Exclusive! Η hair & makeup designer της σειράς Wednesday μας μίλησε για τα looks των πρωταγωνιστών

Exclusive! Η hair & makeup designer της σειράς Wednesday μας μίλησε για τα looks των πρωταγωνιστών

Η Tara McDonald μοιράστηκε μαζί μας την έμπνευση πίσω από τα looks που δημιούργησε και αποκάλυψε το πιο «δύσκολο» από όλα αλλά και τον αγαπημένο της χαρακτήρα από τη σειρά.

Η οικογένεια Addams, η αγαπημένη μας οικογένεια μας που απολαμβάνει το μακάβριο και δεν γνωρίζει (ή δεν ανησυχεί) ότι ο κόσμος τους βρίσκει περίεργους ή τρομακτικούς, «συστήθηκε» για πρώτη φορά το 1938, μέσα από μία σειρά κινουμένων σχεδίων του cartoon artist Charles Addams. Μία μακάβρια μητριάρχης, ένας αθεράπευτα ερωτευμένος σύζυγος και δύο… ασυνήθιστα παιδιά μαζί με την extended οικογένειά τους, εμφανίζονταν στις σελίδες του περιοδικού The New Yorker με μαύρο μελάνι, χωρίς να γνωρίζουμε τα ονόματά τους.

addams_portada_2.jpeg

Το 1964 ωστόσο, η οικογένεια απέκτησε τηλεοπτικό σπίτι και ονόματα, ενώ το 1991, γυρίστηκε η ταινία με πρωταγωνίστριες τις Angelica Huston και Christina Ricci, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

addams-191.jpeg

Από την οικογένεια Addams στην Wednesday

Η σαγηνευτική ομορφιά του μακάβριου κόσμου των Addams, και κυρίως των γυναικών του, είναι από μόνη της μαγευτική. Όταν όμως αυτή η μακάβρια ομορφιά συνδυάστηκε με το δημιουργικό μυαλό του επικού Tim Burton, το αποτέλεσμα ήταν μία σειρά στο Netflix, η οποία ξεπέρασε σε τηλεθέαση κάθε άλλη που έχει ανέβει ποτέ στην πλατφόρμα (ναι, ακόμα και το Stranger Things).

seira.jpg

Η σειρά Wednesday λοιπόν, έγινε -μοιραία- μία από τις τελευταίες εμμονές μας και προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), έχω «ερωτευτεί» την Jenna Ortega με το death stare και το υπέροχο δέρμα της, που υποδύεται την Wednesday Addams. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν «τσίριξα» όταν είδα την Christina Ricci (την Wednesday των 90’s) να εμφανίζεται στην οθόνη σε άλλο ρόλο, ή ότι δεν λάτρεψα την Larissa που με έκανε να δω την Gwendoline Christie πολύ διαφορετικά, αφού στο μυαλό μου ήταν ως τότε η Brienne of Tarth (Hey GoT fans!).

portada Addams

H hair and makeup designer Tara McDonald

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κόσμος του internet δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει για αυτή τη σειρά, και ο κόσμος της ομορφιάς, δεν δύναται να σταματήσει να ασχολείται με το look της Wednesday. Εγώ όμως ήθελα να τα μάθω ΟΛΑ, γι’ αυτό -μετά από μερικά emails- κατάφερα να βρω την hair and makeup designer που ευθύνεται για αυτά τα επικά looks, την Tara McDonald, ώστε να μου μιλήσει σχετικά. Ποια είναι όμως η Tara McDonald; Είναι makeup artist που ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 90, σε ψυχαγωγικές, πολιτικές και αθλητικές εκπομπές και ειδήσεις. Αυτό που ήθελε όμως, ήταν να δουλέψει στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ονειρευόταν να είναι μέρος της δημιουργικής διαδικασίας που φέρνει τους χαρακτήρες στις οθόνες μας, και το κατάφερε με το παραπάνω.

unknown_320213266_3305101659755773_1496057823619084048_n.jpeg

Αφού εργάστηκε για πολύ μεγάλες παραγωγές (Ginger and Rosa, Submarine, What’s Love Got To Do With It κα) ο δρόμος της την έφερε στην παραγωγή του Netflix Wednesday με σκηνοθέτη τον Tim Burton και έτσι εκπληρώθηκε ένα ακόμη όνειρό της: «Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα με τον Tim Burton» μου είπε και συνέχισε: «Ποτέ, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα, δεν θα φανταζόμουν ότι θα είχα αυτή την ευκαιρία. Είμαι μεγάλος θαυμαστής των ταινιών του και της εμφάνισης τους».

tim.jpeg

Οι πρωταγωνιστές

Τόσο ο σκηνοθέτης, όσο και η Τara, είχαν πολύ συγκεκριμένο όραμα για την Wednesday αλλά και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της σειράς. Η ίδια ήξερε από την αρχή -περίπου- προς τα ποια κατεύθυνση θα κινηθεί για τη δημιουργία, τόσο του μακιγιάζ, όσο και των μαλλιών για τους χαρακτήρες. Η δημιουργική διαδικασία που ακολούθησε ωστόσο, ήταν μεθοδική: «Μόλις διάβασα τα σενάρια, έφτιαξα ένα moodboard για κάθε χαρακτήρα με τις ιδέες μου, και στη συνέχεια τα έδειξα στον Tim Burton. Έπειτα, συζητήσαμε αυτές τις ιδέες με μεγάλη λεπτομέρεια, και τέλος ξεκίνησαν τα hair and makeup tests στους ηθοποιούς».

https://www.instagram.com/p/CmO3b3SqXbo

Τι μπορεί να είχαν όμως αυτά τα moodboards? «Το brief που έλαβα για τον χαρακτήρα της Gwendoline Christie, την Larissa Weems, ήταν ‘Hitchcock Blonde’. Άντλησα λοιπόν έμπνευση τόσο από την Tippi Hedren στο The Birds όσο και από την Kim Novak στο Vertigo» μου είπε για την ιδέα πίσω από το polished look της διευθύντριας της ακαδημίας Nevermore. «Από την άλλη, ο χαρακτήρας της Christina Ricci, η κα. Thornhill είναι Normie! Ήθελα η εμφάνισή της να είναι ξεχωριστή και δυναμική, γι’ αυτό επιλέξαμε την κόκκινη περούκα με τις έντονες αφέλειες», μου είπε για την ιδέα πίσω από τον χαρακτήρα που μας δίχασε.

wednesday-og.jpg

Η Wednesday

Όσο για την ίδια την Wednesday, η έμπνευση ήταν fresh goth aesthetic, και το όραμα της Tara ήταν πολύ συγκεκριμένο. Ήταν η πρώτη φορά που το νέο κοινό θα γνώριζε αυτόν τον iconic χαρακτήρα, επομένως έπρεπε το look να είναι μοντέρνο και σύγχρονο, αλλά μέσα στα Tim Burtonesque πλαίσια. Ήθελε να είναι ολόλευκη -όπως άλλωστε είναι και όλη η οικογένεια Addams- όμως ο Tim Burton την ήθελε πιο fashionable και όχι κλασσικά… goth. Γι’ αυτό η Tara δεν χρησιμοποίησε πολύ μακιγιάζ.

jenna.jpg

«Για να πετύχουμε αυτή την ονειρεμένη ματ αλλά και χλωμή ταυτόχρονα όψη της Wednesday, κάναμε πολύ καλή προετοιμασία της επιδερμίδας, και χρησιμοποιήσαμε ελάχιστα προϊόντα στο δέρμα της», μου είπε όταν τη ρώτησα πώς πέτυχε αυτό το ονειρεμένο (ή εφιαλτικό) εφέ. Το μεικάπ που χρησιμοποίησε λοιπόν η Τara ήταν δύο τόνους πιο ανοιχτόχρωμο από το δέρμα της Jenna και ματ. «Χρησιμοποιήσαμε το Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Foundation στην απόχρωση Porcelain, αλλά πολύ φειδωλά, αρκετά ώστε να φαίνονται μέχρι και οι φακίδες της Jenna» είπε, ολοκληρώνοντας το κεφάλαιο επιδερμίδα της Wednesday. Όσο για τα χείλη…

ortega.jpeg

«Στα χείλη της Wednesday θέλαμε να δώσουμε ένα ‘δαγκωμένο’ εφέ γι’ αυτό χρησιμοποιήσαμε το MAC Lipliner στην απόχρωση Nightmoth, σε συνδυασμό με λίγο DR. PAW PAW clear lip balm», μου είπε, αλλά αυτό το ξέρεις ήδη, αν είσαι φανατική της σειράς. Αυτό που δεν ξέρεις όμως είναι ότι, με την ομάδα της δοκίμασαν παραπάνω από 15 χρώματα μέχρι να καταλήξουν στο τέλειο goth αλλά μοντέρνο, σκούρο αλλά όχι και τόσο σκούρο αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/Clarz24qa0q

To πιο δύσκολο look

Όταν ρώτησα την Tara ποιος ήταν ο αγαπημένος της χαρακτήρας, μου απάντησε «Λατρεύω όλους τους χαρακτήρες. Είναι όλοι τόσο μοναδικοί και ενδιαφέροντες» και την καταλαβαίνω, δεν είναι δυνατόν να διαλέξεις έναν μόνο χαρακτήρα γιατί είναι όλοι «παιδιά» της. Μπορούσε όμως άραγε να μου πει ποιο look τη δυσκόλεψε περισσότερο;

«Κανένα look δεν ήταν εξαιρετικά δύσκολο καθώς έχω εξαιρετική ομάδα και το cast είναι φανταστικό. Ωστόσο η σκηνή της βροχής στο Rave'N, χρειάστηκε πολλή προετοιμασία και φροντίδα. Αυτό ήταν δύσκολο, με την έννοια ότι όλο το καστ πνίγονταν στο ψεύτικο αίμα. Δεν είναι ιδανικές συνθήκες για περούκες και μακιγιάζ».

Ασφαλώς και τη ρώτησα τι μπορούμε να περιμένουμε από την επόμενη σεζόν της σειράς που λατρέψαμε, αλλά ηTara τήρησε σιγή ιχθύος… Περιμένοντας λοιπόν το season 2 του Wednesday, θα προπονηθούμε αντιγράφοντας το soft goth look και για΄τι όχι, θα το δοκιμάσουμε και στις γιορτές.