But first…coffee! Τα αρώματα που περιέχουν καφέ και ξυπνούν τις αισθήσεις

Ο καφές είναι το αγαπημένο μας ρόφημα και –πλέον- η αγαπημένη μας αρωματική νότε. Εκτός από cool είναι και διεγερτικός γι’ αυτό διάβασε ποια αρώματα τον περιέχουν για να τα κάνεις δικά σου.

Σκέτο με λίγο γάλα σόγιας, έτσι πίνω τον δικό μου καφέ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) και η μέρα δεν γίνεται να ξεκινήσει πριν απολαύσω την πρώτη του γουλιά. Ναι, είμαι εθισμένη στον καφέ, πράγμα που αποδεικνύεται όχι μόνο από το προαναφερθέν γεγονός, αλλά και από το ότι πίνω περίπου 6 καφέδες την ημέρα. Το θέμα μας δεν είναι όμως πόσο αγαπώ εγώ τον καφέ, αλλά πόσο υπέροχα μυρίζει ο καφές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μυρωδιά του ενεργοποιεί οσφρητικές μνήμες στον εγκέφαλό μας, και μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Γι’ αυτό ανασαίνεις βαθιά όποτε περνάς έξω από τα καφεκοπτεία, και γι’ αυτό μυρίζεις έντονα την κούπα σου όσο αυτή ακόμα είναι ζεστή. Το άρωμα του καφέ όμως, μέχρι αρκετά πρόσφατα, ήταν πολύ δύσκολο να μεταφραστεί σε εκχύλισμα.

Βλέπεις, το πράσινο μούρο του καφέ δεν μυρίζει κάτι. Το καβούρδισμα είναι εκείνο που χαρίζει στον καφέ την μυρωδιά του, και το εκχύλισμα του καβουρδισμένου καφέ ήταν πολύ έντονο, και δύσκολο να δουλευτεί μέσα σε αρώματα. Με τον καιρό ωστόσο, βρέθηκε τρόπος για να το εκμεταλλευτούν στις δημιουργίες τους οι αρωματοποιοί, και «ξεκλείδωσαν» όλες του τις δυνατότητες.

Βλέπεις, ενώ οι όψεις του καφέ είναι πάντα γλυκές και πικάντικες, μπορεί συνδυαστεί και με πιο gourmand Νότες όπως αυτή της σοκολάτας, χωρίς να κάνει το αποτέλεσμα γλυκερό. Ακόμα, πολλές φορές το άρωμα του καφέ είναι… σαν σιροπιαστό και θυμίζει λικέρ ή και φύλλα καπνού. Όπως αντιλαμβάνεσαι, τα αρώματα που περιέχουν καφέ είναι οτιδήποτε παρά βαρετά. Ποια όμως θα διαλέξεις;

Εδώ θα σε βοηθήσω εγώ η coffe (and perfume) addict παρουσιάζοντάς σου παρακάτω τα καλύτερα αρώματα με νότες καφέ. Διάβασε τις νότες τους, σημείωσέ τα και σπεύσε να τα μυρίσεις. Και ναι, θα χρειαστείς και μερικούς κόκκους καφέ στην τσάντα σου για να ξεμπλοκάρεις τη μύτη σου.

DIPTYQUE, FLORABELLIO EAU DE TOILETTE

Με νότες από καφέ, άνθη μηλιάς, λεμόνι και θαλασσινές νότες.

JO MALONE, BLACK VETYVER CAFÉ COLOGNE

Με νότες από καφέ, βετιβέρ και θυμίαμα.

YSL, BLACK OPIUM LE PARFUM

Με νότες από καφέ, αχλάδι, μανταρίνι, πορτοκάλι, πέταλα λουλουδιών, κανέλα, γιασεμί, βανίλια, πατσουλί και αμπροξάν.

KILIAN PARIS, INTOXICATED EAU DE PARFUM

Με νότες από καφέ, βανίλια, μόκα, κανέλα, μοσχοκάρυδο και πράσινο κάρδαμο.

DOLCE & GABBANA, THE ONLY ONE EAU DE PARFUM

Με νότες από καφέ, βιολέτα, περγαμόντο, ίριδα, βανίλια και πατσουλί.

CAROLINA HERRERA, GOOD GIRL EAU DE PARFUM

Με νότες από καφέ, τουμπερόζα, κακάο, γιασεμί και αμύγδαλο.

TOM FORD, CAFÉ ROSE

Με νότες από καφέ, τριαντάφυλλο Τουρκίας και Βουλγαρίας, σαφράν και πιπέρι, πατσουλί, θυμίαμα, σανδαλόξυλο και Κεχριμπάρι.

MAISON MARTIN MARGIELA, REPLICA COFFEE BREAK

Με νότες από καφέ, πιπέρι, άνθη πορτοκαλιάς και πατσουλί, λεβάντα, γάλα, σπόρους τόνκα, benzoin, βανίλια, κέδρο και βετιβέρ.

PENHALIGON'S, PORTRAITS THE BEWITCHING YASMINE EAU DE PARFUM

Με νότες από καφέ, γιασεμί, λιβάνι και Oud.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης