Η πραγματική έννοια της ομορφιάς. Είμαστε όλες όμορφες τελικά;

Η πραγματική έννοια της ομορφιάς. Είμαστε όλες όμορφες τελικά;

Η Χριστίνα Χρόνη μας μίλησε για την ομορφιά του να είσαι ο εαυτός σου, δίνοντας μία διαφορετική έννοια στη φράση «είμαστε όλες όμορφες».           

Η Χριστίνα Χρόνη μας μίλησε για την ομορφιά του να είσαι ο εαυτός σου, δίνοντας μία διαφορετική έννοια στη φράση «είμαστε όλες όμορφες».

Ως γυναίκες, έχουμε δώσει - και συνεχίζουμε να δίνουμε- πολύ μεγάλους αγώνες για τις ελευθερίες μας. Έχουμε βρει τη «φωνή» μας και την υψώνουμε όποτε χρειαστεί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να βγούμε νικήτριες και μία από τις «νίκες» μας, είναι να μπορούμε να λέμε ελεύθερα ότι «είμαστε όλες όμορφες». Γιατί όμως βάλαμε τη λέξη νίκη σε εισαγωγικά, θα αναρωτιέσαι…

Διότι, σύμφωνα με την beauty director Χριστίνα Χρόνη, το ότι είμαστε όλες όμορφες είναι σωστό κατά το ήμισυ. Ναι, έχουμε όλες τη δική μας ομορφιά και είναι υπέροχη η στήριξη και η αγάπη που δίνουμε (ή που μαθαίνουμε να δίνουμε) ως γυναίκες, η μία στην άλλη. Όσο υπέροχη και αν είναι όμως η φράση «είμαστε όλες όμορφες», διαιωνίζει ένα σημαντικό πρόβλημα: Την παράλογη ταύτιση της ομορφιάς με την αξία της κάθε μίας μας. Της ζητήσαμε λοιπόν εξηγήσεις…

«Ως κορίτσι, από μικρή ηλικία, έμαθα να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλα κορίτσια», έτσι ξεκίνησε η κουβέντα μας. Σύμφωνα με τη Χριστίνα, αυτές οι συγκρίσεις είναι στη φύση μας πλέον. Βλέπουμε μία ωραία γυναίκα και, αυτόματα, κάνουμε υπολογισμούς στο μυαλό μας για να δούμε πόσο όμορφες είμαστε σε σχέση με αυτή. Είναι κάτι που γίνεται υποσυνείδητα, μηχανικά. Ως άνθρωποι όμως, ως γυναίκες, δεν είμαστε μόνο η ομορφιά μας.

«Είμαστε η εξυπνάδα μας, η δύναμή μας, η αγάπη που δείχνουμε και η φροντίδα που δίνουμε. Είμαστε το χιούμορ μας, οι παραξενιές και τα ελαττώματά μας. Η ομορφιά δεν είναι παρά ένα μικρό ποσοστό του συνόλου μας, αλλά του δίνουμε μεγάλη σημασία γιατί… αυτό βλέπουμε πρώτο» μας είπε, και ξεκίνησε να γίνεται ξεκάθαρο γιατί πρέπει να αλλάξει η στάση μας απέναντι στην ομορφιά.

Όχι, η Χριστίνα δε θέλει να σταματήσουμε να λέμε: «Είμαστε όλες όμορφες». Είμαστε και θα το φωνάζουμε! Θέλει απλά να καταλάβουμε ότι, δεν υπάρχει μία ομορφιά την οποία χρησιμοποιούμε σαν μέτρο σύγκρισης για τη δική μας, η ομορφιά είμαστε εμείς! Όπως λέει άλλωστε και η συγγραφέας, Karen Salmasohn: «Είμαστε όλες διαφορετικές και αυτό είναι όμορφο». Σύμφωνα με τη Χριστίνα λοιπόν, τα ψεγάδια μας είναι η ομορφιά μας, οι ατέλειές μας, είναι η ομορφιά μας, εμείς είμαστε η ομορφιά μας. Η κάθε μία από εμάς είναι όμορφη σαν… τον εαυτό της!

Μην έχοντας άρα, έναν και μόνο ορισμό για την ομορφιά, μπορούμε να γίνουμε ότι θέλουμε, αρκεί να το θέλουμε πραγματικά. Η Χριστίνα εξάλλου, δεν είναι καθόλου εναντίον της περιποίησης, το αντίθετο μάλιστα. Η περιποίηση και οτιδήποτε κάνουμε για τον εαυτό μας και την εμφάνισή μας, είναι μία κίνηση φροντίδας για εμάς. Αυτή η φροντίδα όμως πρέπει να έρχεται φυσικά και όχι γιατί πρέπει. «Θέλεις να γυρίσεις το χρόνο πίσω; Κάν’ το! Θέλεις να αλλάξεις κάτι επάνω σου; Go for it! Μόνο μην το κάνεις γιατί θέλεις να μοιάσεις σε κάποια άλλη, κάν’ το για εσένα. Κάν’ το για να χαμογελάσεις -πρώτα από όλα- στον εαυτό σου πιο πλατιά, όχι για να κάνεις κάποιον άλλο να χαμογελάσει», λέει η Χριστίνα και δε θα μπορούσαμε να μη συμφωνήσουμε μαζί της.

Όπως τόνιζε ξανά και ξανά στη συζήτησή μας, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με τον εαυτό μας και ο εαυτός μας δεν είναι μόνο η εξωτερική μας εμφάνιση. Οφείλουμε να είμαστε χαρούμενοι με το σώμα που φιλοξενεί την καρδιά μας, με το πρόσωπο που εκφράζει το μυαλό και την ψυχή μας. Έτσι, θα είμαστε χαρούμενοι και με τον υπόλοιπο κόσμο.

Δε θα κοιτάζουμε επικριτικά τις άλλες γυναίκες. Δε θα κατακρίνουμε επιλογές, διότι ξέρουμε πως είναι κάτι που απολαμβάνουμε όλες και όλες έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε τις δικές μας. Μπορούμε να βελτιωθούμε, να αλλάξουμε, να αναγεννηθούμε και να ορίσουμε τη δική μας ομορφιά. Μια ομορφιά που συνδυάζει αυτό που κρύβουμε μέσα μας με αυτό που προβάλλουμε προς τα έξω. Οι πιθανότητες είναι αμέτρητες!

Δεν είναι άλλωστε υπέροχο το ότι ζούμε σε μία εποχή που έχουμε τόσες επιλογές; Που κερδίσαμε το δικαίωμα να είμαστε οι «αρχιτέκτονες» της ομορφιάς μας και που η επιστήμη μάς το επιτρέπει; Ποιος ο λόγος λοιπόν να συγκρίνουμε την ομορφιά, να τη βάζουμε σε «κουτιά» και να μην απολαμβάνουμε την ελευθερία της;

Κάπως έτσι, σύμφωνα με τη Χριστίνα, το «είσαι όμορφη» δε θα πρέπει να αναφέρεται πια μόνο στην εξωτερική εμφάνιση αλλά στο σύνολο και αυτό είναι το πρώτο βήμα για έναν πραγματικά πιο όμορφο κόσμο. Έναν κόσμο γεμάτο επιλογές, γεμάτο ελαττώματα, γεμάτο ψεγάδια αλλά και γεμάτο ομορφιά, τη δική μας.

Είμαστε όλες όμορφες αλλά η κάθε μία με τον δικό της τρόπο!

Μάθε τα πάντα για το JUVÉDERM®, το #1 brand στα fillers υαλουρονικού οξέος στον κόσμο!