New year, better habits! 3+1 λόγοι για να ακολουθήσεις ένα πιο eco-friendly lifestyle το 2024

New year, better habits! 3+1 λόγοι για να ακολουθήσεις ένα πιο eco-friendly lifestyle το 2024

Νέα χρονιά, νέες, καλύτερες συνήθειες, λοιπόν, και αν θέλεις να κάνεις πιο healthy επιλογές.

Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας των νέων ξεκινημάτων, ένας μήνας που μετά τις γιορτές, μας βρίσκει να φροντίζουμε λίγο περισσότερο τη διατροφή, την ευεξία και το lifestyle μας γενικότερα, θέτοντας νέους, πιο ωφέλιμους στόχους.

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιοι στόχοι που σίγουρα αξίζει να θέσουμε με το ξεκίνημα του 2024. Και αυτό διότι όχι μόνο ωφελούν το wellbeing μας, αλλά παράλληλα μας βοηθούν να εξοικονομούμε χρόνο και ενέργεια και κυρίως, να περιορίζουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Νέα χρονιά, νέες, καλύτερες συνήθειες, λοιπόν, και αν θέλεις να κάνεις πιο healthy επιλογές και την ίδια ώρα να περιορίσεις το food waste, να εξοικονομείς ενέργεια και συνεπώς, να κάνεις πιο eco-friendly την καθημερινότητά σου, συνέχισε να διαβάζεις και εμπνεύσου για τα πιο ωφέλιμα New Year’s resolutions, κάνοντας την αρχή από την κουζίνα σου!

Ο περιορισμός του food waste θα σε βγάλει κερδισμένη σε πολλά σημεία

Αν λατρεύεις το υγιεινό μαγείρεμα, πιθανότατα επενδύεις σε φρούτα και λαχανικά, σχεδόν σε κάθε επίσκεψή σου στο σούπερ μάρκετ. Αλήθεια όμως, φροντίζεις να τα καταναλώνεις όταν πρέπει, ώστε να μην καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων; Βλέπεις, πλέον, το ζήτημα του food waste δεν είναι μόνο οικονομικό ή ηθικό. Είναι και περιβαλλοντικό, γιατί κάθε φορά που καταφεύγουμε σε σπατάλες και πετάμε τρόφιμα στα σκουπίδια, εξαντλούμε τους περιορισμένους φυσικούς πόρους του πλανήτη.

image002.jpg

Έχεις κάθε λόγο, λοιπόν, να θέσεις ως έναν από τους βασικούς σου στόχους για τη νέα χρονιά τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων. Πώς θα τα καταφέρεις; Κάνε την αρχή πηγαίνοντας πάντα στο σούπερ μάρκετ με μία καλά οργανωμένη λίστα, μόνο με όλα όσα ξέρεις ότι θα μαγειρέψεις και θα καταναλώσεις.

Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό να βρεις ευφάνταστες συνταγές για να αξιοποιείς τα leftovers από τα γεύματά σου. Τι λες να αντλήσεις έμπνευση από τη γιαγιά και τη μητέρα σου; Με έναν μαγικό τρόπο ήξεραν πάντα τι να βάζουν στη Fissler τους και πώς να μαγειρεύουν τις ιδανικές ποσότητες φαγητού, ώστε να μην πηγαίνει κάτι χαμένο.

image003.jpg

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το Α και το Ω για μία καλύτερη καθημερινότητα

Αλήθεια, γνώριζες ότι ακόμη και το καθημερινό μαγείρεμα στο σπίτι, απαιτεί σημαντική κατανάλωση ενέργειας; Αν θέλεις, λοιπόν, να προστατεύεις το περιβάλλον και παράλληλα να κάνεις οικονομία φέτος, ώρα να ακολουθήσεις ένα πιο eco-friendly lifestyle, λέγοντας «ναι» στην εξοικονόμηση ενέργειας στο μαγείρεμα.

Τι μπορείς να κάνεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να χρησιμοποιείς τον απορροφητήρα μόνο όταν μαγειρεύεις. Μπορείς, επίσης, να αποφεύγεις να βάζεις ζεστό φαγητό στο ψυγείο, διότι απαιτείται περισσότερη ενέργεια για να διατηρηθεί. Και πάνω από όλα, μπορείς και αξίζει να προμηθευτείς μία χύτρα ταχύτητας που θα σε βοηθά να εξοικονομείς ενέργεια στο μαγείρεμα.

image004.jpg

Βλέπεις, το μαγείρεμα υπό πίεση είναι ενεργειακά αποδοτικό και λόγω των μικρότερων χρόνων μαγειρέματος, η κατανάλωση ενέργειας μπορεί να μειωθεί έως και 50%. Τι λες, λοιπόν, αν αύριο μαγειρέψεις με τη νέα σου Fissler Vitavit Premium 8lt; Σίγουρα κάτι ξέρουν η μητέρα και η γιαγιά σου, που χρησιμοποιούν χύτρες ταχύτητες Fissler, από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου.

image005.jpg

Θα διαπιστώσεις ότι το σπιτικό μαγείρεμα είναι η βάση της υγιεινής διατροφής

Αν θέλεις να φροντίζεις τη διατροφή σου, τότε έχεις έναν παραπάνω λόγο να υιοθετήσεις έναν τρόπο ζωής πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Πώς; Επιλέγοντας να μαγειρεύεις περισσότερο στο σπίτι και μάλιστα, με υλικά που ξέρεις ότι είναι περισσότερο sustainable και φυσικά, φροντίζοντας να καταναλώνεις λιγότερη ενέργεια στο μαγείρεμα.

Το σίγουρο είναι ότι μαγειρεύοντας στο σπίτι με τη Fissler σου, επιλέγεις το υγιεινό μαγείρεμα και έχεις τον έλεγχο της διατροφής σου στα χέρια σου. Διότι η χύτρα ταχύτητας μαγειρεύει με λίγο νερό και αποθηκεύει τις πολύτιμες βιταμίνες, τα θρεπτικά συστατικά και όλη τη γεύση για εσένα. Όλα αυτά ενώ εκτός από ενέργεια, εξοικονομείς και χρόνο για όσους και όσα αγαπάς. Βλέπεις, το μαγείρεμα με χύτρα ταχύτητας μειώνει τους χρόνους μαγειρέματος έως και 70%!

image006.jpg

Γίνε sustainable και πες «ναι» σε daily rituals με θετικό αντίκτυπο

Το να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο eco-friendly, σημαίνει να ζεις κάνοντας πιο συνειδητές επιλογές. Και το σίγουρο είναι ότι μικρές, καθημερινές πράξεις όπως η ανακύκλωση, καθώς και η επιλογή βιώσιμων υλικών, συστατικών και συσκευών υψηλής ενεργειακής απόδοσης, όχι μόνο θα περιορίσουν το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα, αλλά παράλληλα θα βελτιώσουν και την ποιότητα ζωής σου. Άλλωστε, τι καλύτερο υπάρχει από το να γνωρίζεις πως κάθε μέρα κάνεις ό,τι μπορείς για ένα καλύτερο αύριο;

Από την γκαρνταρόμπα μέχρι τη διατροφή σου, υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορούν να δώσουν μία πιο sustainable «νότα» στο lifestyle σου. Σκέψου απλώς ότι η αγαπημένη σου χύτρα ταχύτητας Fissler, η οποία φέτος γιορτάζει τα 70 χρόνια ζωής, είναι κατασκευασμένη με βιώσιμο τρόπο στη Γερμανία από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μία πραγματικά βιώσιμη επιλογή, αφού όχι μόνο σε βοηθά να εξοικονομείς ενέργεια, αλλά είναι κατασκευασμένη από έως και 90% ανακυκλωμένο υλικό!

Μήπως το 2024 κάνεις δώρο στον εαυτό σου την επετειακή, limited edition Vitavit Premium χύτρα ταχύτητας της Fissler; Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι από το 1953 μέχρι σήμερα, παρέχει ασφαλές, γρήγορο, αποδοτικό ,υγιεινό μαγείρεμα και ότι αποτελεί την πιο βιώσιμη επιλογή για να μετατρέπεις τη μαγειρική σε ώρα απόλαυσης.

image007.jpg

Νέα χρονιά, νέες και καλύτερες συνήθειες, λοιπόν. Και όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί λόγοι για να ακολουθήσεις ένα πιο eco-friendly lifestyle φέτος. Όσο για το πώς θα κάνεις την αρχή, τι λες να ξεκινήσεις από τις καθημερινές σου συνήθειες και δη, από την κουζίνα σου; Εκεί όπου βρίσκεται η Fissler σου και το μέρος από το οποίο ξεκινά καθημερινά η φροντίδα που προσφέρεις σε εσένα και τους αγαπημένους σου. Για όλα όσα αξίζουν. Fissler.