Marilyn Monroe: Αν ζούσε σήμερα θα έκλεινε τα 95!

Μαρία Ροδίτη
Marilyn Monroe: Αν ζούσε σήμερα θα έκλεινε τα 95!

Γράφει η Μαρία Ροδίτη

Ηθοποιός, τραγουδίστρια, μοντέλο. Το απόλυτο pin up girl, το κορίτσι που ενσάρκωσε τις περισσότερες ανδρικές φαντασιώσεις και το #1 σύμβολο του sex της δεκαετίας του 1950. Αυτή ήταν η Marilyn Monroe. Ή αλλιώς η Norma Jeane Baker, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα.

Η Marilyn Monroe γεννήθηκε σαν σήμερα, 1η Ιουνίου του 1926 στο Los Angeles, και έχει χαραχτεί στη μνήμη όλων ως η γυναίκα που έκανε θεσμό και σύμβολο της θηλυκότητας το κόκκινο κραγιόν, ως το κορίτσι της μεγάλης οθόνης με τα λαμπερά μάτια και το υπέροχο χαμόγελο. Δεν ήταν δα και λίγες οι επιτυχίες που είχε κάνει. «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές», «Μερικοί το προτιμούν καυτό», «Επτά χρόνια φαγούρα», «Πώς να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο», «Ο Πρίγκιπας και η χορεύτρια» ήταν μόνο μερικές από τις ταινίες, που καθιέρωσαν τη Marilyn τόσο ως star του Hollywood όσο και ως sex symbol.

Η ζωή της, ωστόσο, όταν έκλειναν οι κάμερες, μόνο γεμάτη αστερόσκονη και ευτυχία δεν ήταν. Η καρδιά της ήταν…θρυμματισμένη. Από τα παιδικά της χρόνια έζησε δύσκολα, χωρίς πατέρα, και με μια μητέρα που υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα με τη Marilyn να γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα σε ιδρύματα και ανάδοχες οικογένειες. Ακολούθησαν τρεις γάμοι και τρία διαζύγια, αλλά και ένας πολύ-πάρα πολύ- μυστήριος θάνατος μόλις στα 36 της χρόνια.

Η Marilyn Monroe κατάφερνε να στριμώχνει την κατάθλιψη και τη μοναξιά που ένιωθε βαθιά μέσα στο βροντερό γέλιο της. Δεν ήταν ποτέ ο εαυτός της. Δεν άφηνε χαραμάδες σε κανέναν να «μπει» στα βάθη της ψυχής της.


Το πραγματικό της όνομα

Μέχρι να καταλήξει στο όνομα με το οποίο την έμαθε όλη η υφήλιος, η Marilyn Monroe άλλαξε αρκετές φορές την «ταυτότητά» της. Η μητέρα της τη δήλωσε στο ληξιαρχείο με το όνομα Norma Jeane Mortenson. Αυτό ήταν το όνομα ενός περιστασιακού συντρόφου της, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα. Μετέπειτα, η Marilyn βαπτίστηκε ως Norma Jeane Baker, όνομα του πρώην συζύγου της μητέρας της, με τον οποίο εκείνη είχε αποκτήσει και δύο παιδιά.

Όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στο modeling, η νεαρή- τότε- star χρησιμοποιούσε τα ονόματα Norma Jeane Dougherty- όνομα του πρώτου συζύγου της- και Jean Norman. Όταν αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο με την 20th Century Fox, χρησιμοποίησε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα το όνομα Carol Lind, ενώ άρχισε να πειραματίζεται και με το Jeane Monroe. Τελικά, κατέληξε στο Marilyn Monroe, που έμελλε να στιγματίσει μια ολόκληρη εποχή.


Η ζωή σε ανάδοχες οικογένειες και οι ψυχικές διαταραχές τηςμητέρας της

Μπορεί τα πράγματα στην αρχή να έμοιαζαν ρόδινα στη ζωή της Gladys Baker, της μητέρας της Marilyn Monroe, αλλά τελικά δεν ήταν. Η Gladys εργαζόταν ως μοντέρ ταινιών, ήταν παντρεμένη με τον Jack Baker και είχαν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά. Ο γάμος αυτός, ωστόσο, δεν κράτησε. Το ζευγάρι χώρισε, ο Jack πήρε μακριά της τα παιδιά και έφυγε, γεγονός που στοίχισε αφάνταστα στην Gladys.

Καθώς τα χρόνια περνούσαν, η Gladys άλλαζε συχνά ερωτικούς συντρόφους μέχρι που γνώρισε τον σύντροφο, ο οποίος έμελλε να είναι ο πατέρας της Marilyn. Η Gladys έμεινε έγκυος, αλλά λίγο καιρό πριν γεννήσει, ο αγαπημένος της την εγκατέλειψε για να ζήσει στο Σαν Φρανσίσκο. Τελικά, έφερε στη ζωή τη Marilyn, την 1η Ιουνίου 1926, και δύο εβδομάδες αργότερα την έδωσε για αναδοχή στους Ida και Wayne Bolender. Αυτό ήταν! Από τότε, η Marilyn ξεκίνησε μια ζωή ανάμεσα σε ανάδοχες οικογένειες, ορφανοτροφεία και ιδρύματα.

Η Gladys, βέβαια, δεν εγκατέλειψε εντελώς την κόρη της. Επισκεπτόταν συχνά τη μικρή Marilyn, αλλά όπως και η μητέρα της (δηλαδή η γιαγιά της Marilyn), έτσι κι εκείνη αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας. Όταν η Monroe ήταν επτά ετών, η ανάδοχη μητέρα της, Ida, αποφάσισε ότι η Baker ήταν αρκετά καλά για να την αναλάβει και πάλι. Πράγματι, για ένα μικρό χρονικό διάστημα η Gladys Baker μπόρεσε να τα καταφέρει. Αλλά το φθινόπωρο του 1933… έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν έμαθε ότι ο 13χρονος γιος της πέθανε. Τον επόμενο χρόνο τον πέρασε σε ψυχιατρείο μιας και διαγνώστηκε με μανιοκατάθλιψη.


Η Marilyn Monroe το 1950

Τότε, η Marilyn κατέληξε να ζει με την καλύτερη φίλη της μαμάς της, Grace McKee. Ωστόσο, το 1935 η McKee έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να προσφέρει άλλο στην κόρη της φίλης της με αποτέλεσμα η Monroe να βρεθεί σε ορφανοτροφείο του Los Angeles. Η Marilyn ένιωθε δυστυχισμένη και ολομόναχη εκεί.

Δύο χρόνια αργότερα, η McKee- η οποία στο μεταξύ παντρεύτηκε- πήρε και πάλι μαζί της τη Marilyn. Πολύ σύντομα, όμως, την έδωσε ξανά για αναδοχή. Συνολικά, σύμφωνα με τη New York Times, η Marilyn Monroe έγινε «μπαλάκι» ανάμεσα σε δώδεκα διαφορετικές ανάδοχες οικογένειες, πολλές από τις οποίες την παραμελούσαν ή και την κακοποιούσαν.

Μάλιστα, η ίδια η Marilyn Monroe παραδέχθηκε πως κάποια στιγμή δέχθηκε σεξουαλική επίθεση σε ένα από τα σπίτια όπου ζούσε και ανέπτυξε τραυλισμό ως συνέπεια του τραύματός της. Τελικά, η McKee και ο νέος σύζυγός της την πήραν για άλλη μια φορά μαζί τους, αλλά και πάλι δεν την κράτησαν πολύ. Η Marilyn γύρισε στα ίδια με τη μητέρα της, Gladys Baker, να μπαινοβγαίνει διαρκώς στα ψυχιατρεία.

Μετά από μια περίοδο απομάκρυνσης με τη Marilyn, τελικά, μάνα και κόρη ήρθαν και πάλι κοντά. Μάλιστα, δημοσίευμα της LA Times ανέφερε ότι η Marilyn -με δική της βούληση- διέθετε το ποσό των $5.000 τον χρόνο για τη φροντίδα της μητέρας της. Η Baker έφυγε από τη ζωή στις 11 Μαρτίου του 1984, δηλαδή 22 χρόνια μετά τον θάνατο της κόρης της.


Η Marilyn Monroe αναχωρεί από τη Νέα Υόρκη, στις 7 Ιουλίου 1958, για το Hollywood με σκοπό να ξεκινήσει γυρίσματα για την ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό».

Ο πρώτος γάμος σε ηλικία 16 ετών και η ιδέα του Hollywood

Στις 19 Ιουνίου 1942, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου έγινε 16 ετών, η Marilyn Monroe παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, James Dougherty. Η σχέση της Marilyn με τον 21χρονο γείτονά της είχε ξεκινήσει μερικούς μήνες νωρίτερα, όταν η θετή μητέρα της ζήτησε από τον James να την πηγαίνει στο σχολείο με το αυτοκίνητό του.

Οι δυο τους ξεκίνησαν να κάνουν παρέα, να πηγαίνουν μαζί σινεμά, με αποτέλεσμα- πολύ σύντομα- η φιλία τους να εξελιχθεί σε ερωτική σχέση. Όταν το 1942 η οικογένεια της Marilyn έπρεπε να μετακομίσει στη Δυτική Βιρτζίνια, η θετή μητέρα της επέμεινε- για άγνωστο λόγο- το νεαρό ζευγάρι να προχωρήσει σε γάμο, όπως και έγινε.

Στα τέλη του 1943 ο Dougherty μπήκε στο εμπορικό ναυτικό και ταξίδευε στη θάλασσα μέχρι το 1944. Την ίδια ώρα, η Monroe, που είχε εγκαταλείψει το Λύκειο, έπιασε δουλειά για 20 δολάρια την εβδομάδα σε ένα εργοστάσιο με όπλα. Εκεί την ανακάλυψε ένας φωτογράφος πυροδοτώντας τις φιλοδοξίες της για μια καριέρα στο Hollywood, που δεν περιελάμβαναν σίγουρα έναν γάμο σε τόσο νεαρή ηλικία. Έτσι, η Marilyn και ο James οδηγήθηκαν στον χωρισμό.

Το ζευγάρι έμεινε παντρεμένο για τέσσερα χρόνια με το διαζύγιο να εκδίδεται στις 13 Σεπτεμβρίου του 1946. Σύμφωνα με τον Dougherty, οι δύο τους έζησαν μαζί ευτυχισμένοι, ενώ η Marilyn, χρόνια αργότερα, αποκάλυψε ότι πάντα έβλεπε τον πρώτο της σύζυγο σαν αδελφό της, αλλά και ότι από την πρώτη νύχτα που έμεινε μαζί του ένιωθε τεράστια ανασφάλεια. Την ίδια χρονιά του διαζυγίου η Monroe υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με την 20th Century Fox.

Ο Dougherty παντρεύτηκε για δεύτερη φορά και πέθανε το 2005.


Η Marilyn Monroe στα γυρίσματα της ταινίας Something's got to give, τον Απρίλιο του 1962.

Ο φόβος της σκηνής

Παρά το γεγονός ότι είχε υψηλό δείκτη IQ 168, παρά τη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα να τα καταφέρει στο Hollywood, παρά το γεγονός ότι είχε ανακηρυχθεί sex symbol της εποχής, η Marilyn Monroe υπέφερε από τον «τρόμο της σκηνής». Ο Don Murray, συμπρωταγωνιστής της στην ταινία «Στάση Λεωφορείου», είχε δηλώσει το 1956 ότι η Monroe αγχωνόταν τόσο πολύ πριν από κάθε σκηνή σε σημείο που… έβγαζε εξανθήματα. Πάλευε να μάθει τα λόγια της και ξεχνούσε τις οδηγίες των σκηνοθετών. Αυτό αυτόματα σήμαινε ότι στο μοντάζ έπρεπε να κάνουν πολλές διορθώσεις για να βγει μια σωστή σκηνή.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Marilyn καθυστερούσε πάρα πολύ να πάει στο γύρισμά της. «Νομίζω ότι ήταν έλλειψη αυτοπεποίθησης. Μπορεί η κάμερα να τη λάτρευε, αλλά εκείνη ήταν ακόμα τρομοκρατημένη», είχε πει ο Murray.

