#DialekseNaMiDialekseis γιατί για να κλέψεις την παράσταση, δεν χρειάζεται να κάνεις θυσίες

Άννα Πρέλεβιτς
#DialekseNaMiDialekseis γιατί για να κλέψεις την παράσταση, δεν χρειάζεται να κάνεις θυσίες

Το motto #DialekseNaMinDialekseis σε προσκαλεί να πεις «ναι» σε ό,τι σε ωφελεί και σε κάνει χαρούμενη, να βάλεις τέλος στα διλήμματα και να ζήσεις τη ζωή σου χαμογελώντας πιο πλατιά, χωρίς ενοχές, χωρίς θυσίες και χωρίς συμβιβασμούς.

Το motto #DialekseNaMinDialekseis σε προσκαλεί να πεις «ναι» σε ό,τι σε ωφελεί και σε κάνει χαρούμενη, να βάλεις τέλος στα διλήμματα και να ζήσεις τη ζωή σου χαμογελώντας πιο πλατιά, χωρίς ενοχές, χωρίς θυσίες και χωρίς συμβιβασμούς.

Πριν αρκετά χρόνια έπεσε ένα βιβλίο στα χέρια μου, που μου άλλαξε κατά πολύ τον τρόπο σκέψης. Έλεγε λοιπόν πως, αν όλα πάνε καλά, όλοι μας έχουμε περίπου 960 μήνες ζωής από τη στιγμή που γεννιόμαστε. Δεν είχα κάτσει ποτέ να κάνω τα μαθηματικά και να υπολογίσω, άρα ο αριθμός και μόνο με σόκαρε... Για να μην σας αγχώσω, 960 μήνες αντιστοιχούν σε 80 χρόνια. Πόσο λιγότερος όμως ακούγεται ο χρόνος σε μήνες ε; Δηλαδή αυτή τη στιγμή είμαι ήδη στους 384 μήνες, όπως φαντάζομαι και πολλές εδώ μέσα! Πού θέλω να καταλήξω όμως: Η ζωή περνάει πιο γρήγορα από όσο φανταζόμαστε, και αυτό την κάνει τόσο πολύτιμη... Πολύ πολύτιμη και σημαντική για να χάνουμε να χάνουμε στιγμές, γέλιου, χαράς, απόλαυσης, μόνο και μόνο επειδή μπαίνουμε στην παγίδα του «να διαλέξουμε» κάτι που «πρέπει», αλλά που δεν μας κάνει και τόσο ευτυχισμένες. Συμφωνείς;

Με μια μίνι έρευνα που έκανα, στην οποία ρώτησα τις φίλες μου τι θα διάλεγαν να μη διαλέξουν στην καθημερινότητά τους, συνειδητοποίησα ότι σχεδόν όλες οι απαντήσεις τους είχαν να κάνουν με το να τρώνε ό,τι θέλουν, χωρίς όμως αυτό να έχει επίπτωση στο... νούμερο της ζυγαριάς τους! Με άλλα λόγια, να μην χρειάζεται να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα απολαυστικό φαγητό και την «εικόνα» τους. Απάντησαν όλες με τέτοια ευκολία στο ερώτημα, που πραγματικά με έβαλε σε σκέψεις. Αναρωτήθηκα γιατί όλες οι δημιουργικές, γενναίες, ταλαντούχες, επιτυχημένες, έξυπνες γυναίκες που γνωρίζω σκέφτονταν το ίδιο πράγμα: Ότι θα ένιωθαν καλύτερα αν ήταν πιο αδύνατες. Πόσο καταπιεστικό όλο αυτό που μας έχουν περάσει... πόσο μη υγιές και ανούσιο!

Κάτι λοιπόν που υπενθυμίζω στον εαυτό μου καθημερινά και θέλω να πω και σε εσάς είναι το εξής απλό: Όσο περισσότερο αγαπάμε το σώμα μας, τόσο περισσότερο θα μας αγαπήσει και αυτό. Positive mind, positive body.

Αυτά είναι μερικά αγαπημένα πράγματα που κάνω τακτικά για να τιμήσω το σώμα μου. Πάρε ιδέες!

  1. Με το που ξυπνάω και ανοίγω τα μάτια μου, νιώθω ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχω.
  2. Αφού φάω το πρωινό μου, κάνω για 5 λεπτά διαλογισμό. Εισπνέω όμορφες και θετικές σκέψεις, εκπνέω αρνητικά συναισθήματα, ανησυχίες και φόβους.
  3. Πίνω πολύ νερό. Το ενυδατωμένο σώμα σημαίνει ενέργεια και ζωντάνια!
  4. Περπατάω στη φύση χωρίς... παρεμβολές, δηλαδή χωρίς μουσική στα ακουστικά μου. Συγκεντρώνομαι στο τώρα, παρατηρώ γύρω μου, ηρεμώ και συνειδητοποιώ πόσο εκπληκτικό είναι που ζω αυτήν τη ζωή.
  5. Γυμνάζομαι. Και όχι, δεν χρειάζεται να πας στο γυμναστήριο εάν δε σου αρέσει, βρες ένα άθλημα που σου δίνει χαρά και ξεκίνησέ το. Μπορείς να πας και για ένα απλό περπάτημα μέσω της αγαπημένης σου διαδρομής. Αν είσαι «σπιτόγατος», ψάξε την αγαπημένη σου προπόνηση στο διαδίκτυο. Απλά ξεκίνα!
  6. Τρώω φρούτα και λαχανικά. Αν οι θεοί το Ολύμπου έτρωγαν φρούτα… κάτι θα ήξεραν. Το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και εσύ!
  7. Χαμογελάω συνέχεια, κι έτσι νιώθω αυτομάτως αισιόδοξη!
  8. Φροντίζω το χαμόγελό μου, ώστε να είναι υγιές και λαμπερό, χωρίς όμως να χρειαστεί να διαλέξω ανάμεσα στα δύο. Έτσι, επιλογή μου είναι η Αim White Now Sensitive. Για πρώτη φορά δεν χρειάζεται να διαλέξεις μεταξύ ενός άμεσα λευκότερου χαμόγελου και ανακούφισης από την ευαισθησία! Συνδυάζει 2 κλινικά αποδεδειγμένες τεχνολογίες για 3 φορές λευκότερο χαμόγελο άμεσα*, αλλά και βοηθά στην ανακούφιση από την ευαισθησία** μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.
prele2.jpg

Το να φροντίζουμε τον εαυτό μας είναι μία πράξη αγάπης προς τον άνθρωπο που με σιγουριά θα έχουμε πάντα – εμάς τις ίδιες! Το να κάνουμε όμως πράγματα που μας χαρίζουν το πιο πλατύ χαμόγελο είναι κι αυτό μία πράξη αγάπης.

prele3.jpg

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, πες «ναι» σε όσα σε ωφελούν και διάλεξε να μη διαλέξεις ανάμεσα στα «πρέπει» και σε αυτά που σε κάνουν χαρούμενη! Φόρεσε το μπικίνι, το ολόσωμο, το παρεό, το καφτάνι σου με περηφάνια και αγάπησε το σώμα στο οποίο βρίσκεσαι, γιατί αυτό σε έχει φέρει μέχρι εδώ! Αυτό το καλοκαίρι, αλλά και κάθε καλοκαίρι, θρέψε το σώμα σου με θετικές σκέψεις, αγάπη, φως και βάλε το πιο φωτεινό σου χαμόγελο!

Και αν θέλεις να φας ένα γλυκό παραπάνω… κάνε το χωρίς δεύτερες σκέψεις!

Η ζωή είναι τώρα, μην τη χάνεις! #DialekseNaMinDialekseis

*Το αποτέλεσμα άμεσης λεύκανσης είναι οπτικό και προσωρινό. Βασισμένο σε κλινική μελέτη σε σύγκριση με χρήση Aim White Now οδοντόκρεμας.

**Για να βοηθήσετε στην ανακούφιση από την ευαισθησία, μετά το βούρτσισμα, βάλτε μια μικρή ποσότητα στην άκρη του δαχτύλου σας και κάνετε απαλό μασάζ στο δόντι για 30 δευτερόλεπτα.

Ανακάλυψε περισσότερα στο video που ακολουθεί: