Η APIVITA γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας!

Η APIVITA γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας!

Χρόνια πολλά Μέλισσες, Χρόνια πολλά APIVITA!

Η APIVITA γιορτάζει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, η οποία θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, με σκοπό να αναδείξει στην παγκόσμια κοινότητα τα οφέλη της μελισσών και των λοιπών επικονιαστών στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και να προωθηθούν δράσεις για την προστασία τους. Μάλιστα, το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Bee engaged: Build Back Better for Bees», εστιάζοντας στις προκλήσεις που επέφερε η πανδημία COVID-19, σχετικά με την προστασία των μελισσών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2022 επιλέγουμε να γιορτάσουμε όλο το μήνα Μάϊο την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «κυψέλη» μας στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς από την οποία πέρασαν περισσότεροι από 80,000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων παρουσίας μας στον θεσμό. Σε αυτό το πλαίσιο και καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου υποδεχόμαστε πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο εισάγοντας τους φοιτητές - μέσω βιωματικής επίσκεψης στο μελισσοκομείο της εταιρείας - στις αρχές της κοινωνίας των μελισσών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους φοιτητές από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τα πανεπιστήμια Kennesaw State και Rutgers, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου καθώς και την Ένωση Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος.

Το Μάϊο του 2022 η APIVITA συμπράττει με την Συγγραφέα - Εικαστικό, Ελένη Τσαλδίρη και χορηγεί την έκδοση του βιβλίου της, "Ο Κήπος του Ασκληπιού" από τις Εκδόσεις Καλέντη. Η μοναδική Ελληνική χλωρίδα ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων μέσα από την περιπλάνηση τριών αδελφών και μιας μικρής Νεράιδας. Ένα ταξίδι στους 12 Κήπους του Χρόνου ξεκινά και μας καλεί να ενεργοποιήσουμε όλες μας τις αισθήσεις. Περιηγούμαστε στην θαυμαστή μυθολογία μας, γνωρίζουμε τον Θεό της Ιατρικής, Ασκληπιό, μαθαίνουμε για τις μέλισσες και επισκεπτόμαστε το εργαστήριο του πρώτου Έλληνα Βοτανικού Κ. Γουλιμή. Το βιβλίο προλογίζει ο Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αύριο, Σάββατο 21 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 14:00, η APIVITA και το Hondos Center Κηφισιάς θα καλωσορίσουν και θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στο θαυμαστό κόσμο της μέλισσας. Η «κυψέλη» που έχει δημιουργηθεί στον περιβάλλοντα χώρο θέλει να εισάγει τους επισκέπτες στην μαγική κοινωνία των μελισσών μέσα από διαδραστικά happenings και workshops ενώ ταυτόχρονα θέλει να ενημερώνει όλους τους διερχόμενους επισκέπτες για την σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας, την αξία των επικονιαστών για τον πλανήτη αλλά και τις προκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζουν.

Όλες οι δράσεις και οι εκδηλώσεις έχουν συνοδοιπόρο την ομάδα του «The Bee Camp», μέλος του Οργανισμού 1% for the Planet, η οποία έχει ως στόχο την προστασία της μέλισσας και την αύξηση του αστικού πρασίνου στην Ελλάδα. Μαζί με το The Bee Camp έχουμε ήδη ταξιδέψει φέτος σε πάνω από 15 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα εισάγοντας τους μαθητές στον μαγικό κόσμο της μέλισσας.

Τέλος, συντονιστείτε στα Social Media της APIVITA σε Facebook και Instagram καθώς ο μεγάλος Διαγωνισμός για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας ξεκίνησε και πλούσια δώρα περιμένουν τους τυχερούς νικητές!

Χρόνια πολλά Μέλισσες, Χρόνια πολλά APIVITA!

#worldbeeday #savethebees #apivita