Το αγαπημένο άρωμα του John F Kennedy επανακυκλοφορεί!

Και έχει μια πολύ ωραία ιστορια να το συνοδεύει

Η επέτειος των 50 χρόνων από την ημέρα της δολοφονίας του JFK πλησιάζει και για να τιμήσει τη μνήμη του, η βιομηχανία της ομορφιάς επανακυκλοφορεί το αγαπημένο του άρωμα.

Η ευωδιά του είναι ένα κοκτέιλ από ξύλα και βανίλια αλλά η ιστορία του είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, όπως αναφέρει η Fashion Telegraph. Ενώ βρισκόταν στη Γαλλική Ριβιέρα, το 1937, ως φοιτητής, ο Kennedy γνώρισε τον Albert Fouquet, έναν νεαρό Γαλλο αριστοκράτη που είχε ως χόμπι να φτιάχνει αρώματα.

Τόσο πολύ άρεσε στον Kennedy το άρωμα που φορούσε ο Fouquet ώστε εκείνος του ετοίμασε και του έστειλε ένα ελιξίριο ειδικά για εκείνον, με το σημείωμα: "Μέσα σε αυτό το μπουκάλι θα βρεις το γαλλικό glamour που λείπει από την αμερικάνικη προσωπικότητά σου". Το άρωμα είχε νότες από αρωματικά φυτά που ο Fouquet είχε ανακαλύψει σε ένα ταξίδι του στη Χιλή, ένα από τα οποία ονομαζόταν Αndrea- τσ υπόλοιπα, όμως ήταν μυστικά.

Το άρωμα ενθουσίασε τον Kennedy και την οικογένειά του και έτσι έστειλε στον Fouquet ένα ευχαριστήριο σημείωμα, ζητώντας του άλλα οκτώ μπουκάλια "και, αν το επιτρέπει η διαδικασία παραγωγής του, ένα επιπλέον για τον αδελφό μου, Bob". Πράγματι ο Γάλλος τα ετοίμασε, βάζοντας πάνω σε κάθε μπουκάλι μια ετικέτα όπου έγραφε "Eight&Bob". Το άρωμα έγινε best seller στο Hollywood, το φόρεσε ο Cary Grant, ο James Stewart ακόμα και ο πατέρας του Kennedy.

Δυστυχώς, όμως, ο Fouquet σκοτώθηκε το 1939 σε δυστύχημα. Ο βοηθός του συνέχισε για λίγους μήνες την παραγωγή του αρώματος μέχρι που ξέσπασε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και έκρυψε την φόρμουλά του σε κάποια βιβλία. Πέρσι, η οικογένειά του αναβίωσε την φόρμουλα και έτσι το Eight&Bob, ακριβώς όπως μύριζε τότε, βρίσκεται πλέον στα ηλεκτρονικά ράφια του Avery London.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης