Γιατί η επιδερμίδα μας είναι αντανάκλαση των στιγμών που έχουμε ζήσει

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Γιατί η επιδερμίδα μας είναι αντανάκλαση των στιγμών που έχουμε ζήσει

Τα πόδια, τα χέρια μας, όλο μας το σώμα είναι ένας «χάρτης» αναμνήσεων, είναι εμείς και οι εμπειρίες μας...

Η επιδερμίδα, είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι αυτή που ρυθμίζει τη θερμοκρασία μας, που προστατεύει το σώμα μας από τις εξωτερικές επιθέσεις ενώ, οι αλλαγές επάνω της, δεν είναι πάντα επιφανειακές. Η επιδερμίδα μας, μας δείχνει πότε χρειάζεται να πιούμε περισσότερο νερό, πότε έχουμε ανάγκη από ύπνο, πότε είναι ανάγκη να επισκεφθούμε τον γιατρό μας ή απλά να ρίξουμε τους ξέφρενους ρυθμούς μας.

Η επιδερμίδα μας λοιπόν, είναι πολύτιμη και έχει ανάγκη την αγάπη μας, όχι μόνο εξαιτίας των παραπάνω όμως. Τα σημάδια της λένε μία ιστορία, το χρώμα της είναι αποκλειστικά δικό μας, η υφή της είναι όμορφη και μας τυλίγει με θαλπωρή. Η επιδερμίδα μας είναι τόσο ξεχωριστή όσο εμείς, είναι τόσο ιδιαίτερη όσο εμείς, είναι… εμείς!

Κάθε σπιθαμή της είναι και μία αντανάκλαση των στιγμών που έχουμε ζήσει και τα σημάδια της, μας φέρνουν στο μυαλό αναμνήσεις. Πόσες φορές πέσαμε πριν μάθουμε ποδήλατο χωρίς βοηθητικές, πόσο αγαπήσαμε αυτό το ζευγάρι πέδιλα και πόσο μας πόνεσε την πρώτη φορά που το φορέσαμε, πόσο γρατζουνιστήκαμε για να κλέψουμε τα τριαντάφυλλα του γείτονα την ημέρα της μητέρας και πόσο μας άγχωσαν οι Πανελλήνιες… Τα πόδια, τα χέρια μας, όλο μας το σώμα είναι ένας «χάρτης» αναμνήσεων, είναι εμείς και οι εμπειρίες μας.

Συχνά ωστόσο, την παίρνουμε σαν δεδομένο και παραμελούμε τη φροντίδα της. Ναι, η φύση έχει προβλέψει ώστε η επιδερμίδα μας να μπορεί να αντέξει πολλά. Η επιδερμίδα μας έχει τους δικούς της, σχεδόν «μαγικούς» μηχανισμούς άμυνας. Έχει τα δικά της πολύτιμα συστατικά και, όσο κοιμόμαστε, εκείνη ανανεώνεται, αναπλάθεται, αναγεννιέται.

Έτσι μπορούμε να πέφτουμε από το ποδήλατο και να ξανασηκωνόμαστε. Μπορούμε να ξενυχτάμε και να παραλείπουμε την ενυδάτωση μερικές φορές. Μπορούμε να κάνουμε piercing και τατουάζ! Η επιδερμίδα μας δεν θα μας προδώσει και το μόνο που ζητά είναι φροντίδα και αγάπη!

Βλέπεις, οι μηχανισμοί άμυνάς της, αυτοί που τη διατηρούν γερή και δυνατή, φθίνουν με την πάροδο του χρόνου και με τις εξωτερικές επιθέσεις (περιβάλλον, στρες, ήλιος, θερμοκρασία κοκ). Ένας από αυτούς τους μηχανισμούς είναι και τα ceramides. Τα ceramides (για τα οποία έχεις σίγουρα ακούσει) είναι ουσιαστικά το «τσιμέντο» που συγκρατεί τα κύτταρά μας. Είναι βασικό δομικό στοιχείο της επιδερμίδας μας και ο οργανισμός μας το παράγει φυσικά. Όσο περνά ο καιρός ωστόσο, το πλήθος και η ποιότητα των ceramides στην επιδερμίδα μας φθίνει. Έτσι, η ανάγκη για φροντίδα και αγάπη γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Αυτή την αγάπη και τη φροντίδα, μας βοηθούν τα αφρόλουτρα Dove να της χαρίσουμε.

Ξέρεις ήδη ότι, το «μυστικό» των λατρεμένων αφρόλουτρων Dove είναι το ¼ ενυδατικής κρέμας που περιέχουν. Αυτό που ίσως δεν ήξερες όμως, είναι ότι, τα αφρόλουτρα Dove, αγαπούν πραγματικά την επιδερμίδα και το αποδεικνύουν με το να συνεργάζονται μαζί της. Η πλούσια, ενυδατική, απολαυστική τους σύνθεση, είναι εμπλουτισμένη με -φυσικούς για την επιδερμίδα- ενυδατικούς παράγοντες, που δουλεύουν μαζί της και τη βοηθούν να παράξει ceramides.

Όχι, τα αφρόλουτρα Dove δεν προσπαθούν να αναπληρώσουν χαμένα συστατικά όπως τα ceramides. Προσπαθούν να κάνουν την επιδερμίδα μας να παράξει τα δικά της. Αυτό λοιπόν είναι αγάπη! Να μην προσπαθείς να αλλάξεις κάτι, αλλά να το βελτιώσεις. Τα αφρόλουτρα Dove αγαπούν την επιδερμίδα μας και είναι σύμμαχοί της, σε όλες της τις μάχες.

Αυτό λοιπόν που κάνουν τα αφρόλουτρα Dove δεν είναι απλά να καθαρίζουν την επιδερμίδα μας. Της χαρίζουν πλούσια ενυδάτωση και ενισχύουν τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και ανανέωσής της. Έτσι, μπορεί να αμύνεται ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις, να παραμένει γερή, να μας κάνει ξεχωριστές και να μας θυμίζει με κάθε σπιθαμή της όλα όσα έχουμε ζήσει! Γιατί πράγματι, η επιδερμίδα μας είναι αντανάκλαση των στιγμών που έχουμε ζήσει και θα είναι αντανάκλαση και των στιγμών που θα έρθουν. Πρέπει λοιπόν να την αγαπάμε, να τη φροντίζουμε και να μην προσπαθούμε να την αλλάξουμε.

Πρέπει να της χαρίζουμε σύμμαχους όπως τα αφρόλουτρα Dove, πρέπει να της αφιερώνουμε χρόνο και δεν πρέπει να την κρίνουμε. Η επιδερμίδα μας είναι εμείς και κάθε μία από εμάς είναι υπέροχα όμορφη και ξεχωριστή!

#CERAMIDES