Νέο Pantene Pro-V: η επιστήμη πίσω από τα αγαπημένα προϊόντα μαλλιών

Μάθαμε τι κρύβεται πίσω από τις ανανεωμένες φόρμουλες που μεταμορφώνουν τα μαλλιά μας

Πρόσφατα, το Pantene Pro-V ανανεώθηκε ριζικά και αυτό προέκυψε όταν οι επιστήμονες της μάρκας διαπίστωσαν πως οι φόρμουλες θα είναι πιο αποτελεσματικές αν ανανεωθούν σύμφωνα με τις 3 διαφορετικές κατηγορίες που προκύπτουν με βάση τη δομή της τρίχας: λεπτή, κανονική/χονδρή και βαμμένη.

Για την ανάπτυξη των νέων προϊόντων, οι επιστήμονες του Pantene Pro-V δεν χρησιμοποίησαν μόνο τα πιο μοντέρνα εργαλεία του χώρου αλλά στράφηκαν και σε άλλους, φαινομενικά μη σχετικούς κλάδους, όπως τη φαρμακοβιομηχανία και την εξερεύνηση του διαστήματος, προκειμένου να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να πετύχουν μαλλιά που δείχνουν υγιή. Τα αποτελέσματα είναι τόσο επαναστατικά που οδήγησαν στην πλήρη μεταμόρφωση του Pantene Pro-V και σε μία μεγάλη αλλαγή στον κλάδο της περιποίησης των μαλλιών.


Η εκπληκτική επιστήμη, λοιπόν, που υπάρχει πίσω από τη δημιουργία του νέου Pantene Pro-V διαθέτει τεχνολογία εμπνευσμένη από τη NASA. Οι επιστήμονες του Pantene Pro-V, προκειμένου να μελετήσουν την επιφάνεια της τρίχας, χρησιμοποίησαν ένα μικροσκόπιο ατομικών δυνάμεων (Atomic Force Microscope - AFM), όπως αυτό που χρησιμοποίησε η NASA για να μελετήσει την επιφάνεια του Άρη. Οι τρισδιάστατες πληροφορίες, που παρείχε το μικροσκόπιο AFM, τους βοήθησαν να κατανοήσουν καλύτερα πώς αντιδρούν διαφορετικοί τύποι τρίχας σε διαφορετικά συστατικά, ανάλογα με τη φυσική δομή της (το πάχος της τρίχας) και τη χημική δομή (εάν τα μαλλιά δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία ή είναι βαμμένα).

Επιπλέον, οι επιστήμονες του Pantene Pro-V συνεργάστηκαν με ειδικούς από το πανεπιστήμιο LUND και ανέπτυξαν ένα – νέο στον κόσμο – πολυμερές. Για να βεβαιωθούν ότι είναι αποτελεσματικό, έλεγξαν περισσότερα από 600 πρωτότυπα με 20.000 καταναλωτές για να δημιουργήσουν νέες εξειδικευμένες συνθέσεις.

Επόμενο βήμα: η δοκιμασία των συνθέσεων. Με βάση τα αποτελέσματα ερευνών που έδειξαν ότι οι γυναίκες θεωρούν πως οι θερμαινόμενες συσκευές, το χτένισμα των βρεγμένων μαλλιών και οι ακραίες συνθήκες (καλοκαιρινές διακοπές, ήλιος και κολύμπι, υγρός καιρός/υγρασία και air conditioning) είναι οι μεγαλύτερες δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλουν τα μαλλιά τους, το Pantene Pro-V επινόησε δοκιμές ακραίων συνθηκών για να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα του ΝΕΟΥ Pantene Pro-V σε σχέση με αυτές τις προκλήσεις.

Για να εξασφαλιστεί ότι όλο το πακέτο ήταν το καλύτερο δυνατό, χρησιμοποιήθηκε μία βραβευμένη με Νόμπελ τεχνική που ονομάζεται «Μοντέλο Διακριτής Επιλογής» (Discrete Choice Modelling). Δημιουργήθηκαν εικονικές προϊοντικές επιλογές, οι οποίες ελέγχθηκαν σε διάστημα ημερών, αντί των μηνών που θα χρειαζόταν για την ανάπτυξη των φυσικών πρωτοτύπων, οι επιστήμονες του Pantene Pro-V ζήτησαν αξιολόγηση από ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς επιστημονικούς ερευνητικούς οργανισμούς, που τεκμηρίωσαν από την πλευρά τους την αποτελεσματικότητα των συνθέσεων ενώ και ανεξάρτητοι ειδικοί επικύρωσαν την εκτεταμένη έρευνα και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτήν και κατέληξαν ότι συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για τις τρεις μεγάλες κατηγορίες με βάση τη δομή της τρίχας, πράγματι προσφέρουν μετρήσιμα και αξιόλογα οφέλη.


Από την τεχνολογία της NASA έως την έγκριση από ειδικούς, με πολλά επαναστατικά συστατικά και ενδιάμεσες δοκιμές, το νέο Pantene Pro-V αλλάζει τα δεδομένα στην φροντίδα των μαλλιων. Το κλειδί πλέον είναι η εξατομίκευση. Κάθε γυναίκα μπορεί εύκολα να κάνει τη σωστή επιλογή αγοράζοντας τα κατάλληλα προϊόντα που ταιριάζουν πρώτα στη δομή της τρίχας της (λεπτή, κανονική/χονδρή ή βαμμένη), και, στη συνέχεια, στο τελικό αποτέλεσμα που θέλει, δηλαδή μαλλιά με όγκο ή λεία, κράτημα που διαρκεί χωρίς φριζάρισμα, περισσότερη λάμψη ή αποδεδειγμένη επανόρθωση.

Με δυο λόγια: με το νέο Pantene Pro-V οι «bad hair days» ανήκουν στο παρελθόν.


© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης