Τα ρούχα σου μπορούν να μιλήσουν για εσένα, αλλά η δική σου φωνή πρέπει να είναι πιο δυνατή!

Τα ρούχα σου μπορούν να μιλήσουν για εσένα, αλλά η δική σου φωνή πρέπει να είναι πιο δυνατή!

Η Ιωάννα Σαλαμούρα σε μία συζήτηση για το στυλ, τη δύναμη που μας δίνει η μόδα και την ανάγκη να βοηθήσουμε κι άλλες γυναίκες να βρουν τη δική τους φωνή.

Η Ιωάννα Σαλαμούρα σε μία συζήτηση για το στυλ, τη δύναμη που μας δίνει η μόδα και την ανάγκη να βοηθήσουμε κι άλλες γυναίκες να βρουν τη δική τους φωνή.

H Ιωάννα Σαλαμούρα είναι ένα κορίτσι με –ξεκάθαρα- μοναδικό στυλ. Αγαπά τη μόδα, τα ρούχα και τη δημιουργική ελευθερία που σου δίνουν. Πιστεύει ότι ένα σύνολο έχει «φωνή» αλλά η δική σου φωνή πρέπει να είναι πιο δυνατή. Ένα σύνολο θα κάνει statement αλλά πρέπει να είναι αυτό που πρεσβεύεις εσύ. Δε γίνεται να φοράς κάτι το οποίο δεν αντανακλά τον χαρακτήρα σου! Πώς θα μπορέσεις να λειτουργήσεις φορώντας τον «χαρακτήρα» μίας άλλης; Αν είσαι δυναμική, ντύσου δυναμικά, αν είσαι ρομαντική, εκδηλώσου. Αν θέλεις να δείχνεις πιο αυστηρή προσπάθησέ το αλλά παράλληλα, δούλεψε και με τον χαρακτήρα σου. Ένα outfit δεν μπορεί να σε μεταμορφώσει σε femme fatale, fashionista, ρομαντική, τολμηρή ή αισθησιακή αν δεν έχεις αυτά τα στοιχεία μέσα σου.

«Το να φοράς τα ρούχα και να μην σε φορούν είναι το Α και το Ω. Το να ακολουθούμε τη μόδα είναι λάθος. Δεν την ακολουθούμε, τη δημιουργούμε! Παίρνουμε στοιχεία από τη μόδα, από τις τάσεις και τα προσαρμόζουμε σε εμάς» μας λέει με ύφος ελαφρώς αυστηρό. Η Ιωάννα βλέπεις, θέλει κάθε γυναίκα να βρει αυτό που της ταιριάζει και να το αποθεώσει με οδηγό την προσωπικότητά της! Δεν έχει σημασία αν είναι στη μόδα ή όχι, αν είναι τάση ή αν δεν είναι. Η τάση είναι αυτό που σου πάει, αυτό που σε κάνει να νιώθεις θεά.

Όταν τη ρωτήσαμε για τη θηλυκότητα και τα ρούχα, αν δηλαδή ένα σύνολο μπορεί να κάνει μία γυναίκα να νιώθει θηλυκή η απάντησή της ήταν πολύ απλή: «Αν είσαι θηλυκή θα είσαι και με μία φόρμα ή με αρβύλες και oversized μπλουζάκια. Ναι, ένα σύνολο μπορεί να στείλει μηνύματα θηλυκότητας στους άλλους… όσο δεν μιλάς. Όταν όμως ακουστεί η φωνή σου, ο χαρακτήρας σου θα αρχίσει να αντανακλάται σε αυτό που φοράς. Δεν έχει σημασία λοιπόν τι λέει το σύνολό σου αλλά τι έχει να πει η φωνή σου». Και έχει απόλυτο δίκιο. Δεν μπορεί ένα ρούχο να ορίσει την προσωπικότητά μας, αυτό που πρεσβεύουμε σαν άνθρωποι. Έτσι δεν είναι;

Για την Ιωάννα λοιπόν, η δυναμική της προσωπικότητάς μας είναι αυτή που ορίζει το στυλ και γι’ αυτό, θα ήθελε όλες, να «πετάξουμε» από πάνω μας την ανασφάλεια! Να μην γινόμαστε καρικατούρες, να μην είμαστε θύματα της μόδας, να μην μας παρασύρουν οι τάσεις. Η μόδα υπάρχει για να δίνει κάποιες γραμμές, κάποιες κατευθύνσεις. Από εκεί και πέρα, η κάθε μία μας χαράσσει τη δική της πορεία. Ποια είναι η συμβουλή της;

Να ψάξουμε να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει όχι μόνο σαν σωματότυποι αλλά σαν χαρακτήρες. Δεν πιστεύει άλλωστε στην τρομοκρατία του σωματότυπου! Η κάθε γυναίκα είναι ελεύθερη να φορέσει ότι θέλει αν αυτό την κάνει να νιώθει όμορφη, αν λέει κάτι για τον χαρακτήρα της. Για την Ιωάννα δεν είμαστε μόνο αυτό που δείχνουμε, έχουμε άπειρα layers, έχουμε χαρακτήρα, πάθη και μία φωνή πολύ δυνατή, αρκεί πρώτα να τη βρούμε και μετά να την καλλιεργήσουμε. Γιατί πρέπει να την καλλιεργήσουμε παράλληλα με το στυλ μας.

Ζούμε σε έναν κόσμο που για καιρό, οι γυναίκες δεν είχαμε το δικαίωμα να φοράμε ότι θέλουμε χωρίς κριτική. Ζούμε σε έναν κόσμο που το γυναικείο σώμα είναι ακόμα taboo. Σε έναν κόσμο γεμάτο κριτική και αποδοκιμασία. Μέσα σε αυτό τον κόσμο λοιπόν πρέπει να βρούμε τη δική μας φωνή και να βοηθήσουμε η μία την άλλη να βρει τη δική της. Είμαστε όλες αδελφές και η μόδα είναι κάτι που μοιραζόμαστε, δε μας χωρίζει.

Για την Ιωάννα λοιπόν είναι σημαντικό να καλλιεργήσουμε τον εαυτό μας και το στυλ μας και μέσα από το δικό μας ταξίδι να βοηθήσουμε, να εμπνεύσουμε, να αποθεώσουμε και τις γυναίκες γύρω μας. Όπως μας είπε και στην αρχή της κουβέντας, ένα ρούχο ναι, μπορεί να έχει φωνή αλλά η δική σου πρέπει να είναι εκείνη που θα μείνει στα αυτιά του συνομιλητή σου. Ζήσε λοιπόν με τους δικούς σου κανόνες και διαμόρφωσε το δικό σου στυλ, άλλαξε, δοκίμασε, βελτιώσου, ανανεώσου και μίλα δυνατά. Είσαι εσύ και είσαι μία κούκλα!

Μάθε τα πάντα για το JUVÉDERM®, το #1 brand στα fillers υαλουρονικού οξέος στον κόσμο!