Beauty exclusive! H makeup artist της Cate Blanchett μας μιλά για το μακιγιάζ της στα Βραβεία Όσκαρ

Beauty exclusive! H makeup artist της Cate Blanchett μας μιλά για το μακιγιάζ της στα Βραβεία Όσκαρ

H Mary Greenwell μας εξήγησε την έμπνευση πίσω από το μακιγιάζ της υπέροχης Cate στο σαμπανιζέ χαλί των Όσκαρ, και μας αποκάλυψε το αγαπημένο της look από όλη τη σεζόν των βραβείων.

Η Cate Blanchett ήταν μία από τις γυναίκες που περιμέναμε με ανυπομονησία να δούμε στο κόκκινο χαλί. Η ερμηνεία της στην ταινία Tár ήταν συγκλονιστική, και -όπως ήταν αναμενόμενο- ήταν υποψήφια για το χρυσό αγαλματίδιο. Μπορεί να μην το κέρδισε στο τέλος, όμως μας κατενθουσίασε μόλις την είδαμε στο σαμπανιζέ χαλί που είχε στρωθεί έξω από το Dolby Theater.

95th Academy Awards - Arrivals

Η regal, δίχρωμη, Louis Vuitton τουαλέτα της, ήταν η επιτομή της κομψότητας, και ένα από τα -πολλά- βιώσιμα σύνολα που είδαμε. Η εμφάνισή της περιλάμβανε μια σκούρα μπλε, μεταξωτή φούστα με μακριά ουρά, και ένα αρχειακό τοπ που δεν έχει παρουσιάσει ποτέ ο οίκος. Ασφαλώς, το μακιγιάζ της δεν ήταν κάτι λιγότερο από άψογο, και ανυπομονούσα να ξημερώσει αυτή η Δευτέρα, ώστε να τηλεφωνήσω στην Mary Greenwell, την makeup artist που επιμελείται εδώ και χρόνια το look της, για τις λεπτομέρειες.

https://www.instagram.com/p/CpvHJ8GrLtW

Είχαμε μιλήσει από χθες το βράδυ και το τηλεφωνικό μας ραντεβού ήταν για τις 10 το πρωί στο Los Angeles, άρα 7 το βράδυ για εμάς στην Ελλάδα. Αν και κουρασμένη και βιαστική για να προλάβει την πτήση της, μου αποκάλυψε αρκετά! Αρχικά η έμπνευση… «Απλότητα darling, το look της ήταν τόσο δυναμικό που, η απλότητα ήταν μονόδρομος, όπως και πολλά πράγματα όταν μιλάμε για την Cate. Είναι μία γυναίκα με μοναδικό ταλέντο και διαχρονική ομορφιά, οπότε η απλότητα της ταιριάζει, δεν χρειάζεται πολλά» μου είπε, και συμφωνώ 100%.

GIORGIO-ARMANI-CREMA-NERA-EXTREMA.png

Το κλειδί για το μακιγιάζ της Cate τη βραδιά των Όσκαρ λοιπόν -όπως και για κάθε βραδιά- ήταν η περιποίηση πριν από το μακιγιάζ. «Έχω πολύ δυνατά δάχτυλα και κάνω πολύ καλό μασάζ στο πρόσωπό της πριν από το μακιγιάζ. Ξεκίνησα εφαρμόζοντας την Giorgio Armani, Crema Nera Extrema και κάνοντας μασάζ. Έπειτα, εφάρμοσα στην επιδερμίδα της λίγο από το Giorgio Armani, Luminous Silk Hydrating Primer, για λίγη επιπλέον ενυδάτωση και σταθερό αποτέλεσμα. Η επιδερμίδα της Cate είναι άψογη, όμως και πάλι, το skincare είναι πολύ σημαντικό».

GIORGIO-ARMANI-LUMINOUS-SILK-HYDRATING-PRIMER.png

Στα μάγουλά της Cate, η Mary έβαλε το Giorgio Armani, A-Blush στην απόχρωση Νο 50 και το τοποθέτησε ψηλά για ένα συνολικό lifted αποτέλεσμα. Τι έκανε στα υπέροχα μάτια της όμως; «Στα μάτια θέλαμε διακριτική ένταση κι έτσι χρησιμοποίησα δύο σκιές: Την Giorgio Armani, Eyes To Kill Stellar Eyeshadow στην απόχρωση Νο 1. Είναι ένα πολύ φίνο μπλε με ιριδίζοντα στοιχεία που ταίριαξε με την τουαλέτα της. Για το blending, χρησιμοποίησα την ίδια σκιά στην απόχρωση Νο 2, για ένα πιο diffused και φίνο αποτέλεσμα. Έπειτα, έβαλα πολύ λίγο μολύβι και μερικές στρώσεις μάσκαρα» μου είπε και πράγματι, το μπλε στα μάτια της Cate ήταν εκεί αλλά όχι απόλυτα matchy… τέλειο δηλαδή.

Copy of Copy of Untitled Design - 1

«Στα χείλη δεν θέλαμε ένταση, όπως σου είπα το θέμα μας ήταν η απλότητα, επομένως χρησιμοποίησα το κραγιόν Giorgio Armani, Lip Power Long Wear Lipstick στην απόχρωση Eccentrico, που της ταιριάζει πολύ. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο κραγιόν ταιριάζει σε όλες» μου είπε και ομολογώ, ότι το κραγιόν στη συγκεκριμένη απόχρωση είναι universally κολακευτικό και πολύ σταθερό. Ποια εμφάνιση της Cate όμως, ήταν η αγαπημένη της Mary που βρισκόταν μαζί της και δημιουργούσε looks καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας για την ταινία αλλά και σε όλα τα βραβεία;

https://www.instagram.com/p/CndeLtJIfjK

«Darling η Cate είναι υπέροχη πάντα, μου αρέσει πολύ πάντα αλλά πρέπει να πω ότι την προτιμώ με pale χείλη. Ασφαλώς είναι fabulous και με φωτεινά χρώματα, αλλά τα δικά μου αγαπημένα looks είναι πάντοτε εκείνα όπου το κραγιόν παίζει δεύτερο ρόλο» μου είπε.

https://www.instagram.com/p/CpCPv8fs_J_

«Ήταν απλά εκθαμβωτική στα Critics Choice Awards οπότε αυτό το look είναι σίγουρα στη λίστα μου. Και λάτρεψα το look που δημιουργήσαμε για το Berlinale Festival. Φυσικά χρησιμοποίησα σε όλα τα μακιγιάζ της προϊόντα Giorgio Armani, και το αποτέλεσμα ήταν εγγυημένο» είπε ολοκληρώνοντας.

Είχε λοιπόν έρθει η ώρα να την αποδεσμεύσω, ανανεώνοντας το ραντεβού μας μέχρι την επόμενη φορά που θα μας μαγέψει η Cate και το υπέροχο μακιγιάζ της -πάντοτε ευγενικής και γλυκιάς- Mary Greenwell.

Thank you Mary!