Η κάθε επιδερμίδα είναι μοναδική, γι’ αυτό πρέπει να επιλέγουμε προϊόντα που συνεργάζονται μαζί της

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Η κάθε επιδερμίδα είναι μοναδική, γι’ αυτό πρέπει να επιλέγουμε προϊόντα που συνεργάζονται μαζί της

Όχι, δεν υπάρχουν τύποι επιδερμίδας, η επιδερμίδα σου είναι ξεχωριστή και δεν μοιάζει με καμία άλλη. Γι᾽αυτό δεν πρέπει να αναζητάς προϊόντα σύμφωνα με τον «τύπο» της, αλλά προϊόντα που συνεργάζονται μαζί της...

Η κατηγοριοποίηση της επιδερμίδας σε λιπαρή, ξηρή, κανονική και μεικτή υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτές οι κατηγορίες είναι βασισμένες σε μία γενικότερη εκτίμηση της επιδερμίδας μας. Στην πραγματικότητα όμως, δεν υπάρχουν τύποι επιδερμίδας, υπάρχει απλά η δική μας επιδερμίδα.

Όσο περισσότερο εξελίσσεται η επιστήμη και κατακτά το ένα ορόσημο μετά το άλλο, μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερα πράγματα για την επιδερμίδα. Το μικροβίωμα για παράδειγμα, το «δαχτυλικό αποτύπωμα» του σώματός μας, δεν μας είχε απασχολήσει μέχρι πρόσφατα. Όλες οι τελευταίες μελέτες λοιπόν, τείνουν να καταργήσουν αυτή την υπερ-γενικευμένη κατηγοριοποίηση για την επιδερμίδα, αποδεικνύοντας έτσι, ότι η επιδερμίδα του κάθε ενός από εμάς, είναι μία κατηγορία από μόνο της. Και είναι λογικό.

Δεν έχουμε ζήσει όλοι μέσα στην ίδια επιδερμίδα. Δεν έχουμε φερθεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στο σώμα μας. Δεν έχουμε ταξιδέψει στα ακριβώς ίδια μέρη, δεν έχουμε πέσει από τις κούνιες ακριβώς τόσες φορές όσο οι φίλοι μας. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος πανομοιότυπος με τον άλλο (όχι, ούτε οι δίδυμοι μετρούν) και έτσι, το μοναδικό κοινό μεταξύ μας δεν είναι ο τύπος της επιδερμίδας, αλλά απλά το ότι έχουμε επιδερμίδα.

Οι ανάγκες που έχει η κάθε επιδερμίδα άρα είναι τόσο ξεχωριστές, όσο και το ίδιο και οι παράγοντες που την καθορίζουν είναι αμέτρητοι. Πώς μπορούμε λοιπόν να την περιποιούμαστε με προϊόντα που αναφέρονται σε «τύπους» επιδερμίδας, όταν δεν υπάρχουν αυτοί οι τύποι στην πραγματικότητα; Δεν μπορούμε. Η φροντίδα που παρέχουμε στην επιδερμίδα μας επιλέγοντας ένα τέτοιο προϊόν είναι επιφανειακή και όχι αποτελεσματική. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι προϊόντα που σέβονται τη διαφορετικότητά μας και συνεργάζονται με την επιδερμίδα μας για να τη βοηθήσουν να βελτιωθεί, όχι για να τη βελτιώσουν. Ποια είναι όμως αυτά τα προϊόντα, θα αναρωτιέσαι.

Τα αφρόλουτρα Dove βρίσκονται στην κορυφή της λίστας και για όλα «ευθύνονται» τα… ceramides. Ίσως να έχεις ακούσει για αυτό το συστατικό, το οποίο υπάρχει φυσικά στην επιδερμίδα μας, αλλά να μην ξέρεις πολλά για το τι κάνει. Ώρα να μάθεις ότι, τα ceramides, είναι ο «δεσμός» ανάμεσα στα κύτταρά μας. Η επιδερμίδα μας τα παράγει και αυτά με τη σειρά τους, σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα και βοηθούν την επιδερμίδα να διατηρήσει τα φυσικά επίπεδα υγρασίας της. Πιο απλά, τα ceramides, ενισχύουν τον επιδερμικο φραγμό της επιδερμίδας, τον μηχανισμό δηλαδή που την προστατεύει. Το πώς η επιδερμίδα επεξεργάζεται και αξιοποιεί τα ceramides, την ποσότητα στην οποία τα παράγει, εξαρτάται από τις ανάγκες που έχει.

Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να αντιληφθείς το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα λιπίδια (ναι, είναι λιπίδια) για την επιδερμίδα μας. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ΑΛΛΑ: H ποιότητα και η παραγωγή των ceramides από την επιδερμίδα μας, επηρεάζεται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Η έκθεση στον ήλιο, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το γήρας, ο τρόπος ζωής και κάθε τι που μας κάνει διαφορετικούς, έρχεται να επηρεάσει αυτό το βασικό, δομικό στοιχείο που ευθύνεται για την υγεία της επιδερμίδας μας.

Λύση λοιπόν δεν είναι να προσφέρουμε ceramides στην επιδερμίδα μας αλλά να τη βοηθήσουμε να παράξει τα δικά της. Αυτό ακριβώς κάνουν τα αφρόλουτρα Dove. Με το ¼ ενυδατικής κρέμας που περιέχουν και τους φυσικούς για την επιδερμίδα ενυδατικούς παράγοντες, συνεργάζονται με την επιδερμίδα μας και ενισχύουν τη φυσική παραγωγή ceramides.

Σκέψου τα αφρόλουτρα Dove σαν μία sur mesure περιποίηση που δεν βελτιώνει την επιδερμίδα σου, αλλά κάνει την επιδερμίδα σου να βελτιωθεί όπως πρέπει. Το κάθε μπουκάλι αφρόλουτρου Dove μπορεί να μας χαρίσει λοιπόν την ίδια απολαυστική εμπειρία περιποίησης, να μας τυλίξει σε υπέροχα αρώματα και μεταξένιους αφρούς, αλλά να χαρίσει στην επιδερμίδα μας την ξεχωριστή περιποίηση που έχει ανάγκη.

Σου προτείνουμε λοιπόν να κάνεις την απόλυτη κίνηση αγάπης προς την επιδερμίδα σου και να επιλέξεις ένα προϊόν, το αφρόλουτρο Dove, πoυ δουλεύει μαζί με την επιδερμίδα σου για να σου χαρίσει την πιο ξεχωριστή περιποίηση!

#CERAMIDES