Κι άλλοι συνεργάτες της, όμως, είχαν το ίδιο πρόβλημα. Ο Jack Lemmon, ο οποίος συμπρωταγωνίστησε με τη Monroe στο «Κάποιοι το προτιμούν καυτό», είπε ότι χρειάστηκε να γυρίσουν 28 φορές μία πολύ απλή σκηνή για να βγει σωστά. «Δεν ήταν ότι δεν είχε την ικανότητα… Σταματούσε γιατί δεν ένιωθε σωστή. Κάτι δεν της άρεσε και έλεγε επιτόπου ‘’όχι’’ και σταματούσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Η Marilyn Monroe στα γυρίσματα της ταινίας «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές», το 1953.

Ο δεύτερος γάμος με τον Joe DiMaggio

O δεύτερος γάμος της Marilyn Monroe έγινε τον Ιανουάριο του 1954 με τον πρώην παίκτη του baseball, Joe DiMaggio, όμως δεν κράτησε για πολύ. Το ζευγάρι χώρισε εννέα μήνες αργότερα, καθώς οι σκηνές ζηλοτυπίας του DiMaggio έκαναν τη ζωή της Monroe αφόρητη. Η ίδια είχε δηλώσει πως ο DiMaggio τη ζήλευε, επειδή ήταν πιο διάσημη από εκείνον, ενώ ήθελε διακαώς να την πείσει να σταματήσει να δουλεύει για να γίνει νοικοκυρά. Δεν του άρεσε ο τίτλος του «Sex Symbol», που της αποδιδόταν εκείνη την εποχή.

Ο DiMaggio, ωστόσο, φαίνεται να την αγαπούσε βαθιά, ακόμα και μετά τον χωρισμό τους. Απόδειξη ότι δεν έπαψε ποτέ να στέλνει μισή ντουζίνα κόκκινα τριαντάφυλλα στον τάφο της Monroe, αρκετές φορές την εβδομάδα, για 20 χρόνια μετά τον θάνατό της. Πολλοί, μάλιστα, ήταν εκείνοι που έλεγαν ότι η Marilyn παραλίγο να παντρευτεί ξανά τον DiMaggio πριν την προλάβει ο θάνατος.


Η Marilyn Monroe σε τρυφερές στιγμές με τον δεύτερο σύζυγό της, Joe DiMaggio, το 1954.

Ο τρίτος γάμος με τον Arthur Miller και το όνειρο της μητρότητας

Η γνωριμία της Marilyn Monroe με τον τρίτο σύζυγό της και συγγραφέα, Arthur Miller, έγινε στα γυρίσματα ταινίας το 1951. Αν και οι δύο ένιωσαν εξ αρχής μια έλξη, τελικά ήρθαν πιο κοντά το 1955. Η Monroe είχε ήδη πάρει διαζύγιο από τον DiMaggio, αλλά ο Miller ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, Mary. Το 1956, και μετά το διαζύγιό του, ο Miller κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη «Μαύρη Λίστα» του Hollywood, ενός άτυπου καταλόγου με καλλιτέχνες που θεωρούνταν μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.

Όλοι συμβούλευαν τη Marilyn να τον εγκαταλείψει. Εκείνη, ωστόσο, έμεινε πιστή δίπλα του και τελικά, μετά την κατάθεσή του, στις 29 Ιουνίου 1956, οι δυο τους παντρεύτηκαν. Οι όμορφες στιγμές τους ήταν πολλές. Η Monroe, όμως, χρειαζόταν περισσότερη συναισθηματική υποστήριξη από τον Miller. Μάλιστα, ένα ημερολόγιο του συζύγου της στο οποίο έγραφε ότι ήταν «απογοητευμένος» και «ντροπιασμένος» για εκείνη ήταν η αιτία να «ραγίσει» το γυαλί. Στις 21 Ιανουαρίου 1964 και με συνοπτικές διαδικασίες οι δυο τους πήραν διαζύγιο στο Μεξικό.

Η Marilyn είχε ονειρευτεί να κάνει παιδιά με τον Arthur Miller και μόνο με αυτόν. Μπορεί πριν τον γάμο της να λεγόταν ότι η star είχε προχωρήσει σε αρκετές αμβλώσεις, αλλά με τον Miller ήθελε να γίνει μητέρα. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Το πρόβλημα της ενδομητρίωσης, που αντιμετώπιζε, σε συνδυασμό με την κατανάλωση ηρεμιστικών χαπιών λόγω αϋπνίας και κατάθλιψης, έκαναν άπιαστο το όνειρο της μητρότητας. Κατά τη διάρκεια του γάμου της και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 1956 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1958, η Marilyn Monroe ήρθε αντιμέτωπη με δύο αποβολές και μία έκτοπη εγκυμοσύνη.


Η Marilyn Monroe με τον τρίτο σύζυγό της, Arthur Miller, την ημέρα του γάμου τους.

Η «σχέση» με τον John Kennedy

Μπορεί η Marilyn Monroe να έκανε τρεις γάμους και να κατέληξε να έχει τρία διαζύγια, όμως όσα χρόνια κι αν περάσουν κανείς δεν θα πάψει να θυμάται όσα τότε λέγονταν για τη «σχέση» της με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, John F. Kennedy. Μια σχέση που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Κατά πάσα πιθανότητα, η Marilyn και ο John γνωρίστηκαν σε dinner party που είχε διοργανώσει ο ηθοποιός Pater Lawford το 1961. Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι από τότε και έπειτα το τηλεφωνικό κέντρο του Λευκού Οίκου είχε καταγράψει κλήσεις του Προέδρου προς την ηθοποιό.

Εκείνη ήταν ερωτευμένη μαζί του και ήθελε να χωρίσει από τον τρίτο σύζυγό της, Arthur Miller, για να παντρευτούν. Όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ την εγκατέλειψε, όμως, η ηθοποιός ζήτησε από τον αδερφό του, Robert Kennedy, να αναλάβει τη διαχείριση του ζητήματος προκειμένου να μην προκληθεί σκάνδαλο. Μάλιστα, πιστεύεται ότι η Monroe στράφηκε στην αγκαλιά του Robert Kennedy για παρηγοριά. Υπάρχουν, εξάλλου, και αναφορές πως ο Robert Kennedy επισκέφτηκε τη Monroe την ημέρα του θανάτου της, στις 5 Αυγούστου του 1962.


Η Marilyn Monroe στα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας στην οποία πρωταγωνίστησε με τίτλο «The Misfits», το 1961.

Τα προβλήματα υγείας και η μάχη με τους «δαίμονες»

Η Marilyn Monroe ήταν μια πολύ όμορφη και νέα γυναίκα, είχε όλη τη ζωή μπροστά της, είχε μια τεράστια και επιτυχημένη καριέρα στο Hollywood, όμως... τίποτε από αυτά - όπως φάνηκε- δεν ήταν αρκετό για να τη «θεραπεύσει». Το sex symbol των 50's έπρεπε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας και τους «δαίμονές» της. Yπέφερε, βλέπεις, από αϋπνίες και κατάθλιψη, αλλά και από ενδομητρίωση, με αποτέλεσμα να καταφεύγει συχνά στη χρήση βαριών ηρεμιστικών χαπιών- για την πρώτη περίπτωση- και ισχυρών παυσίπονων για να αντιμετωπίσει το άλλο πρόβλημά της.

Εκείνη την εποχή, μάλιστα, είχε ειπωθεί στον Τύπο πως η ψυχική υγεία της Monroe είχε διαρκώς τα πάνω και τα κάτω της με την ίδια να έχει κάνει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της απόπειρα αυτοκτονίας.

Περίπου έναν μήνα μετά την κατάθεση αίτησης διαζυγίου από τον Miller, στις 21 Ιανουαρίου 1961, η Monroe κλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική της Νέας Υόρκης, καθώς υπέφερε από αϋπνία και είχε ανάγκη από ξεκούραση. Τελικά, ο Joe DiMaggio, με τον οποίο είχε επανενωθεί πρόσφατα, κατάφερε να τη βγάλει από εκεί μέσα. Πολλοί ήταν εκείνοι, μάλιστα, που είχαν προσπαθήσει να πείσουν την κοινή γνώμη πως η Marilyn υπέφερε και από διαταραχή προσωπικότητας, κάτι όμως που η ίδια ποτέ δεν παραδέχθηκε.

Πάντως, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS, όταν εκείνη πέθανε, βρέθηκαν καλυμμένα μπουκάλια με φάρμακα, αλλά και σαμπάνια δίπλα στο κομοδίνο της.


Η Marilyn Monroe περιμένοντας να διεξαχθεί η δίκη για το διαζύγιο με τον δεύτερο σύζυγό της, Joe DiMaggio, τον Οκτώβριο του 1954.

Ο μυστήριος θάνατός της

Η Marilyn Monroe πέθανε έτσι όπως έζησε. Μυστήρια. Στις 3.45 ξημερώματα Κυριακής της 5ης Αυγούστου 1962, η star βρέθηκε στο σπίτι της, στο Los Angeles, νεκρή από την οικονόμο της, Eunice Murray. Στο ένα χέρι κρατούσε το ακουστικό του τηλεφώνου, ενώ δίπλα της υπήρχε ένα άδειο φιαλίδιο υπνωτικών. Η ιατροδικαστική έκθεση μιλούσε για αυτοκτονία από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Η είδηση του τόσο απροσδόκητου τέλους της έκανε τον γύρο του κόσμου.

Πολλοί ήταν, ωστόσο, εκείνοι που δεν αποδέχθηκαν ή δεν πείστηκαν με την επίσημη αιτία θανάτου. Φήμες τότε έλεγαν ότι η Monroe δολοφονήθηκε από την οικογένεια Kennedy, από τη Μαφία, από την Κουβανέζικη κυβέρνηση, από το FBI, από την οικονόμο της Murray, και τον ψυχίατρο Ralph Greenson. Κάθε μάρτυρας που κατέθεσε είπε και κάτι διαφορετικό.

Ένας υποστήριξε ότι εκείνο το διάστημα η Marilyn Monroe εργαζόταν σκληρά για να ανανεώσει την εικόνα της μιας και απολύθηκε από κάποια ταινία και λίγο μετά επέστρεψε σε αυτήν. Άλλοι ισχυρίστηκαν πως τη μέρα του θανάτου της την είχαν δει να είναι πολύ ταραγμένη. Σε κάποιο σημείο, η οικονόμος Murray, την οποία είχε απολύσει λίγο μέρες πριν, είπε ότι ο Bobby Kennedy είχε επισκεφθεί τη Marilyn την ημέρα του θανάτου της, ισχυρισμό τον οποίο το FBI απέρριψε. Ο δεύτερος σύζυγός της, πρωταθλητής του baseball, Joe DiMaggio, κατηγόρησε ευθέως το Hollywood και τους Kennedy, ενώ ο τρίτος σύζυγός της, ο θεατρικός συγγραφέας, Arthur Miller, απέκλεισε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Η Monroe έσβησε στα 36 της. Η πραγματική τραγωδία, όμως, της ζωής της δεν ήταν ο πρόωρος και άδικος θάνατός της. Ήταν το γεγονός πως η ίδια αποτέλεσε ένα περίπλοκο, εύθραυστο και αποφασιστικό άτομο, που απέκτησε φήμη, αλλά ποτέ δεν βρήκε την αληθινή αγάπη και σταθερότητα. Η ίδια είχε πει κάποτε για τη ζωή της: «Θα ήταν μια ανακούφιση εάν τελείωνε. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε έναν αγώνα δρόμου, να φτάνεις κάπου κι έπειτα να ξαναρχίζεις από την αρχή».