Queen.gr Exclusive: Ο Eugene Souleiman δημιούργεί χτενίσματα που μοιάζουν με έναν «όμορφο εφιάλτη»

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη

Βρεθήκαμε στα παρασκήνια του Olivier Theyskens με τον Eugene Souleiman, Παγκόσμιο Διευθυντή Δημιουργικού της Wella Professionals και Απεσταλμένο της ghd στην Εβδομάδα Μόδας

Όταν έχεις δουλέψει με τόσο πολλούς σημαντικούς οίκους μόδας, όπως ο Olivier Theyskens (Rochas, Nina Ricci & Theory), το να ευχαριστήσεις το κοινό στην Εβδομάδα Μόδας με κάτι που δεν έχουν ξαναδεί, αποτελεί πρόκληση. Ευτυχώς, ο Olivier είναι καλά εξασκημένος. Η συλλογή AW19 του Theyskens, ο οποίος εκτιμάται για τη ρομαντική, gothic-glam αισθητική του, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Ήταν μία ποικιλόμορφη συλλογή. Τα υλικά και τα μοτίβα αποτέλεσαν κεντρικό στοιχείο της εμπειρίας. Από δομημένα φορέματα που θα μπορούσε να τα μπερδέψει κανείς με νυφικά μέχρι διαφανή πλεκτά που συνδυάζονται με αταίριαστα σατέν μοτίβα. Δερμάτινες μπότες στρατιωτικού τύπου περπάτησαν με θόρυβο στην πασαρέλα, δημιουργώντας μια goth-chic ατμόσφαιρα, μια σύγχρονη, αλλά διαχρονική γκαρνταρόμπα. Υπήρχε κάτι το σκοτεινό στη συλλογή του Theysken, το οποίο άφησε τους θεατές αναστατωμένους, αλλά καθηλωμένους στις μοδάτες θέσεις τους.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Eugene Souleiman ανταποκρίθηκε στις οδηγίες για αυτό το λουκ ήταν να ζητήσει από την ομάδα του το εξής: «Ξεχάστε ότι είστε κομμωτές, θυμηθείτε ότι είστε καλλιτέχνες.» Οι κότσοι σε στυλ Ακέφαλου Καβαλάρη που υπήρχαν σε όλη τη συλλογή δίνουν μια αίσθηση λες και το μοντέλο κοιμήθηκε πάνω στα μαλλιά του. Το επιθυμητό αποτέλεσμα έπρεπε να είναι ένα στυλ με φυσική υφή, με μαεστρία, χαοτικό, για το οποίο θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι δημιουργήθηκε χωρίς να χρησιμοποιηθεί καθρέφτης. Το επιθυμητό αποτέλεσμα του Souleiman είναι το «Φυσικό Χάος»: όμορφα ρούχα συνδυασμένα με ανολοκλήρωτα, ξεχτένιστα μαλλιά «τριών ημερών» και για τελείωμα ένα εντυπωσιακό κλαδί δέντρου, το οποίο έχει στριμωχτεί παράταιρα μέσα στο πίσω μέρος μιας αλογοουράς που πέφτει. Αυτό είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από άψογα ενοποιημένα μαλλιά. Ο Souleiman, όπως και ο Theyskens, ενδιαφέρεται για το όχι τέλειο: «Τίποτα ήπιο ή χαμηλό, δεν θέλουμε ανώτερη ποιότητα ούτε υψηλή ραπτική.»

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας σκυθρωπός, παιχνιδιάρικος και επιδέξιος κότσος, στολισμένος με κλαράκια, έτσι ώστε να εκφράζει άψογα την ιστορία ενός κοριτσιού που πριν τρεις νύχτες χτένισε τα μαλλιά του προσεκτικά και τώρα, περπατάει στην πασαρέλα ξεχτένιστη, με διαλυμένα μαλλιά, κρατώντας ένα μυστηριώδες μυστικό. Ένα λουκ που προκαλεί δέος, αλλά και μυστήριο. Υπάρχει μεγάλη αριστοτεχνία από πίσω για να πετύχει αυτό το επίπεδο διαλυμένης κομψότητας και ως Παγκόσμιος Διευθυντής Δημιουργικού της Wella Professionals, ο Eugene Souleiman ξέρει ακριβώς πόσο σημαντική είναι η χρήση των σωστών προϊόντων. Πρόκειται για αλογοουρά, αλλά όχι έτσι όπως την ξέρουμε.

«Για αρχή, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τραβήξετε όλα τα μαλλιά προς τα πίσω, αφήνοντας κάποια απόσταση στα μαλλιά, γιατί δεν πρόκειται για λουκ sleek με μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω. Για υφή, προσθέστε το Wella Professionals EIMI Ocean Spritz. Αυτό δίνει στην αλογοουρά κράτημα και αφήνει τα μαλλιά στην ανεπεξέργαστη, μη πειραγμένη αίσθησή τους.»

Για να πετύχει τον επιθυμητό όγκο, ο Eugene εμπιστεύεται το Σεσουάρ ghd Air, φυσώντας απαλά με αυτό τα μαλλιά πριν τα μαζέψει σε αλογοουρά για να τους δώσει επιπλέον όγκο που χρειάζεται σε κάποια από τα μοντέλα. Για να πετύχει ένα λουκ που δεν είναι περίτεχνο, αλλά αντιθέτως είναι «ακατέργαστο και αδούλευτο», ο Eugene απλά εφαρμόζει σπρέι EIMI Sugar Lift,περνώντας τα δάχτυλά του μέσα από τα μαλλιά και απλώνοντάς το με μασάζ μέχρι τις άκρες.

Τα μαλλιά δένονται πίσω και προστίθεται το διακοσμητικό κλαράκι με ένα αόρατο λαστιχάκι, εξασφαλίζοντας ότι όλα φαίνονται ενιαία, μυστηριακά και ...ονειρικά. Η διαδικασία του Eugene για αυτό είναι η εξής: «H αλογοουρά διπλώνεται και κουλουριάζεται κάτω από το λαστιχάκι και εδώ είναι που ξεκινάει η διασκέδαση... Γύρω από το πρόσωπο, κάποιες τούφες βγαίνουν έξω από την αλογοουρά - το εφέ είναι μια λεπτή, ακατάστατη πλαισίωση του προσώπου. Έπειτα, πατικώνουμε τα μαλλιά στο κεφάλι έτσι ώστε να μοιάζουν σαν να κοιμήθηκες πάνω τους. Για αυτή την ανατροπή στην υφή, προστίθεται περισσότερο Sugar Lift.»

Τούφες τραβιούνται από την πατικωμένη αλογοουρά για να ολοκληρωθεί η αίσθηση ότι «πέφτει» και προστίθενται extensions στο πίσω μέρος, όπου χρειάζεται λίγο περισσότερο μήκος και το λουκ διακοσμείται με μια καμπυλωτή σατέν κορδέλα. Οι τελικές πινελιές απαιτούν να τραβηχτούν μερικές τελευταίες τούφες γύρω από το πρόσωπο για να δώσουν ένα επιπλέον στοιχείο μελαγχολικότητας, αμέσως πριν τα μοντέλα βγουν στην πασαρέλα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης