Τα σπυράκια ήταν αυτά που με έκαναν να αγαπήσω περισσότερο τον εαυτό μου

Τα σπυράκια ήταν αυτά που με έκαναν να αγαπήσω περισσότερο τον εαυτό μου

Μία ιστορία αγάπης, ενηλικίωσης και συνεργασίας που την οφείλω στο αγαπημένο μου brand το οποίο με έμαθε να δείχνω αγάπη στο δέρμα μου

Σύμφωνα με ένα δημοφιλές απόφθεγμα του Νίτσε, «ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό». Και αν υπάρχει μία φράση, η οποία περιγράφει απόλυτα τη μακροχρόνια σχέση που διατηρούσα με τα σπυράκια μου, είναι αδιαμφισβήτητα αυτή. Διότι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, από τα ταραχώδη χρόνια της εφηβείας, τότε που οι ορμόνες «χτυπούσαν» κόκκινο και κάθε πρωί με καλημέριζε ένας καινούργιος λευκός κρατήρας στο πιγούνι μου, μέχρι την ημέρα που εγκατέλειψα την άνεση του πατρικού μου για να νοικιάσω το πρώτο μου ενήλικο σπίτι, η αντανάκλαση του προσώπου μου στον καθρέφτη «σκότωνε» αργά και βασανιστικά την αυτοπεποίθηση και τη σχέση που είχα με τον εαυτό μου.

Για να είμαι ειλικρινής, βέβαια, έβαλα και εγώ το χεράκι μου. Ειδικά όσο ήμουν μαθήτρια, δεν άφηνα τα σπυράκια στην ησυχία τους. Κάποιες ημέρες προσπαθούσα να τα καλύψω κάτω από τόνους παχύρευστού makeup, άλλες φορές απλώς ενέδιδα στον πειρασμό και τα έσπαγα.

Ούτε που είχα φανταστεί πως δέκα χρόνια μετά, θα υπήρχε στην επιφάνεια του προσώπου μου μία μικρή, ανεπαίσθητη ουλή, να μου θυμίζει εκείνη την πρωινή «μάχη» που δόθηκε στο πιγούνι, το μέτωπο, το μάγουλό μου, ένα πρωί πριν φύγω βιαστικά για το σχολείο. Ούτε που είχα φανταστεί πως δέκα χρόνια μετά, αυτές οι ουλές θα γινόντουσαν η αφορμή για να αρχίσω να αγαπάω λίγο περισσότερο τον εαυτό μου και να το δείχνω έμπρακτα.

Πώς θα αποκτήσω την αψεγάδιαστη, λαμπερή και makeup-free όψη που ονειρεύομαι

Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσω πως ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα σχολαστική και επιμελής με την εικόνα του προσώπου μου. Έκανα μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Βλέπεις, ζήτημα είναι αν τα τελευταία τριάντα χρόνια έχω αφιερώσει συνολικά δύο ώρες μπροστά από τον καθρέφτη, για να μου χαρίσω ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ επαγγελματικών προδιαγραφών. Παρόλα αυτά, θα ήταν ψέμα να μην παραδεχθώ πως πάντα θαύμαζα τα κορίτσια που είχαν μία αψεγάδιαστη, πεντακάθαρη, λεία επιδερμίδα, η οποία «ακτινοβολούσε» υγεία και ταυτόχρονα ήταν makeup-free.

Πάντα αναρωτιόμουν, ποιο είναι το μεγάλο μυστικό που μας κρύβουν και γιατί εγώ να μην μπορώ να απολαμβάνω καθημερινά μία όψη που θα με γεμίζει αυτοπεποίθηση, χωρίς να ξοδέψω χρήματα σε makeup, πούδρες και foundation, τα οποία έτσι και αλλιώς δεν ξέρω να χρησιμοποιώ. Διότι, ναι μεν βαριόμουν το καθημερινό και έντονο μακιγιάζ, αλλά δεν ήξερα και τι χρειαζόταν να κάνω, για να βελτιώσω την όψη του προσώπου μου.

Μεγαλώνοντας κατάλαβα πως αν ήθελα να αποκτήσω μία υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, αυτό που χρειαζόμουν δεν ήταν ένα πανάκριβο και πλήρως εξοπλισμένο μπουντουάρ, ούτε τα makeup skills της Kim Kardashian, μόνο μερικές απολαυστικές στιγμές προσωπικής φροντίδας μέσα στην ημέρα.


Επενδύοντας σε μία αναβαθμισμένη ρουτίνα περιποίησης με τους κατάλληλους «συμμάχους»

Αυτό που με παρακίνησε να αναβαθμίσω τη ρουτίνα περιποίησης μου και να εντάξω σε αυτή τους «συμμάχους» που θα με βοηθούσαν να βελτιώσω την όψη του προσώπου μου, ήταν τα ενοχλητικά «σημάδια» της εφηβείας. Κατά κάποιον τρόπο, βαρέθηκα να ξυπνάω κάθε πρωί και να έρχομαι αντιμέτωπη με κάτι τόσο μικρό, το οποίο είχε τόσο μεγάλη -και αρνητική- επίδραση στη διάθεση μου. Βαρέθηκα να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και να ανακαλώ το ενοχλητικό συναίσθημα που ένιωθα τα πρωινά της εφηβείας μου, όταν εμφανιζόταν κάποιο νέο σπυράκι στο πρόσωπό μου.

Το μόνο που χρειαζόταν να κάνω τελικά, ήταν να επενδύσω στην αποτελεσματικότητα του Sébium Gel Moussant Actif, της Bioderma του «συμμάχου» που κάνει το όνειρο για ένα απαλό δέρμαπραγματικότητα! Βλέποντας την όψη του προσώπου μου να αλλάζει προς το καλύτερο, αποφάσισα να γίνω λίγο πιο σχολαστική και να προσθέσω στη ρουτίνα μου το Sébium Night Peel, το προϊόν για απαλό peeling που χαρίζει μοναδική λάμψη στην επιδερμίδα. Αυτό που δεν περίμενα, βέβαια, ήταν πως αυτές οι αλλαγές θα άλλαζαν -εκτός από την ψυχολογία και την όψη μου- και τη στάση μου για το μακιγιάζ. Διότι αποκτώντας ένα καθαρό και λείο πρόσωπο, ξαφνικά που δημιουργήθηκε η επιθυμία να το αναδείξω με χρωματιστές «πινελιές».


Και σε αυτό το πλέον πολύχρωμο ταξίδι μου, ήταν στο πλευρό μου η Bioderma και η σειρά Sébium. Χάρη στο Sébium Gel Moussant, δηλαδή τo gel καθαρισμού και ντεμακιγιάζ της σειράς, ξέρω πως καθαρίζω σε βάθος την επιδερμίδα από τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιώ, μειώνω τον αριθμό των ατελειών και περιορίζω την έκκριση σμήγματος.

Αν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να αποκτήσεις μία καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου, τότε η καθημερινή περιποίησητου προσώπου σου είναι το σημείο στο οποίο αξίζει να εστιάσεις. Διότι όταν ξυπνάς κάθε πρωί και αντικρίζεις στον καθρέφτη μια αντανάκλαση που σε «πλημμυρίζει» αυτοπεποίθηση, θα νιώθεις πιο δυνατή και σίγουρη για τον εαυτό σου. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η σειρά Sébium του brand που θέλει να σε κάνει να δείχνεις αλλά και να νιώθεις όμορφη, της Bioderma.