Η ερώτηση που όλες πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας: Θα με θαύμαζα αν με γνώριζα σήμερα;

Η ερώτηση που όλες πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας: Θα με θαύμαζα αν με γνώριζα σήμερα;

Η Κόνι Μεταξά μας μιλά για έναν κόσμο όπου όλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους και να είναι ο εαυτός τους: Για τον δικό της κόσμο.

Η Κόνι Μεταξά μας μιλά για έναν κόσμο όπου όλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους και να είναι ο εαυτός τους: Για τον δικό της κόσμο.

Η Κόνι Μεταξά είναι ένα κορίτσι που δε φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους και έμαθε από μικρή, η γνώμη των άλλων να έρχεται σε δεύτερη μοίρα για εκείνη. Όχι, δε φερόταν σαν wild child (αν και είναι), απλά έθετε τους δικούς της κανόνες χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να ζητά λογαριασμό.

«Από μικρή μου άρεσαν οι… περίεργες γυναίκες» μας εξηγεί και συνεχίζει: «Με εντυπωσίαζαν οι γυναίκες που δεν έδιναν λόγο σε κανέναν. Που δεν τις ενδιέφερε να μιμηθούν κάποια συμπεριφορά, δεν τις ένοιαζε τι θα πει ο κόσμος για το πώς θα ντυθούν ή πώς θα φερθούν» και αυτό έγινε κανόνας και για τη δική της ζωή. Η Κόνι υπακούει στους δικούς της κανόνες και κάνει τις δικές της επιλογές. Δεν πιστεύει στα πρότυπα, πιστεύει ότι πρώτα από όλα εμείς πρέπει να είμαστε πρότυπο για τον εαυτό μας. Να αναρωτιόμαστε: «Θα με θαύμαζα αν με γνώριζα;». Έχεις άραγε κάνει ποτέ την ερώτηση αυτή στον εαυτό σου;

Ναι, όταν ήταν μικρότερη ήθελε να είναι πολύ αδύνατη, όχι όμως για να μοιάσει σε κάποιο super model. Ήθελε να είναι ο εαυτός της και η επιλογή της ήταν να είναι πολύ αδύνατη. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Απλά αυτό ήθελε. Για την Κόνι, η ομορφιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πνεύμα και τον χαρακτήρα. Δεν μπορεί να θεωρήσει μία γυναίκα όμορφη αν δεν τη γνωρίσει, οπότε δεν έχει σημασία αν θα είναι ψηλή ή κοντή, skinny ή curvy, αν έχει επέμβει στην ομορφιά της ή όχι. Αν είναι μία γυναίκα που ακολουθεί τους δικούς της κανόνες, είναι μία γυναίκα που αρέσει στην Κόνι.

Αυτό θέλει να κάνουμε και όλες μας. Θέλει να αφήσουμε στην άκρη τα πρότυπα, να ξεχάσουμε τι πιστεύουν οι άλλοι και να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Για εκείνη, το να μην ζητάμε την επιβεβαίωση κανενός, είναι το πιο σημαντικό από όλα! Φέρνει και πάλι σαν παράδειγμα τον εαυτό της λέγοντας: «Απλά ήθελα να είμαι αδύνατη και θύμωνα όταν μου έλεγαν ότι θέλω να μοιάσω σε κάποια. Έτυχε να είναι της μόδας οι αδύνατες. Αν ζούσα στον μεσαίωνα θα ήμουν ντεμοντέ». Δεν την ένοιαζε η επιβεβαίωση από τους φίλους ή τα φλερτ της, δεν αναζητούσε τα βλέμματα θαυμασμού από κανέναν.

Με πίστη και θάρρος, με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, η Κόνι φτιάχνει τους δικούς της κανόνες, γίνεται πρότυπο για τον εαυτό της και ανανεώνεται συνεχώς. Ακολουθεί την καρδιά της και όχι κάποια τάση. Ακολουθεί αυτό που την κάνει να νιώθει δυνατή γιατί… η δύναμη είναι ομορφιά! Τι μας συμβουλεύει όμως; Πώς μπορούμε και εμείς να «πετάξουμε» από πάνω μας την ανάγκη για αποδοχή και επιβεβαίωση. Αυτή την ανάγκη που -πλέον- έχει περάσει στο DNA μας;

«Δεν έχω μία συμβουλή. Είναι στάση ζωής όλο αυτό. Θέλει δουλειά και μη νομίζεις, έχω και εγώ μέρες που δεν αισθάνομαι καλά, όλες μας τις έχουμε. Δεν νιώθω κάθε μέρα supergirl. Εκείνες τις ημέρες, προσπαθώ να αντλώ δύναμη από τον εαυτό μου και από τα θετικά πρόσωπα που έχω γύρω μου μέχρι να ξημερώσει η επόμενη μέρα» μας λέει και ταυτιζόμαστε απόλυτα. Η ζωή δεν είναι μόνο άσπρη ή μαύρη, είναι ένα πανέμορφο ταξίδι… απλά πρέπει να θυμάσαι πάντα ότι, εσύ είσαι στο τιμόνι και κανείς άλλος.

Η Κόνι λοιπόν, με λίγα λόγια, μας συμβουλεύει να μη δίνουμε δεκάρα για το τι θα πει ο κόσμος αν αυτό που κάνουμε είναι πηγή χαράς για εμάς. Μας θυμίζει ότι τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Μας εξηγεί ότι εμείς οδηγούμε τη ζωή μας και οι μόνοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε είναι οι δικοί μας, για τον εαυτό μας, εφόσον δεν προσβάλουμε και δεν ενοχλούμε κανέναν. Είμαστε ξεχωριστές, καμία μας δεν είναι όμοια με την άλλη. Ας γιορτάσουμε λοιπόν αυτή τη διαφορετικότητα χαράζοντας τη δική μας πορεία χωρίς κριτική για τον εαυτό μας αλλά και για κανέναν άλλο.

«Δεν πρέπει να κρίνουμε κανέναν για τις επιλογές του» μας λέει και προσθέτει: «Όπως η κάθε μία από εμάς, είναι απόλυτα ελεύθερη να θέσει η ίδια τους κανόνες που θέλει να ακολουθεί, έτσι και κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει το ίδιο. Γενικά ας μην κοιτάζουμε τι κάνουν οι άλλοι». Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να κοιτάζουμε, να συγκρίνουμε, να κρίνουμε και -κυρίως- να κατακρίνουμε;

Η Κόνι Μεταξά είναι unapologetically ο εαυτός της και γι’ αυτό συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορίτσια που μας εμπνέουν. Όχι, δε θέλουμε να γίνουμε η Κόνι (ούτε εκείνη θέλει να της μοιάσουμε). Θέλουμε να γίνουμε μέλος του tribe της Κόνι, των γυναικών δηλαδή που σπάνε τα στερεότυπα, ορίζουν την ομορφιά τους, κάνουν τις δικές τους επιλογές και δεν τις σταματά τίποτα!

Μάθε τα πάντα για το JUVÉDERM®, το #1 brand στα fillers υαλουρονικού οξέος στον κόσμο!