Μπορείς να κάνεις καλό στην επιδερμίδα σου και ταυτόχρονα στο περιβάλλον

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Μπορείς να κάνεις καλό στην επιδερμίδα σου και ταυτόχρονα στο περιβάλλον

…και οι «οικολογικές τύψεις» που νιώθεις μπορούν να οδηγήσουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Καθώς η κλιματική αλλαγή και η κατάσταση του πλανήτη μας σήμερα έχει φτάσει σε δραματικά επίπεδα, έχουν δημιουργηθεί νέα… συναισθήματα, άρρηκτα συνδεδεμένα με το περιβάλλον. Ένα από αυτά είναι και οι «οικολογικές τύψεις» ή αλλιώς eco-guilt. Είναι αυτό το συναίσθημα ενοχής που νιώθουμε όποτε δεν πηγαίνουμε μέχρι τον κάδο της ανακύκλωσης, όποτε καθόμαστε κάτω από το καυτό νερό για πολλή ώρα, όποτε επιμένουμε να επιλέγουμε τα προϊόντα που έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν πιο conscious επιλογές εκεί έξω. Οι «οικολογικές τύψεις» είναι ωστόσο κάτι καλό. Αφενός δείχνουν ότι είμαστε alert στο τι συμβαίνει γύρω μας και η αλλαγή δεν είναι παρά μία κίνηση μακριά. Αφετέρου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν έναυσμα για να κάνουμε επιτέλους αυτή την κίνηση αλλαγής και μπορούμε να ξεκινήσουμε με την επιδερμίδα μας.

Το να επιλέξεις ένα προϊόν NIVEA για την περιποίηση της επιδερμίδας σου είναι μία απόλυτα λογική επιλογή. Εδώ και πάνω από 100 χρόνια, η NIVEA μάς προσφέρει προϊόντα που κάνουν καλό στην επιδερμίδα και γι’ αυτό το όνομά της έχει γίνει συνώνυμο με την φροντίδα. Σήμερα όμως έχεις έναν ακόμη λόγο για να εμπιστευτείς την NIVEA και έχει να κάνει με τις… οικολογικές «τύψεις» σου.

Δεν χρειάζεται να νιώθεις ότι προκαλείς «κακό» στο περιβάλλον κάθε φορά που χρησιμοποιείς την αγαπημένη σου κρέμα, διότι έχεις στη διάθεσή σου τη σειρά NIVEA Body Naturally Good. Είναι μία ολοκαίνουργια σειρά περιποίησης που μπορεί να βοηθήσει τον κάθε ένα από εμάς να συμβάλλει σε ένα πιο όμορφο, βιώσιμο μέλλον. Στην πραγματικότητα, η σειρά NIVEA Body Naturally Good θέλει να κάνει όμορφη την επιδερμίδα μας αλλά και το περιβάλλον ώστε να το απολαμβάνουμε εμείς, οι επόμενες γενιές και να μάθουμε να ζούμε αρμονικά με τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Είναι το πρώτο βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον και αν αναρωτιέσαι τι το τόσο διαφορετικό έχει θα σου εξηγήσουμε.

Αφενός, οι συνθέσεις των προϊόντων της NIVEA Body Naturally Good έχουν 98% συστατικά φυσικής προέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι έρχονται από τη φύση και επιστρέφουν σε αυτή χωρίς να τη βλάπτουν. Αφετέρου, οι συσκευασίες της σειράς είναι φτιαγμένες από 50% λιγότερο πλαστικό. Για να καταλάβεις, αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο, η NIVEA εξοικονομεί 112 τόνους πλαστικό… Όσο το βάρος 32 ενήλικων ελεφάντων! Ακόμα, η σειρά NIVEA Body Naturally Good δεν περιέχει ζωικά συστατικά ή συστατικά ζωικής προέλευσης και έχει δεσμευτεί ότι σύντομα θα παύσει τις δοκιμές σε ζώα σε παγκόσμιο επίπεδο. Με λίγα λόγια, η NIVEA Body Naturally Good είναι μία «πρώτη γεύση» του μέλλοντος από τη NIVEA. Βλέπεις, ως το 2025, το 100% των συσκευασιών NIVEA θα να είναι ανακυκλώσιμο, βιοδιασπώμενο ή επαναχρησιμοποιούμενο ενώ το 25% των πλαστικών συσκευασιών θα αποτελείται από ανακυκλωμένο περιεχόμενο. Ομοίως, το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται θα πρέπει να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η NIVEA λοιπόν ανοίγει το δρόμο για ένα μέλλον βιώσιμο, γεμάτο αισιοδοξία και σε πλήρη αρμονία με τη φύση. Ένα μέλλον στο οποίο δεν θα χρειάζεται να νιώθουμε τύψεις όποτε φροντίζουμε τον εαυτό μας, διότι αυτό δεν θα σημαίνει ότι βλάπτουμε το περιβάλλον. Ένα μέλλον όμορφο, πιο φωτεινό, ένα μέλλον με όλη την αγάπη της NIVEA, ένα Naturally Good μέλλον.