Το να είσαι γυναίκα σημαίνει by default ότι είσαι υπερ-ήρωας!

Το να είσαι γυναίκα σημαίνει by default ότι είσαι υπερ-ήρωας!

Μητέρα, σύζυγος, επαγγελματίας ή κάτι άλλο, αλλά πάνω από όλα γυναίκα. Η Μαρίζα Μπαϊρακτάρη αναλύει πώς οι διαφορετικοί ρόλοι στη ζωής μπορεί να σε αλλάζουν ως άνθρωπο, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι πάνω από όλα είσαι γυναίκα.

Μητέρα, σύζυγος, επαγγελματίας ή κάτι άλλο, αλλά πάνω από όλα γυναίκα. Η Μαρίζα Μπαϊρακτάρη αναλύει πώς οι διαφορετικοί ρόλοι στη ζωής μπορεί να σε αλλάζουν ως άνθρωπο, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι πάνω από όλα είσαι γυναίκα.

«Το να αποκτάς παιδί είναι μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στη ζωή σου». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε η κουβέντα μας με τη Μαρίζα Μπαϊρακτάρη. Μητέρα, επαγγελματίας, φίλη, σύζυγος… Είναι μία ακόμη γυναίκα με πολλαπλούς ρόλους που έχει βρει τη δική της ισορροπία ανάμεσα σε όλα αυτά και την ίδια, αλλά κυρίως, έχει ισορροπήσει τη μητρότητα με το γεγονός ότι είναι γυναίκα. «Το παιδί σε αναγκάζει να δεις όλη τη ζωή σου αλλιώς, να αναθεωρήσεις και να ξανασκεφτείς όσα πίστευες!» μας είπε με μάτια που έλαμπαν από ενθουσιασμό. Για εκείνη άλλωστε, η μητρότητα είναι ένα ακόμα κεφάλαιο στη ζωή της και όχι όλη της η ζωή. Γνωρίζει ότι, για να είναι καλά η οικογένειά σου, πρέπει πρώτα από όλα να είσαι καλά εσύ. Εσύ ως γυναίκα γιατί αυτό είμαστε, υπέροχες, δυναμικές, παντοδύναμες γυναίκες!

Μπορούμε όμως να είμαστε όλα αυτά ταυτόχρονα; Η Μαρίζα θεωρεί ότι όχι μόνο μπορούμε, αλλά πρέπει! «Όλες οι γυναίκες είμαστε υπερ-ήρωες, ακόμα και αν δεν μας το έχει πει κανείς» δηλώνει με ενθουσιασμό. Πώς βρήκε τη δική της ισορροπία; Για τη Μαρίζα, το «κόλπο» είναι να αφήσουμε στην άκρη τη συμβατική ιδέα της ισορροπίας. Αντί να προσπαθούμε να είμαστε τέλειες σε κάθε κομμάτι της ζωής μας και να του δίνουμε ισάξια ενέργεια, πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε παρούσες στις στιγμές! Μέσα σε αυτές τις στιγμές οφείλει να συγκαταλέγεται και η επαφή με τον εαυτό μας, η περιποίησή μας, η φροντίδα μας. Μόνο αν νιώθουμε άλλωστε καλά ως γυναίκες, μπορούμε να είμαστε καλές μητέρες και καλές σε κάθε άλλο ρόλο που καλούμαστε να αναλάβουμε.

«Αφού προετοιμάσω το παιδί για το σχολείο, προσπαθώ να τρώω πρωινό στο τραπέζι, να δίνω στον εαυτό μου λίγα λεπτά για να ξεκινήσω τη μέρα και να κάνω τον προγραμματισμό μου», μας λέει περιγράφοντας μία τυπική της ημέρα και προσθέτει πώς, ότι και να γίνει, δεν θα παραλείψει την περιποίησή της. Μπορεί να ξεκινά τη μέρα της με πρώτη σκέψη τον γιο της, αλλά δεν ξεχνά τον εαυτό της. Γιατί, άλλωστε, να είναι taboo το ότι θέλει χρόνο για την ίδια και την ομορφιά της; Η περιποίησή της, όπως μας την περιέγραψε, δεν απαιτεί πάνω από 3 ή 4 λεπτά και την κάνει να νιώθει έτοιμη να κατακτήσει τη μέρα.

Για την Μαρίζα, κάθε γυναίκα πρέπει να κατανοήσει την αξία της, να αφιερώσει χρόνο στην ίδια, να αλλάξει αυτά που δεν της αρέσουν, να μεταμορφωθεί στην καλύτερη εκδοχή της. Έτσι μόνο θα δώσει το σωστό παράδειγμα στο παιδί της, θα το μεγαλώσει σωστά και θα το μάθει να σέβεται τον εαυτό του και τους γύρω του. «Χειροκροτώ τις γυναίκες που φροντίζουν τον εαυτό τους. Που ζουν τις στιγμές, που δεν αφήνουν τις μέρες να τις προσπεράσουν! Οι γυναίκες μπορούμε τα πάντα! Μπορούμε να δώσουμε ζωή, να τη μεγαλώσουμε, να την ομορφύνουμε. Και αν δεν προλάβουμε τη μία μέρα δεν πειράζει, θα προλάβουμε την επόμενη» μας είπε με ένα πλατύ χαμόγελο. Τι συμβουλεύει λοιπόν η ίδια τις γυναίκες που νιώθουν να «λυγίζουν» κάτω από το βάρος των υποχρεώσεων;

«Δουλειά, οικογένεια, φίλοι, ερωτική ζωή, είναι φορές που μεταμορφωνόμαστε σε πραγματικούς υπερ-ήρωες αλλά μάντεψε: Δεν χρειάζεται να τα προλάβουμε όλα για να είμαστε πραγματικοί super heroes! Αρκεί να προλάβουμε αυτά που έχουν σημασία και να μην ξοδέψουμε τη μέρα». Η συμβουλή της Μαρίζας λοιπόν είναι να μην αφήνουμε τον χρόνο να μας προσπερνά. Να παίρνουμε τον χρόνο που χρειαζόμαστε για εμάς, να ζούμε στη στιγμή, να είμαστε σε επαφή με το σώμα μας, να το φροντίζουμε. Να είμαστε γυναίκες και το να είμαστε γυναίκες σημαίνει by default ότι είμαστε υπερ-ήρωες.

Η Μαρίζα με λίγα λόγια μας καλεί να βάλουμε τον εαυτό μας στο πρόγραμμα. Να φορέσουμε την κρέμα μας, να επέμβουμε όπου θεωρούμε ότι χρειάζεται και θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα, να ανάψουμε το αρωματικό κερί και να ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική. Το ότι θα χαρίσουμε στιγμές στον εαυτό μας δε σημαίνει ότι θα τις στερήσουμε από το παιδί μας, από τη δουλειά μας ή απ’ ότι άλλο αγαπάμε. Και έχει τόσο δίκιο.

Η ίδια, βρίσκει λίγο χρόνο για τον εαυτό της το πρωί και λίγο το βράδυ, αλλά ποτέ δεν αφήνει τη Μαρίζα να νιώθει παραμελημένη. Κάπως έτσι, όλα γύρω της κυλούν αρμονικά. Για κάθε γυναίκα όμως, η καθημερινότητα διαφέρει. Η κάθε μία θέτει τους δικούς της κανόνες, είναι ο δικός της ήρωας και αυτό είναι που η Μαρίζα θέλει να κρατήσεις από την κουβέντα μας. Αυτό και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες εκείνες τις γυναίκες που είναι ήρωες χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα και που μας μαθαίνουν καθημερινά τη σημασία του να είσαι γυναίκα.

Μάθε τα πάντα για το JUVÉDERM®, το #1 brand στα fillers υαλουρονικού οξέος στον κόσμο!