2 συνταγές για να φτιάξετε την πιο ωραία τάρτα με σπαράγγια

Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για να κερδίσετε τις εντυπώσεις !!!





Σήμερα σας έχω 2 εναλλακτικές συνταγές για σφολιάτα με σπαράγγια. Τις έφτιαξα και τις δυο παρά πολλές φορές, γιατί μας άρεσαν πολύ και οι δυο και στην γεύση αλλά και γιατί είναι ένα φαγητό πολύ εύκολο και πολύ εντυπωσιακό.






Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα και χρησιμοποιούμε ένα ταψί με χαρτί μαγειρικής.



Επιλογή 1



Τοποθετείτε την σφολιάτα ψυγείου πάνω στην λαδόκολλα και γυρνάτε τις άκρες ίσα ίσα γύρω γύρω για να σχηματιστεί όπως στις φωτογραφίες. Και μετέπειτα τις πασαλείφετε με ένα χτυπημένο αυγό (χρησιμοποίησα έναν κρόκο). Με ένα πιρούνι χαράζετε όλη την πίτα παντού για να μην φουσκώσει.

Τοποθετείτε κομμάτια από ένα λευκό κρεμμύδι, ένα πράσσο κομμένο σε κομμάτια, κατσικίσιο τυρί 100 γρ, κουκουνάρι και σπαράγγια το ένα δίπλα στο άλλο, όπως στις φωτογραφίες.

Ψήνετε για 20 -25 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα και πασπαλίζετε με μέλι και θυμάρι.



Επιλογή 2



Σφολιάτα ψυγείου

100 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε λεπτές φέτες

100 γρ κρέμα γάλακτος

50 γρ τσένταρ

1 μικρό αυγό

100 γρ μπρόκολο

1 λευκό κρεμμύδι

Λίγο θυμάρι

15 γρ κουκουνάρι

1,5 κσ μέλι

6 σπαράγγια



Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες είναι πολύ εύκολα όλα.

Τοποθετείτε πάνω στην λαδοκολα τη σφολιάτα, γυρνάτε λίγο την άκρη όλη περιμετρικά και με ένα πιρούνι την τρυπάτε παντού.

Με μια σπάτουλα αλείφετε την κρέμα γάλακτος να πάει παντού και μετά τρίβετε το τυρί τσένταρ. Τοποθετείτε το μπρόκολο σε λεπτά κομμάτια, τα σπαράγγια, το κουκουνάρι και το θυμάρι. Κόβετε το κατσικίσιο τυρί και το μοιράζετε να πάει παντού. Αλείφετε το χτυπημένο αυγό στις άκρες. Ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά και μετά ρίχνετε το μέλι να πάει παντού.



Καλή επιτυχία





Μπορείτε να με βρείτε εδώ :



www.instagram.com/majenco



www.twitter.com/majenco



www.facebook.com/JencaMajenco
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης