Οι διεσταλμένοι πόροι δεν είναι αφύσικοι, είναι μέρος της επιδερμίδας μου και τους αγαπώ

Οι διεσταλμένοι πόροι δεν είναι αφύσικοι, είναι μέρος της επιδερμίδας μου και τους αγαπώ

Η Χριστίνα Χρόνη, μιλά για τους διεσταλμένους πόρους και την ανασφάλειά της με αυτούς, εξηγεί πώς κατέληξε να τους αποδέχεται και τέλος να τους αγαπά, χάρη στη φροντίδα της σειράς Sebium της Bioderma.

«Glass Skin», «Honey Skin» οι τάσεις στην επιδερμίδα δεν συγχωρούν σχεδόν τίποτα. Η μόδα -και το Instagram- απαιτούν αψεγάδιαστα, εξωπραγματικά δέρματα, χωρίς πόρους και ατέλειες. Χωρίς σημάδια, χωρίς κοκκινίλες. Βομβαρδιζόμαστε από φίλτρα, δημοσιεύουμε φωτογραφίες με ανεξέλεγκτο ρετούς και όλα αυτά προκειμένου να είμαστε on trend. Μην με παρεξηγείς, ακόμα και εγώ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), που κατακρίνω αυτή τη στιγμή τις μη ρεαλιστικές τάσεις στην επιδερμίδα, έχω αγχωθεί πολύ για τους πόρους στο πρόσωπό μου. Πάρα πολύ…

Θα ήταν υποκριτικό εκ μέρους μου να ισχυριστώ ότι δεν έχω κάνει ρετούς και δεν έχω δοκιμάσει τα πάντα για να αποκτήσω δέρμα «χαρτί». Θα ήταν οριακά γελοίο να πω ότι πάντοτε αγαπούσα την επιδερμίδα μου όπως είναι τώρα. Δεν την αγαπούσα πάντα και με βασάνιζε το «γιατί εμένα» της κληρονομικότητας των διεσταλμένων πόρων. Γιατί ναι, σε περίπτωση που δεν το ήξερες, οι διεσταλμένοι, εμφανείς πόροι στην επιδερμίδα, είναι κυρίως θέμα κληρονομικότητας.

Thanks mom!

Η μητέρα μου τους έχει, εγώ τους κληρονόμησα και πέρασα την εφηβική μου ζωή και ένα μεγάλο μέρος της ενήλικης, προσπαθώντας να τους κρύψω. Ως έφηβη, έκανα επίθεση στην επιδερμίδα μου με όσα μέσα διέθετα, είτε αυτά ήταν περιποίηση είτε μακιγιάζ. Οι διεσταλμένοι πόροι άλλωστε δεν ήταν το μόνο μου πρόβλημα, είχα και τη λιπαρότητα. Ναι, newsflash! Οι διεσταλμένοι πόροι είναι συνηθισμένοι στις λιπαρές επιδερμίδες αλλά και στις επιδερμίδες με ατέλειες.

Ως ανήλικη, και πριν ξεκινήσω την καριέρα μου στην ομορφιά, έκανα μία τεράστια περιοδεία στα ιατρεία δερματολόγων, μόνο και μόνο για να μου πουν αυτά που ήξερα για τους πόρους: Είναι κληρονομικό, δεν γίνεται κάτι. Μου είπαν επίσης ότι δεν μπορώ να γλιτώσω από τη λιπαρότητα, αλλά μπορώ να τη ρυθμίσω και να περιορίζω το ενδεχόμενο για ατέλειες.

Μετά ήρθε η εποχή των social media, του photoshop και των φίλτρων και για λίγο… έπεσα στην παγίδα. Ενώ έγραφα στα κορίτσια να αγαπούν το δέρμα τους και να το φροντίζουν, να μην βάφονται πολύ και να περιποιούνται τον εαυτό τους (πάντα αυτό έλεγα), η ίδια περνούσα το ένα φίλτρο πάνω από το άλλο στις φωτογραφίες μου. Μετά όμως άρχισε να βασιλεύει η λογική.


Self-love και ρεαλιστική ομορφιά

Βοήθησε το κίνημα της αυταγάπης και της ρεαλιστικής ομορφιάς. Αυτό το κίνημα που έχει αποκτήσει τεράστια δυναμική τώρα αλλά… «έβραζε» για καιρό, κάτω από τα φίλτρα και τα makeup trends των περασμένων ετών. Κάπως έτσι άρχισα να αγαπώ τους πόρους μου και σταμάτησα να γράφω άρθρα που μοίραζαν συμβουλές σα να ήταν Ευαγγέλια. Άρχισα να αφήνω τις φωτογραφίες μου αρετουσάριστες και να προτείνω πραγματικές λύσεις στα κορίτσια που θέλουν να περιποιηθούν το δέρμα τους, όχι να το αλλάξουν.

Σε όλο αυτό το «ταξίδι» βέβαια, είχα και έναν πολύτιμο σύμμαχο: Την Bioderma και πιο συγκεκριμένα τη σειρά Sébium της Bioderma. Δεν έχω κρύψει την αδυναμία που έχω στο συγκεκριμένο brand άλλωστε, και δεν έχει χρειαστεί να τη δικαιολογήσω καν. Βλέπεις, η Bioderma δημιουργεί προϊόντα που κάνουν αυτό που υπόσχονται και θέλει μόνο να κάνει τα κορίτσια (ok, και τα αγόρια) να αγαπήσουν την επιδερμίδατους όπως είναι.

Η σειρά Sébium της Bioderma λοιπόν, ήταν εκείνη που με έκανε να δω τους διεσταλμένους μου πόρους διαφορετικά και να τους αντιμετωπίσω αποτελεσματικά. Χωρίς ανούσιες υποσχέσεις για «μαγικά», η Bioderma με έκανε να αγαπήσω τους πόρους που έχω γιατί έμαθα να τους φροντίζω σωστά και να δέχομαι τη βέλτιστη εκδοχή τους, όχι κάποια βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας.


Τα προϊόντα της Sébium, βλέπεις, λειτουργούν συνδυαστικά και σε αρμονία. Το Sébium Gel Moussant Actif «ανοίγει» τον δρόμο. Καθαρίζει σε βάθος και ρυθμίσει την έκκριση σμήγματος, και με αυτό τον τρόπο βελτιώνει άμεσα την εμφάνιση των πόρων. Όσο περισσότερο σμήγμα συσσωρεύεται εξάλλου, γύρω από τους πόρους, τόσο πιο εμφανείς γίνονται.

Στη συνέχεια, τοSébium Night Peel έρχεται να κάνει απαλή χημική απολέπιση, ώστε να απομακρυνθούν και τα νεκρά κύτταρα που κάνουν τους πόρους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Τέλος, στην γκάμα της Sébium υπάρχουν κρέμες για όλες! Για εκείνες που έχουν ευαίσθητο δέρμα και τάση για ακμή. Για εκείνες που απλά θέλουν να ρυθμίσουν τη λιπαρότητα. Για ενυδάτωση, για κάλυψη, για ματ αποτέλεσμα…

Ένας σύμμαχος

Είναι μία υπερ-πλήρης σειρά που συνεργάζεται με την επιδερμίδα για να αναδείξει την αληθινή της ομορφιά. Αυτό φυσικά δεν περιλαμβάνει μόνο τους διεσταλμένους πόρους (που ήταν και αφορμή για αυτό το άρθρο), αλλά και τα σημάδια από την ακμή και τους ερεθισμούς, ακόμα και τα ίδια τα σπυράκια. Γιατί τα αναφέρω μέσα στο παραλήρημά μου για τους πόρους; Γιατί και οι ατέλειες, τα σημάδια και οι ερεθισμοί έχουν σταθεί αφορμή για ατελείωτο ρετούς.

Η εμμονή του internet για αψεγάδιαστες επιδερμίδες αγγίζει τους πόρους, τα σπυράκια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται… αληθινό! Πόσο όμορφο όμως είναι το αληθινό δέρμα; Πόσο σημαντικό είναι να το φροντίζουμε; Πόσο τυχερές είμαστε που, μέσα στο χάος των προϊόντων με claims που έχουν σαν στόχο να σε κάνουν να νιώσεις ότι έχεις πρόβλημα, υπάρχει ένα brand και μία σειρά, που θέλει μόνο να σε κάνει να νιώσεις όμορφα.

Να σε φέρει σε επαφή με την επιδερμίδα σου, να σου προσφέρει λύσεις και να είναι εκεί δίπλα σου σε κάθε βήμα, μέχρι να έρθει η μέρα που θα σβήνεις μόνο φίλτρα από τις φωτογραφίες σου, όχι ατέλειες. Αυτό είναι η Bioderma και η σειρά Sébiumκαι γι’ αυτό τη λατρεύω.