2 εγκυμοσύνες, 2 κηλίδες και τα 2 προϊόντα που με βοήθησαν να βρω την luminous side of me

Πατούλια Κατερίνα
2 εγκυμοσύνες, 2 κηλίδες και τα 2 προϊόντα που με βοήθησαν να βρω την luminous side of me

H Κατερίνα Πατούλια είπε αντίο στις… «αδελφές κηλίδες» με τη βοήθεια της NIVEA CELLULAR LUMINOUS630®

Λένε πως τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα. Το κατάλαβα τη στιγμή που το κινητό μου, μου θύμισε μια ανάμνηση της πρώτης μου εγκυμοσύνης: Χαρωπή και λαμπερή, με τη φουσκωμένη μου κοιλίτσα, να τη χαϊδεύω τρυφερά στο Ελαφονήσι.

Μην με ρωτήσεις πώς, χωρίς να έχω σχέση με την Κρήτη, κατέληξαν επτά μηνών έγκυος να κάνω μπάνιο στο Ελαφονήσι. Άγνοια κινδύνου λέγεται και λίγο… yolo mood, το οποίο κληρονόμησε και η μεγάλη μου κόρη, κάτι που η δασκάλα της φέτος στην Α’ Δημοτικού μού ευχήθηκε να τη συνοδεύει ως χαρακτηριστικό σε όλη της τη ζωή. Επτά χρόνια μαμά λοιπόν και σχεδόν επτά χρόνια κηλίδες.

Η φουσκωμένη κοιλιά φεύγει, οι κηλίδες μένουν!

Έχω πολλές ωραίες φωτογραφίες, ως εγκυμονούσα, να κάνω τη στρογγυλή μου (και τις δύο φορές) κοιλίτσα τραπεζάκι για το φαγητό μου. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες φωτογραφίες πορτρέτου που η κοιλιά δεν φαίνεται, φαίνονται όμως οι κηλίδες μου.

Υπήρξα μια ζωή κορίτσι με φακίδες, από τότε που οι φακίδες ούτε hot trend ήταν, ούτε και τις αγαπούσαν οι γυναίκες. Εγώ όμως τις αγαπούσα πολύ και δεν τις κάλυπτα, με λες και περήφανο freckle κορίτσι! Δεν περίμενα βέβαια, να γνωριστώ με δύο όχι και τόσο κολακευτικές κηλίδες, στην πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής μου.

Με είχαν προετοιμάσει για τις ορμονικές αλλαγές, για τη διάθεσή μου που θα έχει –σχεδόν τρομακτικά- σκαμπανεβάσματα, για το σώμα μου που θα αλλάξει. Τα κιλά τα έχασα, τα hormonal moods πέρασαν, όμως κανείς δεν με είχε προετοιμάσει για τις κηλίδες της εγκυμοσύνης.

Εκεί, κάπου στον έβδομο μήνα, πιθανότατα όσο απολάμβανα τον ήλιο στο Ελαφονήσι, εμφανίστηκε η πρώτη. Θύμιζε φακίδα μετά από ηλιοθεραπεία, αλλά δεν ήταν. Έκανε φανερές τις προθέσεις τις όταν την υπέμεινα τους μήνες που ήμουν έγκυος και πίστευα πως θα φύγει κι αυτή μαζί με τα κιλά της πρώτης εγκυμοσύνης.

Στα δεύτερα γενέθλια της πρωτότοκης, ήμουν έτοιμη να γεννήσω τη μικρή, τον θηλυκό Ντένις τον Τρομερό όπως αποδείχτηκε και δεν θα σου πω ψέματα: Ούτε τα κιλά από την πρώτη εγκυμοσύνη πρόλαβα να χάσω, αλλά και ούτε η πανάδα Νο1 εξαφανίστηκε. Αντιθέτως, πλάι στη μεγάλη, εμφανίστηκε μια πιο μικρή, έτσι για να έχουν… «παρέα», όπως θα έκαναν και οι κόρες μου λίγα χρόνια αργότερα. Κάπου εκεί ανάμεσα στη θηλασμού γωνία και πανάδας αγωνία, το πήρα απόφαση: Ούτε τα κιλά θα φύγουν, ούτε οι κηλίδες θα εξαφανιστούν.

Όταν τα κορίτσια πήγαν σχολείο (ναι, το μεσοδιάστημα δεν θα στο περιγράψω, γιατί ο ύπνος ήταν λιγοστός και οι απαιτήσεις μεγάλες), πήρα απόφαση να εγκαταλείψω επιτέλους εκείνα τα κιλά από τις δύο απανωτές κυήσεις.

Και τα κατάφερα και το καλοκαιράκι του 2020, παρά τις καραντίνες, με βρήκε μοντελάκι με μείον 14 κιλά. Και γκαρνταρόμπα άλλαξα και το πρόσωπό μου έκανε επιτέλους γωνίες, αλλά guess what, ακριβώς επάνω στο ζυγωματικό μου, εκεί που κανονικά θα φορούσα highlighter για να τονίσω τις γωνίες μου, δέσποζαν οι κηλίδες μου πιο εμφανείς από ποτέ.

Μία luminous λύση μόνο για εμάς

Ξέρεις πώς είναι οι μητέρες και η περιποίηση: Δέκα κρέμες για τα παιδιά και μόνο μία για τις ίδιες. Είκοσι προϊόντα περιποίησης του βρεφικού δέρματος στο μπάνιο, και μόνο ένα –ξεχασμένο- serum για το πρόσωπό μας. Μοιραία λοιπόν, είχα πειστεί ότι, εγώ και οι κηλίδες μου, θα κάναμε παρέα μια ζωή αλλά μία φίλη και η NIVEA ήρθε να με διαψεύσει.

Είχα καλέσει τα κορίτσια από το γραφείο για καφέ και, είχα προσπαθήσει –μάταια- να καλύψω τις «αδερφές κηλίδες» για να τις υποδεχτώ. Δεν ήμουν ευχαριστημένη με το… καμουφλάζ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω και πολλά. Εκείνο που δεν ήξερα όμως ήταν ότι την ίδια μέρα, θα περνούσε το κατώφλι μου η λύση στο πρόβλημα των πανάδων στα χέρια της φίλης μου της Χριστίνας!

Η Χριστίνα είχε έρθει για να μοιραστεί μαζί μας νέα (και δώρα) τα οποία αφορούσαν σε όλες μας! Κάθισε, παρουσίασε ένα luminous κουτί και από μέσα του έβγαλε τη σειρά που έμελλε να κάνει την επιδερμίδα μου luminous ξανά, τη NIVEA CELLULAR LUMINOUS 630®. Πώς όμως;

Όπως μου εξήγησε, τα εργαστήρια της NIVEA, δούλευαν πυρετωδώς για 10 χρόνια, ώσπου να απομονώσουν το μόριο 630 (από εκεί πήρε το όνομά της η σειρά), το οποίο αποδείχθηκε το πιο αποτελεσματικό στη ρύθμιση της παραγωγής μελανίνης και άρα στη μείωση των κηλίδων.

Τα δύο προϊόντα της σειράς: Ο ενισχυμένος ορός NIVEA CELLULAR LUMINOUS630® και η κρέμα ημέρας NIVEA CELLULAR LUMINOUS630® SPF 50 λειτουργούν συνδυαστικά καταπολεμώντας κάθε είδους κηλίδα και πανάδα, όχι μόνο της εγκυμοσύνης.

Με συστηματική χρήση, μετά από μόλις 4 εβδομάδες, οι κηλίδες της Νάνσυς που οφείλονταν στον ήλιο θα έσβηναν. Οι κηλίδες της Μάτας, απομεινάρια της ακμής θα διαγράφονταν και η… πανάδα-μουστάκι της Χριστίνας θα γινόταν παρελθόν. Όσο για εμένα…

Το ταξίδι μου προς την –πραγματικά- Luminous Side of Me έχει ξεκινήσει και ήδη, οι κηλίδες στο πρόσωπό μου έχουν αρχίσει να υποχωρούν. Χρησιμοποιώ καθημερινά τον ενισχυμένο ορό NIVEA CELLULAR LUMINOUS630®, με την απολαυστική υφή και την απίθανη μυρωδιά. Αμέσως μετά, προστατεύω την επιδερμίδα μου και την ενυδατώνω με την κρέμα ημέρας NIVEA CELLULAR LUMINOUS630® SPF 50.

Πρόσφατα, έξω από το σχολείο της μικρής μου κόρης, μια μαμά λίγο πριν την ετήσια γιορτή, μου είπε πως της θυμίζω μικρό κοριτσάκι! Δεν ξέρω αν φταίει το χαμόγελο της μάνας που το παιδί της τελειώνει το προνήπιο, τα κιλά της εγκυμοσύνης που έφυγαν ή απλά η luminous επιδερμίδα, αλλά εγώ αυτό το «κοριτσάκι» πολύ το ένιωσα μέσα μου!

Καλό μας καλοκαίρι! Ειδικά σε σένα που χαϊδεύεις τρυφερά τη φουσκωμένη σου κοιλίτσα αυτή τη στιγμή σε κάποια παραλία και ανησυχείς για όλα, εκτός από τις ραγάδες!

Με έναν πόνο και με μηδέν κηλίδες σου εύχομαι από καρδιάς!