#ThePowerOfShower: Το μπάνιο δεν είναι ρουτίνα, είναι η στιγμή που δίνουμε αγάπη στην επιδερμίδα μας

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#ThePowerOfShower: Το μπάνιο δεν είναι ρουτίνα, είναι η στιγμή που δίνουμε αγάπη στην επιδερμίδα μας

Μην κάνεις το μπάνιο σου βιαστικά… Δεν είναι μόνο θέμα καθαριότητας, αλλά μία προσωπική υπόθεση αγάπης...

Όπου και αν βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή, κλείσε τα μάτια σου και «άκου» την επιδερμίδα σου. Νιώσε τα ακροδάχτυλά σου που αγγίζουν το κινητό ή το πληκτρολόγιο, δώσε προσοχή στην επιδερμίδα της πλάτης σου, «αφουγκράσου» το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σου. Η επιδερμίδα σου έχει τη δική της «φωνή». Πότε έδωσες τελευταία φορά προσοχή σε αυτά που «λέει»;

Οι ξέφρενοι ρυθμοί της καθημερινότητας, μας έχουν κάνει να χάσουμε μέρος της επαφής με τον εαυτό μας. Περιποιούμαστε το σώμα μας μηχανικά. Διαλέγουμε προϊόντα με λάθος κριτήρια. Προσπαθούμε να μοιάσουμε σε άλλους ξεχνώντας το πόσο υπέροχα μοναδικοί είμαστε. Η μοναδική στιγμή μέσα στην ημέρα που μπορούμε να έρθουμε και πάλι σε επαφή με το σώμα μας αλλά και να του δείξουμε αγάπη, είναι το μπάνιο. Δεν το κάνουμε όμως σωστά.

Οι περισσότεροι, παίρνουμε αυτό τον χρόνο για να παρατηρήσουμε τα ψεγάδια του κορμιού μας και να κριτικάρουμε τον εαυτό μας. Κάνουμε μπάνιο στα γρήγορα, χωρίς αίσθηση, δεν χαλαρώνουμε. Παρόλα αυτά όμως, η επιδερμίδα μας δεν μας προδίδει. Είναι εκεί για να τυλίγει προστατευτικά κάθε σπιθαμή του κορμιού μας και μας «μιλά». Ζητά ενυδάτωση, απολέπιση, θρέψη, ζητά αγάπη και παίρνει ό, τι της δώσουμε, όχι ότι έχει πάντα ανάγκη.

Σκέψου πόσο μεγάλη διαφορά θα παρατηρούσες αν «άκουγες» πραγματικά την επιδερμίδα σου. Πόσο διαφορετικό θα ήταν ένα απλό μπάνιο, αν δεν το έβλεπες μόνο σαν υποχρέωση. Μήπως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις τη φροντίδα του κορμιού σου όπως πρέπει; Μήπως πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν πρόκειται για ρουτίνα, αλλά για πράξη αγάπης; Γιατί αυτό είναι ουσιαστικά το μπάνιο, μία πράξη αγάπης για την επιδερμίδα σου… Αν χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα.

Πολλά προϊόντα καθαρισμού για το σώμα λειτουργούν… επεμβατικά. Υπόσχονται να «αναπληρώσουν» στοιχεία και να «ικανοποιήσουν ανάγκες». Μην έχοντας όμως «αφουγκραστεί» την επιδερμίδα σου, πώς μπορείς να ξέρεις τις ανάγκες της; Πώς μπορείς με βεβαιότητα να τις αποκωδικοποιήσεις; Αν ξέρεις ποιο προϊόν να επιλέξεις και γιατί, τότε δεν χρειάζεται να αποκωδικοποιήσεις τίποτα. Μπορείς μονομιάς να χαρίσεις στην επιδερμίδα σου αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη και θα σου εξηγήσω τον τρόπο.

Τα αφρόλουτρα Dove είναι ο τρόπος. Οι κρεμώδεις, ευωδιαστές, πολυτελείς συνθέσεις τους περιέχουν ¼ ενυδατική κρέμα αλλά και φυσικούς, ενυδατικούς παράγοντες που ενισχύουν την παραγωγή ceramides στην επιδερμίδα. Τα ceramides, είναι ένα είδος λιπιδίων που υπάρχουν φυσικά στο εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας και βοηθούν στη δομή της. Σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα και βοηθούν την επιδερμίδα να διατηρήσει τα φυσικά επίπεδα υγρασίας της.

Όχι, τα αφρόλουτρα Dove δεν «αναπληρώνουν» τα ceramides και δεν ικανοποιούν την ανάγκη της επιδερμίδας εγχύνοντας ceramides σε αυτή. Τα αφρόλουτρα Dove, συνεργάζονται με την επιδερμίδα ώστε να τη βοηθήσουν να παράξει τα δικά της. Ενεργοποιούν τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνάς της, τη δυναμώνουν σε βάθος, όχι μόνο εξωτερικά. Είναι με λίγα λόγια αυτό ακριβώς που χρειάζεται η επιδερμίδα και, αν μας ρωτάς, η απόλυτη κίνηση αγάπης.

Μόλις λίγα λεπτά, τυλιγμένη στον μεταξένιο αφρό των αφρόλουτρων Dove, μπορείς να έρθεις και πάλι σε επαφή με το σώμα σου και, ώσπου να μάθεις να το ακούς, το Dove θα σε βοηθήσει να το φροντίσεις βαθιά και να το αγαπήσεις πολύ. Βλέπεις, για το Dove κάθε μία μας είναι ξεχωριστή και κάθε αφρόλουτρο Dove είναι φτιαγμένο για όλες και κάθε μία μας ξεχωριστά.

Ακόμα και όταν εμείς «κλείνουμε τα αυτιά μας», το αφρόλουτρο Doveακούει την επιδερμίδα μας και τις ανάγκες της, γίνεται σύμμαχός της και γεμίζει τη μπανιέρα μας με όλη την αγάπη που πρέπει να δείξουμε στον εαυτό μας. Γι’ αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπίσεις ξανά το μπάνιο σαν ρουτίνα. Είναι μία κίνηση αγάπης, είναι η ώρα που αφιερώνεις σε εσένα, που νιώθεις την επιδερμίδα σου και που μπορείς να παινέψεις τον εαυτό σου. Να πεις μπράβο σε εσένα που τα κατάφερες, να σε παρηγορήσεις και να ευχαριστήσεις την επιδερμίδα σου που, παρ᾽όλα όσα της κάνεις (ή δεν της κάνεις) δεν σε έχει προδώσει και ούτε θα το κάνει ποτέ. Και αυτό φίλη, είναι το #ThePowerofShower

#CERAMIDES