H Chloe Zhao έγινε η πρώτη Ασιάτισσα που κέρδισε βραβείο καλύτερης σκηνοθέτη στις Χρυσές Σφαίρες

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Η 38χρονη σκηνοθέτης από την Κίνα, Chloe Zhao έκανε όλες τις γυναίκες της χώρας της υπερήφανες. Χθες, στην 78η απονομή των βραβείων Golden Globes, η Ασιάτισσα καλλιτέχνης κέρδισε το βραβείο για τον καλύτερο σκηνοθέτη της χρονιάς.

Δάκρυα χαράς γέμισε τα μάτια πολλών γυναικών στην Ασία αυτή η πραγματικά τιμητική διάκριση της Κινέζας σκηνοθέτη, που έγραψε ιστορία στις φετινές Χρυσές Σφαίρες. Πρόκειται για ένα βραβείο που δίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού σε μια γυναίκα από την Ασία.

Πολλοί άνθρωποι την επαίνεσαν μέσω διαδικτύου για το ότι αποτελεί «τεράστια έμπνευση για τα νεαρά κορίτσια της Ασίας», προσθέτοντας ότι ήταν «νίκη για όλες τις γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο». Η σκηνοθέτης του «Nomadland», που γεννήθηκε στην Κίνα, εισέπραξε διθυραμβικά σχόλια τόσο από απλό κόσμο όσο και από πολλές προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος.

Πρώτη έσπευσε η Barbra Streisand η οποία το 1984 είχε κερδίσει αυτό το βραβείο. Η Streisand έγραψε συγκεκριμένα:

«Αποτελεί έμπνευση να βλέπεις την Chloe Zhao να γράφει ιστορία σήμερα ως η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που κερδίζει το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη», δήλωσε ένας χρήστης στο Twitter.

Φέτος σηματοδοτεί επίσης την πρώτη φορά που περισσότερες από μία γυναίκες έχουν επιλεγεί ποτέ για τον τίτλο του καλύτερου σκηνοθέτη. Οι Regina King και Emerald Fennell ήταν επίσης υποψήφιες.

Τη νίκη της γιόρτασε επίσης και η κινέζικη ιστοσελίδα κοινωνικών μέσων Weibo, όπου πολλοί επαίνεσαν το ταλέντο της. «Είναι η πρώτη φορά που μια Κινέζα γυναίκα σκηνοθέτης κέρδισε ποτέ το βραβείο. Συγχαρητήρια Chloe Zhao, ανυπομονούμε για το επόμενο βραβείο σας», έγραφε ένα σχόλιο.

Στο Nomadland, το οποίο πήρε επίσης το βραβείο για το καλύτερο δράμα, πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Frances McDormand, η οποία υποδύεται μια γυναίκα που ονομάζεται Fern και ταξιδεύει στην Αμερική ως σύγχρονη νομάδα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης