3 τρόποι ταλαιπωρίας των μαλλιών: Ακολουθήστε τις συμβουλές των hair stylists Τζένη Κουκούτση και Βάσω Κάρτσωνα για να τα προστατεύσετε

3 τρόποι ταλαιπωρίας των μαλλιών: Ακολουθήστε τις συμβουλές των hair stylists Τζένη Κουκούτση και Βάσω Κάρτσωνα για να τα προστατεύσετε

Επειδή το τέλειο styling αρχίζει από τα γερά μαλλιά μάθετε να τα προστατεύετε από τις καταστροφικές τεχνικές και διεργασίες χωρίς όμως να τις αποφεύγετε και στρέψτε τον εαυτό σας στους ειδικούς για τις επικίνδυνες αποστολές.

Ξάνοιγμα-Ντεκαπάζ
«Είναι σημαντικό πριν τη διαδικασία ξανοίγματος να γίνεται σωστή διάγνωση ώστε να χρησιμοποιηθεί το σωστό προϊόν και με το σωστό τρόπο. Επιβάλλεται πάντα μετά από μια τέτοια διαδικασία να χρησιμοποιούνται προϊόντα περιποίησης και θεραπείες αναδόμησης και θρέψης» λέει η Τζένη Κουκούτση και συνεχίζει «Προτείνουμε Kerastase τη σειρά Resistance (αναδόμησης ) και τη σειρά Νutritive (τροφής) ανάλογα με τις ανάγκες της τρίχας σας. Για κάτι πιο οικονομικό αλλά επίσης καλό προτείνουμε τα προϊόντα της L' Oreal Professionnel, τα οποία τα βρίσκετε μόνο σε κομμωτήρια».

Βαφή
«Πριν την εφαρμογή της βαφής είναι καλό να ζητάτε να χρησιμοποιήσουν προϊόντα που είναι προστατευτικά για τα μαλλιά και βοηθούν στην καλή απορρόφηση του χρώματος. Επίσης, να χρησιμοποιούν έλαια πριν την εφαρμογή, αλλά και μέσα στην ίδια τη βαφή τα οποία θα προστατεύσουν την τρίχα και θα κάνουν τα μαλλιά λαμπερά και ελαστικά» εξηγεί η Βάσω Κάρτσωνα. «Μετά τη βαφή είναι καλό να χρησιμοποιείτε μία αμπούλα αναδόμησης ή αμπούλα για κλείδωμα του χρώματος. Αποφύγετε τις μάσκες γιατί αφήνουν ανοιχτά τα λέπια της τρίχας» σημειώνει.

Περμανάντ
«Μετά από μία εφαρμογή περμανάντ είναι καλό να φρεσκάρετε πιο συχνά το κούρεμα σας, έτσι ώστε να έχετε πιο γερά και υγιή μαλλιά στα μήκη και τις άκρες. Επίσης, είναι καλό να ζητάτε να χρησιμοποιούν κάποιο προστατευτικό προϊόν πριν την εφαρμογή της περμανάντ. Μετά είναι αναγκαίο να ακολουθείτε μια θεραπεία θρέψης και ενυδάτωσης» συμβουλεύει η Τζένη.