Μισώ την ξαδέρφη μου αφόρητα. Δεν μπορώ να το καταπολεμήσω!

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Γεια σας... Θέλω να σας πω το πρόβλημά μου μήπως και καταφέρετε εσεις να καταλάβετε τι ακριβώς νιώθω...

Εχω μια ξαδέρφη μερικά χρόνια μικρότερή μου.Όταν είμασταν μικρές είμασταν και αγαπημένες αλλά μπαίνοντας στην εφηβεία αυτό άλλαξε για τα καλά.Δεν ήθελα να ασχολείται μαζί μου και δεν ήθελα να ασχολούμαι μαζί της,πολύ απλά...Το θέμα είναι πως δεν θέλω να την ακούω καθόλου,ούτε να την βλέπω,ούτε να μαθαίνω τίποτα για αυτήν(λίγο δύσκολο όταν πρέπει να δω τους συγγενείς μου)...

Μπορεί να σκεφτείτε οτι είναι ζήλεια,αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό...Να την ζηλέψω επειδή έχει φίλο για να περνάει καλά και τίποτα άλλο;Χωρίς να θέλω να φανώ ψωνάρα,είμαι αντικειμενικά πιο όμορφη και πιο μορφωμένη απο αυτήν,ασχολούμαι και με κάτι άλλο πέρα απο το να δείχνω ''ωραία γκόμενα'' και να κάνω συνεχώς ''γούτσου-γούτσου'' και όλη την ώρα να μην κλείνω το στόμα μου για να το παίξω σπουδαία (επειδή έχει πει πράγματα που ξέρουμε όλοι οτι δεν ισχύουν μόνο και μόνο για να νιώσει πιο δημοφιλής ή για να πει απλά κάτι). Ακόμα πιο εκνευριστικό είναι όταν τυχαίνει να συναντιόμαστε και να μου απευθήνει τον λόγο και να με κοιτάει με αυτά τα ματάκια της.....Οκ,προσπαθώ τουλάχιστον να είμαι κυρία αλλά όταν ακούω έστω και το όνομά της πραγματικά γίνομαι άλλος άνθρωπος!

Γιατί νιώθω έτσι;Και πως μπορώ να το καταπολεμήσω,να χαλαρώσω και να ηρεμήσω επειδή περισσότερο κακό στο σώμα μου κάνω με τα νεύρα που εχω όταν ακούω για αυτήν....

Η απάντηση του Queen.gr

Αγαπητή φίλη. Τα πράγματα είναι ίσως πιο απλά από όσο φαντάζεσαι. Είναι όλα στο μυαλό μας. Το θέμα είναι ότι από την περιγραφή που κάνεις φαίνεται πως το κακόμοιρο το κοριτσάκι δεν σου έχει φταίξει πουθενά.

Αν θεωρείς πως επειδή δεν σου αρέσει, το στυλ, η εμφάνιση και ο χαρακτήρας της δεν έχει δικαίωμα να ζει ή να είναι ευτυχισμένη κάνεις λάθος. Δεν γίνεται να μας αρέσουν όλοι. Δεν είναι πράλογο να μας εκνευρίζει κάποιος τόσο κοντινός μας, ακόμη κι αν πρόκειται για τον αδερφό μας! Απλά το προσπερνάμε. Μην χάνεις πολύτιμη ενέργεια από τη δική σου ζωή δίνοντας όλη σου την προσοχή σε εκείνη γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι εσύ να αισθάνεσαι δυστυχισμένη και να είσαι η λιγότερο τυχερή της υπόθεσης ι εκείνη που είναι πιο χαλαρή προφανώς να προσελκύει θετική ενέργεια και άτομα γύρω της και να γίνεται συμπαθής όσο και αν το παίζει, όσο λιγότερο ελκυστική και να είναι όσο και να μη σου αρέσει το γούτσου-γούτσου στιλάκι της. Το ότι δεν σου αρέσει εσένα δεν σημαίνει πως δεν αρέσει σε άλλους.

Απέφυγέ την αν νομίζεις ότι πρέπει αλλά μην δίνεις βάση και προσπάθησε να βγάλεις από το μυαλό σου όλο αυτό. Δεν είναι καλό να κάνεις συγκρίσεις. Κοίτα τη δική σου ζωή γιατί πολύ σε έχεις παραμελήσει. Δεν σου φταίει σε τίποτα η ύπαρξή της όσο και αν σε ενοχλεί. Έχει δικαίωμα να υπάρχει και να είναι όπως επιλέγει να είναι. Αν θέλει να είναι έτσι ας είναι έτσι. Αν θέλει να προβάλλει τον εαυτό της με υπέρβολές δικαίωμά της να το κάνει. Δεν σε βλάπτει αυτό. Μπορείς απλά να έχεις τυπικές σχέσεις μαζί της, όταν τυχαίνει να την δεις. Δεν είσαι υποχρεωμένη να την συμπαθήσεις και να την κάνεις παρέα.

Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να χαλαρώσεις και να χωνέψεις πως η κοπέλα θα υπάρχει και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Υπάρχει όπως τόσοι άνθρωποι στον κόσμο που μας ενοχλούν. Δεν κάνει όμως κάτι κακό σε εσένα. Οπότε απλά πίεσε τον εαυτό σου να συνειδητοποιήσει ακριβώς αυτό το πράγμα. Ουσιαστικά το μόνο που σε συγχίζει και σου κάνει κακό σωματικά και ψυχικά είναι ο εαυτός σου και οι δικές σου σκέψεις. Δεν φταίει εκείνη να θυμάσαι αν κάτι στραβώνει στη δική σου ζωή ίσως. Όσο έχεις πικρία μέσα σου και συγκρίνεις τον εαυτό σου μαζί της ή με την οποιαδήποτε τόσο η ομορφιά σου θα υπερσκιάζεται από αυτό το συναίσθημα και ξέρεις αυτό είναι τελικά που βλέπουν οι απέναντί μας... Σκέψου τα όλα αυτά και αν είναι να πιεστείς με κάτι πιέσου με αυτό. Ασχολείσου με σένα. Μόνο.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης