Συνταγή για το Brown Butter Pecan Cheesecake που θα μαγέψει τον ουρανίσκο σας !!!

Ένα Cheesecake διαφορετικό από όλα τα άλλα που θα σας δώσει μεγάλη γευστική χαρά.

Αυτό είναι το cheesecake που θα λατρέψετε !!!

Έχει 3 φάσεις μαγειρέματος αλλά αξίζει πολύ!

Θα χρειαστείτε περίπου 30 λεπτά προετοιμασία 1 ώρα και 20 λεπτά φούρνο και μερικές ώρες ψυγείο αλλά πραγματικά θα σας μαγέψει η γεύση του. Βγάζει περίπου 12-14 κομμάτια .

Είναι 3 τα βασικά σκέλη και μετά είναι το γαρνίρισμα όποτε θα σας τα πω με την σειρά.

BUTTER PECANS

1 1/2 κούπες (250 γρ) πολύ καλά κομμένα Pecans

2 κς ελαφριά Καστάνη ζάχαρη

2 κσ (28 γρ ) αλατισμένο βούτυρο Lurpak λιωμένο

CHEESECAKE FILLING

6 κσ ( 84 γρ) αλατισμένο βούτυρο Lurpak

678 γρ Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κούπα ( 104 γρ ) ζάχαρη

3/4 κούπας ( 108 γρ ) ελαφριά καστανή ζάχαρη

3 κσ (24 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κούπας ( 173 γρ ) κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

1 κσ εκχύλισμα βανίλιας

4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα ψημμενα πεκαν ( από τα πιο πάνω )

CRUST

2 1/4 κούπα ( 302 γρ ) Digestive μπισκότα

1/4 κούπας ( 112 γρ ) αλατισμένο βούτυρο Lurpak

3 κσ ( 39 γρ ) ζάχαρη

1 κγ κανέλλα

CINAMMON WHIPPED CREAM

1 κούπα ( 240 μλ) κρέμα γάλακτος κρύα

1/2 κούπα (58 γρ ) ζάχαρη άχνη

1 κσ βανίλια

1/2 κγ κανέλλα

Κ σως καραμέλα

Η Διαδικασία πρέπει να γίνει κατά γράμμα

ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΚΑΝ

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 176 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετείτε ένα ταψί μαζί με χαρτί ( λαδόκολα )

2. Ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο με τα ψιλοκομμένα πεκαν και την μαύρη ζάχαρη σε ένα μπολ.

3. Τοποθετείτε να πάνε παντού πάνω στο ταψί το μείγμα και ψήνετε για 5-7 λεπτά και μετά τα αφήνετε να κρυώσουν.

BROWN THE BUTTER / Ψήνουμε το βούτυρο

4. Για να γίνει αυτό πρέπει να λιώσετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά και να το αφήσετε να μαυρίσει και να αλλάξει χρώμα.

Ανακατεύετε τακτικά μέχρι να γίνει ένα πολύ ωραίο καφέ χρώμα. Το βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αφήνετε να κρυώσει.

5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 163 βαθμούς Κελσίου στον αέρα .

Χρησιμοποιείτε 23 εκ στρογγυλό ταψάκι για κέικ που ανοίγει από το πλάι για να ξεχωρίζει η βάση. Βάζετε χαρτί μέσα.

6. Σε ένα μουλτι σπάτε τα μπισκότα και μετά σε ένα μπολ βάζετε τα μπισκότα μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Και τα τοποθετείτε πολύ καλά παντού μέσα στο ταψάκι απλώνετε να πάει μέχρι πάνω το μείγμα και ψήνετε για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.

7. Βάζετε αλουμινόχαρτο παντού στο ταψί από την εξωτερική πλευρά διπλό για να μην μπορεί να μπει νερό μέσα μιας και θα τοποθετήσετε το ταψί το στρογγυλό σε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί με νερό σχεδόν μέχρι επάνω.

CHEESECAKE FILLING

8. Χαμηλωστε την θερμοκρασία του φούρνου στους 148 βαθμούς Κελσίου στον αέρα .

9. Σε ένα μεγάλο μπολ η μπλέντερ η μίξερ ανακατεύετε το τυρί Philadelphia , με τις ζάχαρες και το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά και να μην υπάρχει αέρας. Σκουπίζετε και τα πλαϊνά και ανακατεύετε και αυτά.

10. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος την βανίλια και το μαυρισμένο βούτυρο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν όλα ένα.

11. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά ακατεύοντας κάθε φορά.

12. Προσθέστε μια κούπα από ψημένα ψιλοκομμένα πεκαν και ανακατέψτε.

13. Βάζετε το μείγμα μέσα στο ταψί με το ψημένο μπισκότο μέχρι να ανεβεί το μείγμα μέχρι πάνω πάνω.

14. Βάζετε το ένα ταψί μέσα στο μεγάλο και ρίχνετε το νερό να πάει παντού μέχρι λίγο πάνω από την μέση.

15. Ψήνετε για 1 ώρα και 5 λεπτά το κέντρο θα είναι οκ αλλά ασταθές.

16. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε να κουλαρει μέσα στον κλειστό φούρνο για 30 λεπτά ακριβώς και θα συνεχίσει να ψήνετε.

17. Ανοίξτε λίγο τον φούρνο και αφήστε για άλλα 30 λεπτά να σιγο ψηθεί η διαδικασία αυτή βοηθάει στο να μην γίνει ρήγμα στο κέικ

18. Το αφαιρείτε από το ταψί με το νερό σκουπίζετε από κάτω και βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες και ακόμα καλύτερα για ολόκληρη την βραδιά .

19. Για να τελειώσετε την διαδικασία του φανταστικού αυτού Cheesecake χτυπάτε την κρεμα με την άχνη, την βανίλια και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ σε γρήγορη ταχύτητα .

20. Διακοσμείτε το γλυκό όπως στις φωτογραφίες πιο κάτω με την κρέμα σαντιγί τα πεκαν και την καραμέλα. Το βάζετε στο ψυγείο και μετά από λίγο είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.

Είναι ένα χρονοβόρο μπελαλίδικο γλυκό αλλά τοοοοόσο νόστιμο που αξίζει να το δοκιμάσετε, το έχω φτιάξει 2 φορές!

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης