H global makeup artist της MNY, Erin Parsons μας μίλησε για την ίδια, το μακιγιάζ και μας έδωσε tips

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
H global makeup artist της MNY, Erin Parsons μας μίλησε για την ίδια, το μακιγιάζ και μας έδωσε tips

Τη θαυμάζαμε καιρό και επιτέλους μας έδωσε μία αποκλειστική συνέντευξη

ΜΑΚΙΓΙΑΖ

H Erin Parsons είναι από τις artists που δεν εμφανίζονται κάθε μέρα στον χώρο. Όχι, δεν εννοώ την κοινωνική της ζωή. Το ταλέντο και η δημιουργικότητά της είναι μοναδικά και δεν τα βλέπουμε συχνά. Προσωπικά, ακολουθώ την καριέρα της από την ημέρα που είδα την θρυλική –πλέον- καμπάνια της για την Maybelline New York που έκανε τo #MermaidMakeup τάση. Ναι, η Erin το ξεκίνησε αλλά η έμπνευσή της ήταν άλλη. Η καμπάνια προοριζόταν για τους σταθμούς του μετρό της Νέας Υόρκης και η Erin εμπνεύστηκε από τα πολύχρωμα, vibrant graffiti. Ο κόσμος το μετέφρασε αλλιώς όμως και δεν την πείραξε καθόλου.

Photo credits: Maybelline New York

Από την πολεμική αεροπορία στα counters πολυκαταστημάτων και έπειτα στο πλευρό της pat McGrath, η Erin μας έχει χαρίσει μερικά από τα πιο memorable μακιγιάζ και με χαρά δέχτηκε να μας μιλήσει για την ίδια, την έμπνευσή της, τα αγαπημένα της πρόσωπα και προϊόντα. Μάθε τα πάντα παρακάτω…

Photo credits: @erinparsonsmakeup

Πότε «ερωτεύτηκες» το μακιγιάζ;
Όταν ήμουν 6 ετών και είδα για πρώτη φορά μία φωτογραφία της Marilyn Monroe με το κλασικό, κόκκινο κραγιόν της!

Ποια είναι η πρώτη σου ανάμνηση από το μακιγιάζ;
Αυτό το κόκκινο κραγιόν της Marilyn Monroe. Ένιωσα ότι δεν ήταν απλά μακιγιάζ, ότι το κόκκινο κραγιόν τη μεταμόρφωνε σε glamorous star. Ήταν μέρος του χαρακτήρα της και αυτό το κατάλαβα από πολύ μικρή ηλικία.

Photo credits: Maybelline New York

Πότε σου δόθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της καριέρας σου;
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία μου ήταν η πρώτη δουλειά που έκανα με τη φίλη μου Gigi Hadid για τη Maybelline New York το 2016. Επιτέλους, ένιωσα ότι μπορώ να δείξω και να μοιραστώ τις ικανότητές μου με τα πράγματα που μπορώ να κάνω σαν makeup artist για ένα brand.

H Gigi Hadid στο MET Gala το 2017
photo credits: Associated Press

Μίλησέ μας για την δημιουργικότητά σου, τι διαδικασία ακολουθείς για να δημιουργήσεις ένα look;
Εξαρτάται. Αν είναι για κάποιο fashion show βασίζομαι στον χαρακτήρα του σχεδιαστή ή τους ανθρώπους για τους οποίους σχεδιάζει. Αν πρόκειται για κάποιο look για celebrity που θα περπατήσει στο κόκκινο χαλί, βασίζομαι στο πρόσωπο του μοντέλου, στο outfit και φυσικά στο θέμα του event. Για παράδειγμα, το Μet Gala έχει κάθε χρόνο διαφορετικό θέμα. Οι παράμετροι που ορίζουν ένα look είναι πάρα πολλές, τι πουλάμε, τι οραματιζόμαστε κλπ.

To μακιγιάζ που έκανε η Εrin για το show του Christian Siriano
Photo credits: IMAX

Από πού όμως αντλείς την έμπνευσή σου;
Υποσυνείδητα, επιστρέφω πάντα στο vintage glamour. Σκέφτομαι σταρ του σινεμά από τη δεκαετία του 30 και μετά. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που με εμπνέει. Όταν πρόκειται για ένα πιο δημιουργικό project, αντλώ έμπνευση από τα υλικά μου, για παράδειγμα τους κρυστάλλους.

Ποια θα έλεγες ότι είναι τα highlights της καριέρας σου;
Ήμουν βοηθός της Pat McGrath τόσο πολύ καιρό που βίωσα τις αλλαγές σχεδιαστών από οίκο σε οίκο και τις αλλαγές των editors από τον ένα εκδοτικό οίκο στον άλλο. Έζησα τόσο μεγαλείο και νιώθω ότι η βιομηχανία μας σίγουρα αλλάζει γι᾽αυτό είμαι πραγματικά ευγνώμον για το χρόνο που πέρασα μαζί της.

H ανακοίνωση της Εrin για τη συνεργασία της με τη Maybelline
Photo credits: @erinparsonsmakeup

Πολύ σημαντική για εμένα ήταν η συνεργασία μου με την Μaybelline New York και το ότι έγινα Global Makeup Artist του brand. Κρεμούσα στον τοίχο μου τις καμπάνιες όταν ήμουν μικρή και το να ηγούμαι το όραμα και την καλλιτεχνία αυτής της μάρκας είναι πραγματικά πολύ μεγάλη μου τιμή.

Η Gigi Hadid στο Met Gala το 2019
Photo credits: Associated Press

Μία από τις αγαπημένες μου στιγμές ήταν το look της Gigi για το Met Gala με τις λευκές βλεφαρίδες. Μου δόθηκε η ευκαιρία να ξετυλίξω τη δημιουργικότητά μου σε μεγαλύτερη κλίμακα, αυτή είναι μία στιγμή όπου οι άνθρωποι μπορούν να δουν τη δημιουργικότητα σε μεγάλη κλίμακα.

Μοντέλο στο show SS/20 του οίκου Schiaparelli
Photo credits: IMAX

Το τελευταίο show του Jean Paul Gaultier ήταν επίσης σημαντικό και οτιδήποτε έχω κάνει με τον οίκο Schiaparelli και GCDS με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη αφού μπορώ να γίνω όσο δημιουργική θέλω.

Με ποια πρόσωπα σου αρέσει περισσότερο να συνεργάζεσαι; Έχεις κάποια μούσα;
Λατρεύω κάθε συνεργασία με τα Maybelline Girls γιατί περνάμε τόσο όμορφα όταν βρισκόμαστε στο σετ. Περνάμε πολλές ώρες μαζί οπότε δεν μας ενώνει μόνο το μακιγιάζ, έχουμε γίνει οικογένεια!

Υπάρχει κάποιο project ή συνεργασία που σου έχει μείνει αξέχαστο;
Πρόσφατα, πέρασα από την ιδιότητα της makeup artist σε αυτή της influencer και το λατρεύω! Γύρισα βίντεο με την Νikki Tutorials, την οποία αγαπώ, για την Maybelline και είπαμε τα πάντα για το μακιγιάζ. Λάτρεψα κάθε λεπτό! Είναι ένα νέο κεφάλαιο για την καριέρα μου και με έχει ξετρελάνει το ότι μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους όπως η Nikki.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου look μακιγιάζ; Τι κάνεις πιο συχνά στον εαυτό σου;
Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς μολύβι χειλιών και μάσκαρα. Μπορώ να υποστηρίξω οποιοδήποτε look αλλά πάντοτε θα κάνω overlining στα χείλη μου και θα βάλω υπερβολικά πολλή μάσκαρα. Είναι μέσα στην ψυχή μου όλο αυτό, δεν μπορώ να το αλλάξω lol!

Μοντέλο στο show SS/20 του Jean Paul Gaultier
Photo credits: IMAX

Τι σε έμαθε η συνεργασία σου με τόσο δυναμικές γυναίκες και πετυχημένους, δημιουργικούς ανθρώπους;
Τόνωσε σίγουρα την αυτοπεποίθηση στις ικανότητές μου γιατί, ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα, είναι να παίρνω ένα όμορφο πρόσωπο και να τονίζω τα χαρακτηριστικά του. Λατρεύω να εφαρμόζω την εμμονή μου με το vintage glam και να το μετατρέπω σε μοντέρνο. Όλα αυτά μου επιτρέπουν να νιώθω ότι έχω τη δική μου εκδοχή της Marilyn με την Gigi ή μία 90s στιγμή με τη Bella. Με ξετρελαίνει το να βλέπω τη μεταμόρφωσή τους όταν τις μακιγιάρω.

Μοντέλο στο show SS/20 του οίκου GCDS
Photo credits: IMAX

Αν μπορούσες να δώσεις μία συμβουλή στο νεότερο εαυτό σου, ποια θα ήταν αυτή;
Θα μου έλεγα «ξέρεις ότι το να είσαι makeup artist είναι πραγματική δουλειά;», δεν το ήξερα μέχρι τα 30 μου. Ζούσα σε μία τόσο μικρή πόλη και δεν ήξερα ότι μπορείς να γίνεις makeup artist αλλά και να βγάλεις χρήματα από αυτό. Έμαθα για τον Kevin Aucoin, ton Wayne Snyder και τον Francois Νars όταν έπιασα δουλειά σαν πωλήτρια! Ήξερα ότι μπορείς να είσαι μακιγιέρ –πωλήτρια αλλά δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε και ένας άλλος κόσμος!

Ποιο πιστεύεις θα είναι το μέλλον της ομορφιάς μετά την πανδημία;
Πιστεύω ότι όλα θα περιστρέφονται γύρω από τη μοναδικότητα, την υπερβολή και το να φαίνεσαι. Γύρω από την ιδέα του να μην αφήνεις κανέναν να κρύψει τη λάμψη σου γιατί μπορείς να είσαι όσο δημιουργική θέλεις μέσα από το look σου, το στιλ σου ή τη δουλειά σου. Πιστεύω ότι θα δούμε ένα κύμα δημιουργικότητας που μας είχε λείψει εδώ και καιρό.

Υπάρχουν πράγματα που σε ενοχλούν στο μακιγιάζ;
Δεν μου αρέσει η ιδέα ότι οι άνθρωποι πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένα βήματα στο μακιγιάζ. Κάνω το μακιγιάζ πολύ ελεύθερα οπότε δεν θέλω οι άνθρωποι να νιώθουν περιορισμένοι και να κάνουν το μακιγιάζ με βάση οποιονδήποτε κανόνα. Παρ᾽όλο που αντιλαμβάνομαι ότι, οι κανόνες μπορεί να βοηθήσουν κάποιον που ενδιαφέρεται να μάθει, πιστεύω στην ελευθερία της έκφρασης και της δημιουργικότητας αλλά και στο τι ταιριάζει καλύτερα στον κάθε έναν από εμάς.

Ποια είναι τα προϊόντα που δεν μπορείς να αποχωριστείς με τίποτα;
Το μολύβι χειλιών και η μάσκαρα!

Τι θα ήθελες να σταματήσουν να κάνουν οι γυναίκες στο μακιγιάζ τους;
Δεν θέλω να σταματήσουν να κάνουν κάτι, θέλω να αγαπούν τον εαυτό τους και την εικόνα τους! Είτε φορούν μακιγιάζ είτε όχι νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο διασκεδαστικό αν χρησιμοποιούσαν το μακιγιάζ σαν δημιουργικό εργαλείο για να δημιουργήσουν χαρακτήρες. Το μακιγιάζ μπορεί να είναι διασκεδαστικό και δεν χρειάζεται να είναι τέλειο!

Θα μας δώσεις 3 συμβουλές μακιγιάζ;

  1. Χρησιμοποίησε ψαλίδι για βλεφαρίδες!
  2. Κάνε αλλαγές στο μακιγιάζ σου ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Αν πρόκειται να βγεις στο φως του ήλιου μην βάλεις το ίδιο foundation που θα φορούσες το βράδυ. Την ημέρα, όλα φαίνονται πιο καθαρά συνεπώς χρειάζεσαι ένα ημιδιάφανο μεικάπ. Ομοίως, κατά τη διάρκεια της ημέρας, το highlighter είναι καλύτερα να είνα πιο λαμπερό παρά απαστράπτον. Μπορείς να τα δώσεις όλα το βράδυ που το φως είναι λιγότερο!
  3. Κάνε layering στο μακιγιάζ. Το μυστικό είναι να ξεκινάς με ένα θερμό foundation, να χρησιμοποιείς ένα κονσίλερ για να δώσεις φως, να τονίσεις και να έχεις κάλυψη. Το ίδιο ισχύει και για το eyeliner. Κάνε τη γραμμή με ένα μολύβι και μετά πέρνα την από πάνω με υγρό eyeliner. Θα αγχωθείς λιγότερο αν ξεκινήσεις με το μολύβι, είναι ιδανικό για τις αρχάριες και φυσικά το layering θα κάνει το χρώμα πιο πλούσιο και οπάκ.

Τι διαβάζεις και τι ακούς αυτό τον καιρό;
Το βιβλίο Waltpaper «New York Club Kids» και είναι τέλειο και έχω το album Wrong Beach στο repeat. Είναι του συγκροτήματος του άντρα μου!

Όπως αντιλαμβάνεσαι, η Εrin deν είναι ένα τυχαίο κορίτσι ή μία ακόμη makeup artist. Eίναι η έμπνευση πίσω από τα looks που έχεις λατρέψει, η διαφορετική ματιά, η φωνή που σε καλεί να πάψεις να ακολουθείς κανόνες και απλά να φτιάξεις τους δικούς σου. Είναι ουσιαστικά όλα όσα πρεσβεύει η αγαπημένη μας μάρκα! Το ίδιο ισχύει και για τη Μάγδα Αναστασοπούλου, την επίσημη makeup artist της Maybelline στην Ελλάδα και αναπόσπαστο κομμάτι της Μaybelline New York.

Το όνομά της είναι πλέον συνώνυμο με την Μaybelline New York Greece και το ζεστό χαμόγελό της πάντοτε εκεί να συνοδεύει το αστείρευτο ταλέντο της. Από τα makeup tutorials στο κανάλι της Μaybelline στο YouTube όπου υποδέχεται influencers και Make it Girls στο Maybelline Studio, για να δημιουργήσει Makeup tutorials, στα οποία εξηγεί διαφορετικές τεχνικές μακιγιάζ, ώστε να μπορεί ο καθένας να τις εφαρμόσει μόνος του, αλλά και νέες προτάσεις και trends που θέλουν όλοι να φορέσουν ΤΩΡΑ! Παράλληλα, είναι εκεί, για να δώσει συμβουλές στα social media, αλλά και τις απαντήσεις της σε προσωπικά μηνύματα (είναι άπειρα και τα απαντά όλα), η Μάγδα είναι η φωνή της ΜΝΥ στα Ελληνικά! Όπως και η Εrin, λατρεύει το μακιγιάζ, πιστεύει ότι τα κορίτσια είναι όμορφα μέσα από τη μοναδικότητά τους και η σταθερή συμβουλή της είναι ότι «Αν σου αρέσει κάτι, just make it happen!».

Προσωπικά, έχω συνεργαστεί μαζί της άπειρες φορές και μπορώ να σου πω ότι είναι το κορίτσι που μπορεί να κάνει τέλεια γραμμή eyeliner στο πίσω κάθισμα ενός ταξί που τρέχει να προλάβει μία φωτογράφιση. Είναι εκείνη που θα σε κάνει να νιώσεις fabulous και, αν καταφέρεις να μην ξεκαρδιστείς στα γέλια με το χιούμορ της, θα σε κάνει να δεις τον εαυτό σου διαφορετικά. Όχι, δεν θα σε κάνει άλλο άνθρωπο, θα σε κάνει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να λάμψεις από μέσα προς τα έξω. Το ίδιο άλλωστε κάνει η και η Erin Parsons, κάνει τα κορίτσια όχι απλά να δείχνουν όμορφα αλλά και να νιώθουν όμορφα. Και αυτή είναι όλη η ουσία για τη Maybelline New York που επιλέγει artists ξεχωριστές, με όραμα, με ταλέντο και πάνω από όλα με ψυχή!

Και αν αναρωτιέσαι ποια είναι τα προϊόντα που αγαπά η Μάγδα Αναστασοπούλου αυτό τον καιρό; Φυσικά λατρεύει τη Lash Sensational Sky High Mascara που έγινε viral στο tiktok και το κραγιόν SuperStay Matte Ink στην απόχρωση Dancer το οποίο φορά συνέχεια γιατί τη βγάζει ασπροπρόσωπη όλη την ημέρα! FYI: η συγκεκριμένη απόχρωση είναι ό, τι πιο hot για το καλοκαίρι σύμφωνα με τη Μάγδα! Όσο για τα αγαπημένα της looks… Όλα! Λατρεύει να πειραματίζεται με τις τάσεις και να βλέπει τα κορίτσια να τολμούν αν και η ίδια έχει πολύ ξεκάθαρα το δικό της pin up, signature look: Άφθονο eyeliner, κόκκινο κραγιόν με overlined χείλη και eyebrows on fleek που τονίζουν το βλέμμα της κάτω από τις κλασικές της αφέλειες.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχω πάρει από τη Μάγδα; Είναι πολλά! Πρώτα από όλα, η Μάγδα πιστεύει ότι δεν έχει απόλυτη σημασία τι σου πηγαίνει αλλά τι σε κάνει να νιώθεις όμορφη. Το μακιγιάζ για τη Μάγδα δεν έχει εποχή, είναι συναίσθημα «Θέλεις να βάλεις μαύρη σκιά το καλοκαίρι; Βάλε! Θέλεις να κυκλοφορείς τον χειμώνα με κοραλλί κραγιόν; Make it happen!» δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχουν περιορισμοί. Όπως και η Erin, η Μάγδα θέλει να νιώθεις πρώτα από όλα εσύ καλά.

Το δεύτερο μεγάλο μάθημα που πήρα από τη Μάγδα είναι και το πιο πρακτικό: Ποτέ δεν μπορείς να φορέσεις υπερβολικά πολλή μάσκαρα και δεν έχει καμία σημασία που τελειώνουν τα χείλη σου! Η ίδια λατρεύει τη μάσκαρα και τα χείλη της είναι σαν αξεσουάρ σε κάθε look της. Μάλιστα, εκείνη ήταν που μου έμαθε να φορώ nude μολύβι χειλιών πρώτα από οτιδήποτε άλλο για να κάνω τα χείλη μου πιο μεγάλα και ζουμερά και εξαιτίας της δεν μπορώ να βγω από το σπίτι χωρίς μία πινελιά Lifter Gloss στην απόχρωση Ιce στο κέντρο των χειλιών μου.

Edgy αλλά και κλασική, προσιτή αλλά και επιβλητική, υπέροχα ταλαντούχα και πρωτοπόρος, η Μάγδα Αναστασοπούλου είναι το πρόσωπο της Maybelline New York στην Ελλάδα αλλά και η καλύτερή σου φίλη. Θα μπορούσα να μιλώ για ώρες για εκείνη αλλά προτιμώ να την ανακαλύψεις και μόνη σου. Ακολούθησέ τη λοιπόν στο instagram (@magdaanast) για να δεις όλα τα stories που ανεβάζει και αν θελήσεις να την ρωτήσεις κάτι, μην διστάσεις, θα σου απαντήσει και θα σε γεμίσει συμβουλές! Επίσης, συντονίσου στο κανάλι της Maybelline NY Greece στο YouTube όπου ανεβαίνουν τα πιο τέλεια (και ξεκαρδιστικά) how to videos με πρωταγωνίστρια την Μάγδα, special guests και άπειρες συμβουλές!