Τα φυτά του Άθως που συνθέτουν έναν βοτανικό παράδεισο με αμέτρητες ευεργετικές ιδιότητες

Τα φυτά του Άθως που συνθέτουν έναν βοτανικό παράδεισο με αμέτρητες ευεργετικές ιδιότητες

Όλες οι καλλιέργειες των βοτάνων του όρους Άθω, είναι πιστοποιημένες ως βιολογικές από καταξιωμένους φορείς και παρακολουθούνται προσεκτικά από γεωπόνους.

Η χερσόνησος του Άθω είναι ένας τόπος μοναδικός στον κόσμο. Το ανέγγιχτο οικοσύστημά του, συνθέτει ένα ποικιλόμορφο μωσαϊκό, το οποίο, σε συνδυασμό με το ανάγλυφο του εδάφους και τις ιδιαίτερες ανθρώπινες δραστηριότητες, δίνει τη σφραγίδα του στο τοπίο. Πολύ σημαντικό κομμάτι αυτού του μοναδικού οικοσυστήματος, αποτελούν οι αγροί, τους οποίους οι κάτοικοι του τόπου επιμελούνται προσεκτικά, και όπου διατηρούνται πολλές ποικιλίες που έχουν χαθεί από την υπόλοιπη Ελλάδα και καλλιεργούνται αποκλειστικά εκεί. Με το 98% της χερσονήσου να καλύπτεται από βλάστηση, και λόγω αυτής της τεράστιας αφθονίας πρασίνου, ο τόπος αυτός μπορεί να χαρακτηριστεί και ως βοτανικός παράδεισος.

1671181247369-616877126-image002.jpg

Σε αυτόν τον βοτανικό παράδεισο, η ομάδα του Brand Athonites, αναζήτησε την έμπνευση αλλά και πρώτες ύλες εξαιρετικής αγνότητας και ποιότητας τις οποίες αξιοποίησε στις συνθέσεις των προϊόντων της γκάμας του. Τα αθωνικά φυτά βλέπεις, διαφέρουν σημαντικά από άλλα στον κόσμο. Το ανέγγιχτο τοπίο στο οποίο καλλιεργούνται σε συνδυασμό με τη βαθιά γνώση αιώνων των κατοίκων. Εκείνοι συλλέγουν τα βότανα με το χέρι και μόνο τα κατάλληλα τμήματα του φυτού τον κατάλληλο χρόνο για το μέγιστο ποιοτικό αποτέλεσμα. Δεν «πληγώνουν» το φυτό και του επιτρέπουν να συνεχίσει τη ζωή του για τις επόμενες γενιές έχουν συμβάλλει στην ανώτερη ποιότητα και δραστικότητα των εκχυλισμάτων που παράγουν.

1671181261918-959499099-image003.jpg

Όλες οι καλλιέργειες των βοτάνων του όρους Άθω, είναι πιστοποιημένες ως βιολογικές από καταξιωμένους φορείς και παρακολουθούνται προσεκτικά από γεωπόνους. Ακολουθούνται αυστηρά πρωτόκολλα συγκομιδής, ξήρανσης και ειδικές προδιαγραφές αποθήκευσης για τη διασφάλιση της ποιότητας του φυτικού υλικού σε όλα τα στάδια. Ακόμα, τα λιπάσματα που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια, είναι οργανικής κομποστοποίησης, χωρίς συνθετικές χημικές ουσίες και παθογόνα βακτήρια. Ακόμα και το νερό που χρησιμοποιείται για να δώσει ζωή στους αγρούς, προέρχεται από τις φυσικές πηγές του Όρους Άθω και φιλτράρεται, προκειμένου να υπάρχει αυστηρός έλεγχος για την απουσία υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, χημικών, βαρέων μετάλλων ή μικροβιακών μολύνσεων.

Ποια είναι όμως τα βότανα και φυτά πρωταγωνιστές που δίνουν στα προϊόντα του brand Athonites,τις μοναδικές τους ιδιότητες;

1671181310453-792686360-image004.jpg

Καλέντουλα

Ένα άνθος πλούσιο σε φαρμακευτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, με αντιφλεγμονώδη δράση, που μπορεί να δράσει καταπραϋντικά για το ερεθισμένο δέρμα. Σύμφωνα με αναφορές, τη χρησιμοποιούσαν για θεραπευτικούς σκοπούς από τον 12ο αιώνα μ.Χ.

1671181322447-859980921-image005.jpg

H ANTI-FATIGUE AND RESTORE EYE CREAM είναι ένα από τα προϊόντα Athonites που περιέχει τις ευεργετικές της δράσεις.

1671181341590-416446986-image006.jpg

Έξτρα παρθένο λάδι αγριελιάς

Προέρχεται από την ποικιλία ελαιόδεντρων Olea Sylvestris και είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, και έτσι καταπολεμά τα σημάδια του γήρατος.

1671181351601-914185818-image007.jpg

Το PROTECT & RESCUE PRECIOUS OIL είναι ένα από τα προϊόντα Athonites που περιέχει τις ευεργετικές του δράσεις.

1671181361454-342060846-image008.jpg

Ευκάλυπτος

Ένα φαρμακευτικό φυτό που κάνει θαύματα για τα συμπτώματα του κρυολογήματος και προσφέρει ανακούφιση στους καταπονημένους μύες. Παράλληλα, το εκχύλισμά του έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

1671181373440-407731551-image009.jpg

To RELAXING BODY BALM είναι ένα από τα προϊόντα Athonites που περιέχει τις ευεργετικές του δράσεις

image010.jpg

Αχίλλεια

Ένα βότανο με όμορφα άνθη, στυπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που επιταχύνουν την επούλωση των πληγών. Καταπραΰνει την επιδερμίδα και, τονώνει την μικροκυκλοφορία και έτσι καταπολεμά τα οιδήματα και τους μαύρους κύκλους.

image011.png

Το MULTICARE BALM και η COMFORT & RELIEVE HAND CREAM είναι δύο προϊόντα που περιέχουν τις ευεργετικές της δράσεις.

image012.jpg

Τσάι του βουνού σιδερίτης

Ένα βότανο με φαρμακευτικές ιδιότητες, με αντιμικροβιακή, αντισηπτική και θεραπευτική δράση. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φροντίζει την επιδερμίδα παρέχοντάς της προστασία και θρέψη.

image013.jpg

Το CLEANSE & PURIFY GENTLE FACE FOAM είναι ένα από τα προϊόντα Athonites που περιέχει τις ευεργετικές του δράσεις

GREEN_OILIVE_OIL_OK_-_7S1A1644-1200x800.webp

Έξτρα παρθένο αγουρέλαιο

Έχει υψηλή συγκέντρωση σε πολυφαινόλες και έτσι προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες καθώς και τα πρώιμα σημάδια γήρανσης, ενώ παράλληλα την ενυδατώνει βαθιά. Ακόμα, προέρχεται από επιλεγμένες πράσινες ελιές από ελαιώνες βιολογικής καλλιέργειας.

image014.jpg

H VITALIZE AND HYDRATE BODY CREAM είναι ένα από τα προϊόντα Athonites που περιέχει τις ευεργετικές του δράσεις

image015.jpg

Λεβάντα

Είναι γνωστή για τις επουλωτικές και αντισηπτικές της ιδιότητες, και παράλληλα προστατεύει την επιδερμίδα διατηρώντας την ενυδατωμένη. Ακόμα, έχει ισχυρή σμηγματορυθμιστική δράση, η οποία βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρότητας της επιδερμίδας. Το άρωμά της χαλαρώνει και απομακρύνει το στρες.

image016.jpg

H RESTORE AND REVITALIZE 24H MOISTURIZING FACE CREAM είναι ένα από τα προϊόντα Athonites που περιέχει τις ευεργετικές της δράσεις

image017.jpg

Βιολογικό μέλι καστανιάς

Το συγκεκριμένο πιστοποιημένο βιολογικό μέλι, προέρχεται από το νέκταρ των προστατευόμενων καστανιών του Όρους Άθω και έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ακόμα, διαθέτει ήπιες ιδιότητες λεύκανσης και εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε τανίνες, έχει στυπτική δράση που μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη της επιδερμίδας.

image018.png

Η VITALIZE AND HYDRATE BODY CREAM και η COMFORT & RELIEVE HAND CREAM είναι δύο προϊόντα που περιέχουν τις ευεργετικές του δράσεις.

image019.jpg

Ρούσκος

‘Έχει αντιφλεγμονώδη δράση που ανακουφίζει και καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος, ενώ όταν εφαρμόζεται τοπικά, έχει αναζωογονητικό και τονωτικό αποτέλεσμα στα βαριά κουρασμένα πόδια.

image020.jpg

To HYDRATING COOLING LEG GEL είναι ένα από τα προϊόντα Athonites που περιέχει τις ευεργετικές του δράσεις

image021.jpg

Λουΐζα

Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές και έτσι γίνεται «βάλσαμο» που καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος

image022.jpg

Το CLEANSE AND COMFORT FACE OIL είναι ένα από τα προϊόντα Athonites που περιέχει τις ευεργετικές της δράσεις

image023.jpg

St John’s Wort/ Σπαθόχορτο

Είναι γνωστό για τις επουλωτικές του ιδιότητες και χρησιμοποιείται για την επούλωση τραυμάτων, ενώ χάρη στην αντιβακτηριδιακή του δράση, μειώνει τις φλεγμονές.

image024.jpg

Το LIP AND NAIL CARE BALM είναι ένα από τα προϊόντα Athonites που περιέχει τις ευεργετικές του δράσεις

image017.jpg

Μολόχα

Έχει αντιβακτηριδιακές, καταπραϋντικές και μαλακτικές ιδιότητες και είναι ιδανική για ιδιαίτερες παθήσεις της επιδερμίδας, όπως το έκζεμα, η ατοπική δερματίτιδα, η ροδόχρους νόσος κοκ.

image026.jpg

H ANTI-REDNESS SOOTHING CARE CREAM είναι ένα από τα προϊόντα Athonites που περιέχει τις ευεργετικές της δράσεις

THYME_OK_-_MG_8940_1.webp

Θυμάρι

Έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, και είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τις επιδερμίδες με ακμή. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και καταπραΰνει τους ερεθισμούς ενώ επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των πληγών

image027.jpg

To INVIGORATE AND CLEANSE BODY SHOWER GEL είναι ένα από τα προϊόντα Athonites που περιέχει τις ευεργετικές του δράσεις

image028.jpg

Φύλλα αμπέλου

Τα φύλλα αμπέλου συλλέγονται από βιολογικά πιστοποιημένους και προστατευμένους αμπελώνες και περιέχουν πολλαπλά βιοδραστικά συστατικά όπως η Βιταμίνη Ε, οι τανίνες, οι πολυφαινόλες και τα καροτενοειδή, όλα γνωστά για την ευεργετική τους δράση και την καταπολέμηση του γήρατος.

image029.jpg

Το STIMULATE AND REVITALIZE ANTIOXIDANT MOISTURIZING SERUM FACE & NECK είναι ένα από τα προϊόντα Athonites που περιέχει τις ευεργετικές τουΣ δράσεις

Την πλήρη γκάμα με τα προϊόντα του brand Athonites, μπορείς να τα βρεις με ένα κλικ εδώ.

Tags