει καλύτερα, να ντύνει τα εγγόνια της (και παιδιά σας, μην το ξεχνάμε) καλύτερα, που καθαρίζει καλύτερα και που εν τέλει σας βλέπει σαν παιδί παρόλο που καβατζάρετε σε λίγο τα σαράντα.

Επειδή, όμως, είναι κρίμα να την στενοχωρήσετε και να έρθετε σε ρήξη δημιουργώντας έξτρα προβλήματα στο γάμο σας, υπάρχουν τρόποι να τη βάλετε στη θέση της ομαλά. Πρώτα απ' όλα αντιμετωπίστε όλα όσα σας λέει όχι τοις μετρητοίς αλλά με χιούμορ, σαν να βλέπετε μια ταινία. Σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές σας που κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελούν σκηνές αμερικανικής κομεντί.

Όταν τώρα ζείτε μια συνεχής κριτική και επειδή άνθρωποι είστε κάποια στιγμή θα σπάσετε, προσπαθήστε να της αποσπάσετε την προσοχή. Αν μάλιστα έχετε και παιδιά είναι ακόμη πιο εύκολο καθώς οι πεθερές μπαίνουν εύκολα σε mode γιαγιάς ξεχνώντας όλα τα υπόλοιπα.

Ακόμη, προσπαθήστε να μεταφράσετε σε θετικά, όλα όσα σας λέει κατακρίνοντάς σας. Σίγουρα κάποια από αυτά θα έχουν ισχύ, οπότε με κριτική σκέψη μπορείτε να τα υιοθετήσετε ενώ για τα υπόλοιπα προσπαθήστε να βρείτε μια λογική εξήγηση με θετική χροιά.

Τέλος, βρείτε κάποια δραστηριότητα που της αρέσει και προτείνετέ της να την κάνετε μαζί. Αν περάσετε χρόνο μαζί διασκεδάζοντας οι διαφορές θα αμβλυνθούν.

Μην ξεχνάτε μόνο ποτέ, πως όλες οι καταστάσεις έχουν μια θετική πλευρά, για αυτό ελέγξτε τα νεύρα σας και ποτέ μην έχετε υπερβολικές προσδοκίες.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης