Δεν πρέπει να επιλέγεις το αφρόλουτρό σου μόνο με γνώμονα τη μυρωδιά του

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Δεν πρέπει να επιλέγεις το αφρόλουτρό σου μόνο με γνώμονα τη μυρωδιά του

Το αφρόλουτρο δεν είναι απλά ένα προϊόν που μυρίζει όμορφα. Είναι το πρώτο βήμα μίας σωστής shower routine και αυτό που κάνει τη διαφορά στην υγεία της επιδερμίδας σου...

Η αγορά του αφρόλουτρου, για τους περισσότερους από εμάς, δε είναι πολύπλοκη υπόθεση. Ανοίγουμε όλα τα μπουκάλια στο ράφι και μυρίζουμε, ώσπου να βρούμε αυτό που μας αρέσει περισσότερο. Δεν είναι παράλογο βέβαια… Η μυρωδιά είναι μεγάλο μέρος της τελετουργίας του μπάνιου αλλά όχι και το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτό.

Ναι μεν θέλουμε ένα αφρόλουτρο που να γεμίζει τον χώρο και την επιδερμίδα μας μεθυστικές ευωδιές όμως, δεν είναι αυτό το μοναδικό πράγμα που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας, κατά την επιλογή ενός αφρόλουτρου. Βλέπεις, το αφρόλουτρο δεν είναι αρωματικό προϊόν, είναι ένα προϊόν καθαρισμού.

Απομακρύνει από την επιδερμίδα ρύπους και λιπαρότητα και την αφήνει καθαρή. Αν δεν προσέξουμε ωστόσο τα συστατικά του αφρόλουτρου που επιλέγουμε, μπορεί να την αφήσει με θετικό πρόσημο στην καθαριότητα αλλά αρνητικό σε άλλα, απαραίτητα για την επιδερμίδα μας συστατικά. Ένα από αυτά είναι και η υγρασία. Πολλά αφρόλουτρα, ενώ μυρίζουν τέλεια, απομακρύνουν, μαζί με τους ρύπους, και πολύτιμη υγρασία από την επιφάνεια της επιδερμίδας μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αφυδάτωση και την αποδυνάμωση της επιδερμίδας.

Ξέρουμε όμως τι σκέφτεσαι… Αφού θα βάλω κρέμα, δεν θα αναπληρώσω την υγρασία που χάθηκε μέσα στο μπάνιο; Και ναι και όχι. Μπορεί να προσφέρεις ως ένα βαθμό ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου αλλά όχι τόση όση χρειάζεται για να είναι απόλυτα ενυδατωμένη και υγιής. Καμία κρέμα δεν θα μπορέσει να σου προσφέρει την υγρασία που έχεις ανάγκη αν το δέρμα σου δεν μπορεί να την συγκρατήσει (πηγή).

Τι πρέπει να κοιτάζεις λοιπόν όταν αναζητάς ένα αφρόλουτρο; Συνθέσεις που κάνουν το μπάνιο απόλαυση για εσένα και για την επιδερμίδα σου, δηλαδή προϊόντα που συνεργάζονται με αυτή. Τα αφρόλουτρα Dove είναι ακριβώς όλα τα παραπάνω. Ξέρεις ήδη ότι η σύνθεσή τους αποτελείται από ¼ ενυδατική κρέμα. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις όμως, είναι ότι, έχουν εμπλουτιστεί με φυσικούς, ενυδατικούς παράγοντες οι οποίοι ενισχύουν τη φυσική παραγωγή ceramides της επιδερμίδας. Τι είναι τα ceramides θα αναρωτιέσαι… Ώρα να μάθεις!

Τα ceramides είναι λιπίδια τα οποία παράγει φυσικά η επιδερμίδα μας και αποτελούν το 50% της σύνθεσής της. Δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα που δένει γερά τα κύτταρα μεταξύ τους και έτσι, η επιδερμίδα μπορεί και συγκρατεί την υγρασία που έχει ανάγκη, καθώς και όλα τα πολύτιμα συστατικά που χρειάζεται. Λατρεύουμε λοιπόν τα ceramides αλλά έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα: Το πλήθος και η ποιότητά τους μειώνεται όσο μεγαλώνουμε και όσο εκθέτουμε το δέρμα μας σε εξωτερικές επιθέσεις. Εδώ έρχονται τα αφρόλουτρα Dove να κάνουν όλη τη διαφορά για την υγεία της επιδερμίδας σου και –μοιραία- για την εμφάνισή της.

Τα αφρόλουτρα Dove, σε τυλίγουν με το υπέροχο άρωμά τους και παράλληλα, βοηθούν τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας της επιδερμίδας σου. Έχεις λοιπόν την απόλυτη περιποίηση και μία μοναδική κίνηση αγάπης για εσένα! Συνδυάζοντας την απόλαυση με την βαθιά περιποίηση, τα αφρόλουτρα Dove δεν προσφέρουν τεχνητές λύσεις στην επιδερμίδα σου. Της δίνουν αυτά που χρειάζεται για να λειτουργήσει πιο σωστά και να δυναμώσει, ενώ εσύ απολαμβάνεις τον μεταξένιο τους αφρό και τα υπέροχα αρώματα. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι, το να επιλέξεις ένα αφρόλουτρο δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις αλλά ούτε και τόσο περίπλοκο όσο ακούγεται!

Η γκάμα των αφρόλουτρων Dove έχει μία μυρωδιά για κάθε γούστο και συνθέσεις που απευθύνονται σε όλους αλλά και στον κάθε έναν ξεχωριστά. Αν δεν είναι αυτό το απόλυτο win–win τότε δεν ξέρουμε τι είναι!

#CERAMIDES