Η τσιγγούνα πεθερά

Όταν έχεις το ΔΝΤ μέσα στο σπίτι σου!

Πρόσφατα βγήκα για καφέμε την κολλητή μου για να μου μιλήσει για το πρόβλημά της. Η καλή μου φίλη Μελίνα είναι παντρεμένη εδώ και τρία χρόνια με το Στέλιο και έχουν μία υπέροχη κορούλα την Άννα, την οποία έχω βαφτίσει κιόλας. Το πρόβλημα της Μελίνας δεν έχει να κάνει ούτε με το παιδί της, ούτε με τον άντρα της, αλλά με την πεθερά της, την κυρία Μαίρη.

Ομολογώ ότι αν δεν την ήξερα θα πίστευα ότι τα λεγόμενα της φίλης μου είναι ψέματα ή απλά υπερβολές! Δυστυχώς όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και ο χαρακτηρισμός της πεθεράς της ως Σκρουτζ Μακ Ντακ είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Η κυρία Μαίρη λοιπόν είναι από τους πιο σφιχτοχέρηδες ανθρώπους που υπάρχουν σε σημείο εκνευριστικό και άκρως ενοχλητικό. Όχι μόνο φυσικά δεν έχει κάνει ποτέ της ένα δώρο στο εγγόνι της, και αναφέρομαι σε γιορτές και γενέθλια, όχι τα αναπάντεχα δώρα που κάνουν οι χαζογιαγιάδες στα μικρά τους, αλλά θέλει να έχει και τον απόλυτο έλεγχο στο νοικοκυριό του γιου της και της φίλης μου. Ακολουθεί πάντα στα ψώνια στο super-market, και έχει την κακή συνήθεια να επιστρέφει στα ράφια τουλάχιστον τα μισά πράγματα από το καρότσι, τα οποία φυσικά η φίλη μου χρειάζεται.

Επιπλέον, κάθε φορά που η κακομοίρα η Μελίνα αγοράζει ένα καινούριο ρούχο ή παπούτσι, γυναίκα είναι στο κάτω κάτω, το σπίτι μετατρέπεται σε πεδίο μάχης με την πεθερά της να απειλεί ότι θα καρφώσει τις «πομπές» της στον άντρα της. Ο οποίος φυσικά γνωρίζει εκ των προτέρων τις αγορές της γυναίκας του και ουδεμία αντίρρηση έχει φέρει ποτέ!

Το αποκορύφωμα όλων ήταν πέρυσι το καλοκαίρι που οι φίλοι μου είχαν κανονίσει να πάνε διακοπές μαζί με το μωρό σε ένα νησί. Μία μέρα πριν φύγουν, η κυρία Μαίρη έπαθε καρδιακή προσβολή, ψεύτικη φυσικά, αλλά και μόνο η διαδικασία των εξετάσεων ήταν αρκετή για να Ό ταξίδι! Περιχαρής την επόμενη μέρα, από το κρεβάτι του πόνου, τους είπε ότι καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα για να μη χαλάσουν και λεφτά!

Πλέον η φίλη μου και ο σύζυγό της σκέφτονται σοβαρά να την κλείσουν στο «Δαφνί». Άδικο έχουν;

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης