Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα ceramides

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα ceramides

Τα ceramides, είναι από τα βασικότερα δομικά στοιχεία της επιδερμίδας μας και πρέπει να γνωρίζεις τι κάνουν για εσένα...

Τα ceramides είναι ένας όρος που ακούγεται πολύ τελευταία, αλλά δεν είναι καινούργιος. Βλέπεις, τα ceramides είναι ένα από τα βασικά, δομικά στοιχεία της επιδερμίδας μας και τα παράγει η ίδια η επιδερμίδα μας. Ο λόγος για τον οποίο ακούγονται τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό, είναι ο ρόλος που παίζουν στην υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας μας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τι ακριβώς είναι τα ceramides;

Τα ceramides ανήκουν στην κατηγορία των λιπαρών οξέων που ονομάζονται λιπίδια. Τα βρίσκουμε φυσικά στην επιδερμίδα μας (όπως είπαμε και πιο πάνω) και αποτελούν το 50% περίπου της εξωτερικής στοιβάδας του δέρματος. Ναι, υπάρχουν ceramides κατασκευασμένα σε εργαστήριο όμως, τα φυσικά ceramides είναι ξεχωριστά στον κάθε έναν από εμάς, όπως ακριβώς και η επιδερμίδα μας. Τι κάνουν όμως

Τα ceramides δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα που θωρακίζει την επιδερμίδα. Αποτρέπουν έτσι την απώλεια υγρασίας και προστατεύουν την επιδερμίδα ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις. Ουσιαστικά, αυτό που κάνουν τα ceramides, είναι να ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό, τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας μας. Τα οφέλη που έχουν λοιπόν, για την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας μας είναι πολλαπλά.

Διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και προστατευμένη και ενισχύουν τις άμυνές της ώστε να λειτουργεί στο 100%. Όπως πολλά ακόμη συστατικά ωστόσο, έτσι και τα ceramides, φθίνουν σε ποσότητα και ποιότητα όσο περνά ο καιρός ή ανάλογα με τις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Το σώμα μας παύει να παράγει τα κεραμίδια που του είναι απαραίτητα για να προστατευτεί πλήρως και έτσι, ο επιδερμικός φραγμός αποδυναμώνεται. Η υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά δραπετεύουν ευκολότερα, η επιδερμίδα μας γίνεται ευάλωτη στις εξωτερικές επιθέσεις και αρχίσουν οι αλλαγές στην εμφάνισή της (πηγή).

Ξηρότητα, τραχεία υφή και έλλειψη ελαστικότητας είναι μόλις λίγα από τα συμπτώματα που παρουσιάζονται παράλληλα με τη φθίνουσα πορεία των ceramides. Γι’ αυτό η κοσμετολογία έχει σπαταλήσει αμέτρητες ώρες για την έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων που αναπληρώνουν τα ceramides στην επιδερμίδα. Η αγορά είναι γεμάτη προϊόντα που υπόσχονται να γεμίσουν την επιδερμίδα με πολύτιμα ceramides. Αυτά τα τεχνητά ceramides ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο αποτελεσματικά.

Η επιδερμίδα για τον κάθε ένα μας είναι τόσο ξεχωριστή όσο το δαχτυλικό μας αποτύπωμα. Δεν υπάρχει μία φόρμουλα που να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες για κεραμίδια, όλων των επιδερμίδων. Γι´αυτό τα επιστημονικά εργαστήρια του Dove, της μάρκας που πραγματικά αγαπά εμάς και την επιδερμίδας μας, ακολούθησαν μία διαφορετική οδό.

Εκτός από το ¼ ενυδατικής κρέμας μέσα στη σύνθεση των αφρόλουτρων Dove, κατάφεραν να εντάξουν και φυσικούς, ενυδατικούς παράγοντες, που ενισχύουν τη φυσική παραγωγή ceramides από την επιδερμίδα μας. Το αφρόλουτρο Dove λοιπόν, δεν είναι απλά ένα ακόμα προϊόν με ceramides αλλά ένα προϊόν που συνεργάζεται με την επιδερμίδα ώστε να της επιτρέψει να παράξει τα δικά της, μοναδικά ceramides.

Με αυτό τον τρόπο, τα αφρόλουτρα Dove μπoρούν να προσφέρουν στην επιδερμίδα μας μία sur mesure περιποίηση γιατί δεν έρχονται να συμπληρώσουν τίποτα, αλλά να ενισχύσουν. Τα αφρόλουτρα Dove έρχονται να πατήσουν το restart στην παραγωγή των ceramides, να ενισχύσουν φυσικά την παραγωγή τους και –μοιραία- να δυναμώσουν τον επιδερμικό φραγμό της επιδερμίδας.

Κάθε φορά που απολαμβάνεις τον πλούσιο, μεταξένιο αφρό (και τα μεθυστικά αρώματα) των αφρόλουτρων Dove, μπορείς να είσαι βέβαιη ότι η επιδερμίδα σου λαμβάνει ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Όχι τεχνητά συστατικά αλλά συστατικά που βελτιώνουν πρώτα την υγεία της και κατά συνέπεια την εμφάνισή της.

Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία του Dove: Να μας δέχεται όλους, ακριβώς όπως είμαστε χωρίς να προσπαθεί να μας αλλάξει. Τα αφρόλουτρα Doveείναι σύμμαχοι και συνεργάτες που μας βοηθούν να ενισχύσουμε τις άμυνές και την αυτοπεποίθησή μας. Και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να λατρεύουμε το Dove!

#CERAMIDES