Σούπερ Γεμιστά με κράνμπερι, σταφίδες και κουκουνάρι !!!

Βάλτε φαντασία και αγάπη και φτιάξτε τα πιο νόστιμα γεμιστά !!!

Έφτιαξα γεμιστά πρώτη φορά στην ζωή μου με πολύ αγάπη και με ό,τι είχα μπροστά μου. Είχα προμηθευτεί από την βιολογική λαϊκή από τον φίλο μου τον Αντώνη τις ντομάτες και τις πιπεριές, από την Σούλα τα κολοκύθια, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον βασιλικό και από τον Φίλωνα τα καρότα, το λευκό κρεμμύδι και τις πατάτες.

Τα έπλυνα όλα πολύ καλά και πήρα 3 μπολ.

Στο ένα μπολ, έβαλα τις κομμένες πατάτες κυδωνάτες και τις πασάλειψα με ελαιόλαδο μισό λεμόνι χυμό και πολύ πιπέρι.

Στο άλλο έτριψα 2 καρότα, 1 μεγάλο κολοκυθάκι, 1 λευκό κρεμμύδι μεγάλο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο ( μισό ματσάκι από το κάθε ένα ).

Άδειασα τις ντομάτες και πήρα μόνο τα κομμάτια από μέσα και τα πρόσθεσα στο μείγμα μαζί με κουκουνάρι , σταφίδες και κράνμπερι, αλάτι πιπέρι, έναν πελτέ ντομάτας, 1 κσ ζάχαρη, και 10 κουταλάκια της σούπας ρύζι γλασσέ και πρόσθεσα και σχεδόν μια κούπα ελαιόλαδο. Τα ανακάτεψα πολύ καλά με μια σπάτουλα, και μετά με ένα κουτάλι της σούπας γέμισα τις ντομάτες και πιπεριές , ανάλογα το μέγεθος μπορεί να σας βγουν 10 -12 η ποσότητα.

Τις τοποθέτησα μέσα στο πυρέξ που μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες πιο κάτω, και έβαλα και τις πατάτες ενδιάμεσα. Πάνω στα καπάκια έβαλα λίγο ζάχαρη και γαλέτα και μετά πιτσίλισα με ελαιόλαδο όλα από πάνω. Έριξα προσεκτικά πάνω στις πατάτες λίγο νερό και έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στην αντίσταση για 1 ώρα και 15 λεπτά , ( αυτό να το δείτε λίγο είναι ανάλογα με τον φούρνο).

Πιο Ελληνικό φαγητό από αυτό δεν έχω ξανά φτιάξει και είμαι πολύ περήφανη.

Μπορείτε να με βρείτε στο : www.instagram.com/majenco

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης