State of Mind: Σταμάτα να σκέφτεσαι πώς θα αλλάξεις το σώμα σου και σκέψου πώς θα το φροντίσεις

State of Mind: Σταμάτα να σκέφτεσαι πώς θα αλλάξεις το σώμα σου και σκέψου πώς θα το φροντίσεις

Το καλοκαίρι που πλησιάζει με έβαλε σε σκέψεις και θέλω να τις μοιραστώ μαζί σου

Κάθε που μπαίνει η άνοιξη, μαζί με τις αλλεργίες, έρχεται και το άγχος. Το άγχος για τα κιλά που δεν έχασα, για το γυμναστήριο που ούτε απ’ έξω δεν πέρασα, για όλα τα κοκτέιλ που ήπια και τις μεταμεσονύκτιες επιδρομές σε γνωστό ταχυφαγείο -για chicken nuggets και πατάτες τηγανητές- που έκανα (πολλάκις). Εδώ Χριστίνα, η Χρόνη.

Δεν μπορώ να θυμηθώ μία άνοιξη που να ήρθε και να μην έφερε μαζί της τύψεις, απογοήτευση, stress και μία αγωνία αλλόκοτη, που μοιάζει να ανθίζει παράλληλα με τα λουλούδια. Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία, οι ίδιες σκέψεις, οι ίδιες κινήσεις απελπισίας. Κάθε χρόνο όμως, το καλοκαίρι έρχεται και το μόνο που φέρνει είναι μαυρισμένο δέρμα, σημάδια από το μαγιό, βουτιές, ηλιοβασιλέματα, χορούς στην άμμο και ανεμελιά.

Το σώμα μας βλέπεις, απολαμβάνει το καλοκαίρι όσα κιλά και αν είναι, όση κυτταρίτιδα και αν έχει, όλα τα υπόλοιπα είναι state of mind. Μόνη μου αγχώνομαι, μόνη μου σκέφτομαι ότι είμαι απαίσια, μόνη μου κλαίω μπροστά στον καθρέφτη και σκέφτομαι ότι, τελικά το προηγούμενο καλοκαίρι δεν ήμουν και τόσο χάλια όσο νόμιζα. Μόνη μου περνάω μία άνοιξη δραματική, και βρίσκω όλα τα λάθη και ψεγάδια στο σώμα μου, που τόσο παραμελώ όλο τον χειμώνα.

Δεν είναι αστείο το πώς αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε σώμα (και ότι αυτό το σώμα έχει ανάγκες για να δείχνει όμορφο) μόνο όταν ζεσταίνει ο καιρός; Η διαπίστωση είναι αστεία αλλά η κατάσταση σοβαρή. Βλέπεις, αν φρόντιζα το σώμα μου όλο τον χειμώνα, την άνοιξη δεν θα με έβρισκε όλη αυτή η συμφορά. Αν το κοίταζα λίγο περισσότερο στον καθρέφτη (δεν το κάνω), αν το άγγιζα περισσότερο και το ενυδάτωνα καλύτερα (κρυώνω), αν το άκουγα και του έδειχνα αγάπη, ίσως να μην έφτανα να το μισώ την άνοιξη.

Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, δεν ξεκίνησα αυτό το κείμενο για να σου πω ότι άλλαξα τρόπο ζωής και έκανα ετήσια εγγραφή στο γυμναστήριο. Δεν το έκανα. Ούτε και αποφάσισα να τρώω μόνο βραστά για πάντα. Δεν το αποφάσισα. Δεν ορκίστηκα να κόψω το αλκοόλ ούτε και τα donuts, ούτε και αντικατέστησα όλες μου τις κρέμες για το σώμα, με κρέμες αδυνατίσματος.

Αυτό το κείμενο δεν είναι ένα ακόμα body positive μανιφέστο, για το πώς αγάπησα το σώμα μου με τα ψεγάδια του. Έχω (και έχουμε) πολύ δρόμο ώσπου να φτάσουμε σε αυτό το σημείο σαν φύλο γενικά. Θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αποβάλλουμε την εικόνα του «τέλειου» όπως το έχουμε στο μυαλό μας γιατί έχει περάσει πλέον στο DNA μας. Αυτό είναι ένα κείμενο για να σου πω ότι αγχώνομαι, στεναχωριέμαι, κλαίω, πέφτω ψυχολογικά και απελπίζομαι (όπως ίσως και εσύ) όποτε σκέφτομαι το σώμα μου, αλλά ότι όλο αυτό δεν είναι παρά ένα state of mind.

Αυτό που αποφάσισα λοιπόν είναι να ασχολούμαι με το σώμα μου και με τις ανάγκες του και να αλλάξω state of mind αντί να θέλω να αλλάξω σώμα. Γιατί, η αλήθεια είναι, ότι και παραπάνω κιλά θα έχω (πάντα, αν με ρωτάς), και κυτταρίτιδα θα έχω (και η Ζιζέλ έχει), και χαλάρωση θα έχω (ου γαρ έρχεται μόνο) αλλά με λίγη φροντίδα μπορώ να τα βελτιώσω όλα αυτά και μαζί τους τη διάθεσή μου την άνοιξη. Και ας περάσουμε τώρα στα πρακτικά.

Πώς θα τα βελτιώσω όλα αυτά; Τι θα κάνω; Περνάνε από τα χέρια μου τόσα προϊόντα κάθε μήνα (όλο το χρόνο), ποια θα διαλέξω; Μόνο Caudalie. Ναι, είναι γεγονός ότι έχω αδυναμία στο συγκεκριμένο brand αλλά όχι άδικα.

Βλέπεις, έχει δημιουργήσει μία ρουτίνα φροντίδας για το σώμα που κάνει ακριβώς όλα όσα ορκίστηκα να κάνω παραπάνω: Περιποιείται, φροντίζει και βελτιώνει το σώμα. Δεν ορκίζεται να το αλλάξει αν και, όταν συνδυαστεί με διατροφή, άσκηση και πολύ νερό, μπορεί να σε κάνει να μπεις γρηγορότερα στο στενό σορτσάκι από πρόπερσι. Για να μην μακρηγορώ όμως, σημείωσε τι πρέπει να πάρεις…

Vinosculpt Crushed Carbenet Scrub


Δεν έχω χρησιμοποιήσει καλύτερο scrub σώματος και αυτό σημαίνει πολλά, γιατί έχω χρησιμοποιήσει ότι υπάρχει (και ότι δεν υπάρχει ακόμα) στην αγορά. Απολεπίζει, λειαίνει και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και κάνει το δέρμα να δείχνει καλύτερο πριν βάλεις οτιδήποτε άλλο. Σου προτείνω μάλιστα να κάνεις ένα τεστ. Χρησιμοποίησέ το στο ένα πόδι σου μόνο, βγες από το μπάνιο και κοίτα στον καθρέφτη.

Vinosculpt Lift & Firm Body Cream


Δεν είναι κρέμα για την κυτταρίτιδα, είναι η κρέμα-γόμα (όπως μου αρέσει να την αποκαλώ) που έρχεται να «σβήσει» όλα αυτά που κάναμε (ή δεν κάναμε) στο σώμα μας. Τονώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα στα χέρια, το στήθος, την κοιλιά και τους γλουτούς. Εγώ θα προσθέσω και στα γόνατα… Ναι, στα γόνατα! Είναι ένα από τα σημεία που με ενοχλούν πολύ και μία περιοχή που δεν σκεφτόμαστε ότι υποκύπτει στο νόμο της βαρύτητας τόσο δραματικά μέχρι να είναι πολύ αργά.

Vinosculpt Contouring Concentrate


Εντάξει, άνοιξη είναι, εννοείται ότι θέλουμε κάτι δραστικό που να βοηθήσει με την κυτταρίτιδα και το συγκεκριμένο συμπύκνωμα λειαίνει, συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών, βοηθά στην κατακράτηση που έχουμε όλες (hello κοκτέιλ και ξηροκάρπια) και κάπως έτσι, βελτιώνει την όψη της κυτταρίτιδας. Εγώ σκοπεύω να το συνδυάσω με body brushing (σου έχω μιλήσει σχετικά). Εσύ κάνε και μασάζ, εγώ δεν μπορώ να ορκιστώ ότι θα κάνω.

Draining Organic Herbal Tea


Αντιπαθώ τα ροφήματα και τα τσάγια. Η αλήθεια όμως είναι ότι βοηθούν πάρα πολύ σημαντικά (και αποδεδειγμένα) στην αποβολή των τοξινών και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Το συγκεκριμένο δεν το μισώ. Έχει πολύ ωραία (αν και ελαφρώς χειμερινή) γεύση γιατί περιέχει κόκκινο αμπέλι, φλούδα πορτοκαλιού, βατόμουρα, φραγκοστάφυλο και κανέλα. Γενικά είναι ένα ρόφημα που βοηθά στην αποτοξίνωση και μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τον τρίτο καφέ της ημέρας ή το απογευματινό αναψυκτικό σου.

Κλείνοντας λοιπόν, θέλω να πιστεύω ότι αυτή η άνοιξη θα πάψει να είναι δραματική και ότι η επόμενη θα είναι χαρούμενη. Όχι γιατί θα είμαι μία άλλη, αλλά γιατί θα έχω κάνει ό, τι μπορώ και θα έχω αλλάξει state of mind…. Και γιατί η Caudalie θα έχει κάνει το «θαύμα» της.