Είναι της φαντασίας μου ή όντως o κολλητός του μπαίνει ανάμεσά μας;

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Αγαπημένο μου queen, διαβάζω συνεχώς όλες τις απαντήσεις έχεις δημοσιεύσει και μου αρέσουν, έτσι πήρα την πρωτοβουλία να σου πω και εγώ το πρόβλημα μου μπας και καταφέρω να βρω κάποια λύση.
Άκου λοιπόν πως έχουν τα πράγματα: Είμαι 21 χρονών και το αγόρι μου είναι 23. Είμαι σε μια σχέση 4 χρόνια. Όλα πάνε μια χαρά εκτός από ένα θεματάκι. Με το αγόρι μου τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μένουμε μαζί, άρα γνωρίζονται και οι γονείς μας και τα σχετικά. Πριν 2 χρόνια γίναμε κολλητοί με ένα ζευγάρι που παλιότερα απλά γνωριζόμασταν. Στην πορεία εγώ έγινα κολλητή με το κορίτσι και ο φίλος μου κολλητός με το αγόρι, δυστυχώς το ζευγάρι αυτό τερμάτισε την σχέση τους πρίν περίπου 5 μήνες με αποτέλεσμα τώρα, να βρισκόμαστε κάπως η παρέα διχασμένη. Βασικά το πρόβλημα το έχει το αγόρι, αφού κάθε φορά που μάθει πως εγώ και το αγόρι μου βγήκαμε έξω με τη κολλητή μου και το νέο της αγόρι αυτός ενοχλείται αφάνταστα. Άρα αναγκάστηκε το αγόρι μου να μην θέλει πλέον να βλεπόμαστε με την κολλητή μου σαν παρέα τόσο συχνά. Όλα άρχισαν κάπως έτσι. Αυτό με ενόχλησε , γιατί δεν είναι επιλογή μας σαν ζευγάρι αλλά κάτι που το θέλει ο κολλητός του. Ο φίλος μου είναι αρκετά καλή ψυχή, και δεν χαλάει ποτέ χατίρι στον κολλητό του και δεν θέλει να έχει πρόβλημα με κανένα. Ότι του ζήτησει θα το κάνει, θα τον βοηθήσει και εκτός αυτού περνάνε αρκετό χρόνο μαζί επειδή μετά τον χωρισμό του κλείστηκε στον εαυτό του (σαν να έχει κατάθλιψη ) με αποτέλεσμα εγώ μερικές φορές να νιώθω ότι δεν μου δίνει σημασία ή ότι προτιμά να είναι με αυτόν παρά με εμένα. Όταν εγώ και το αγόρι μου είμαστε μαζί, σκέφτεται συνεχώς τον κολλητό του ότι θα είναι μόνος σπίτι και εκτός αυτού συνεχώς τον αναφέρει στις περισσότερες κουβέντες του. Αυτό με ενοχλεί αφάνταστα, μερικές φορές νιώθω ότι προτιμά να είναι με αυτόν παρά με εμένα. Τσακωθήκαμε αρκετές φορές για αυτό το θέμα. Συνεχώς μου λέει πως με αγαπάει ,και πως του αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί, και πώς απλά ο κολλητός του μόνον αυτόν έχει για συμπαράσταση και παρέα , αφού με τα άλλα αγόρια της παρέας δεν είναι όπως παλιά και πώς τον λυπάται γιαυτό να σταματήσω να συγκρίνω εμένα με τον κολλητό του, γιατί εγώ είμαι πάνω από όλα και αυτό το ξέρει και ο κολλητός του. Ίσως έτσι να είναι τα πράγματα , όμως εγώ ενοχλούμαι με την κατάσταση αυτή. Να αναφέρω ότι παλιότερα το αγόρι αυτό μου έδειχνε με τον τρόπο του πώς δεν του άρεσε που περνούσα τόσο πολύ χρόνο με το αγόρι μου ( λόγο του καλοκαιριού) σε σημείο που συνεχώς τον έπαιρνε τηλέφωνο πώς ήταν μόνος και βαριόταν. Επίσης εάν καμία φορά του έλεγε το αγόρι μου να ΄ρθεί στο σπιτι του για παρέα και άκουγε ότι θα ήμουν εκεί δεν ερχόταν . Αυτό εγώ το έπαιρνα ότι δεν του άρεσε που θα ήμουν εκεί, αντιθέτως το αγόρι μου λέει πώς είναι επειδή του θύμιζα την κολλητή μου και πρώην κοπέλα του.
Το ερώτημα μου είναι: τελικά εγώ έχω πάθει εμμονή με το αγόρι αυτό και το ότι δεν του αρέσει που είμαι με το αγόρι μου τόσο πολύ και αυτός μόνος και θα προτιμούσε να είχα χωρίσει για να έχει αυτός το 'πάνω από όλα' ή απλά όντως του θυμίζω την πρώην του και με αποφεύγει και απλά δεν του δίνω την ευκαιρία να τον γνωρίσω καλύτερα;
Έχω φτάσει σε σημείο να με ενοχλεί κάθε φορά που ακούω το όνομα του, να περνάνε ιδέες στο μυαλό μου πως θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να με κάνει να χωρίσω ή να με κάνει να ενοχλούμαι κάθε φορά που περνάνε χρόνο μαζί αφού δεν θα έχω την σημασία που θα είχα εάν δεν ήταν αυτός . Εγώ δημιουργώ το πρόβλημα με το τρόπο που βλέπω τα πράγματα; Μου έγινε εμμονή η κατάσταση αυτή ή όντως υπάρχει το πρόβλημα; Τι είναι αυτό που μπορώ να κάνω για να σταματήσει να είναι πρόβλημα για 'μένα ; Να μην θυμώνω και να μην με ενοχλεί κάθε φορά που ακούω το όνομά του... Να σταματήσουν να περνάνε οι σκέψεις αυτές στο μυαλό μου;;;

Η απάντηση του Queen.gr

Aρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως δεν φταίει η κοπέλα- η πρώην του και κολλητή σου. Δεν είναι σωστό να την κάνετε πέρα επειδή εκείνος δεν το θέλει. Από τη στιγμή που είναι φίλη σου- μπορείτε απλά να μην βγαίνεται με τον κολλητό του φίλου σου για να μην τη βλέπει. Δεν σημαίνει πως εσύ απαγορεύεται να τη βλέπεις και αν την πετύχει ο φίλος σου θα διαπράξει κανένα θανάσιμο αμάρτημα εναντίον του. Πρέπει να εξηγηθούν ήρεμα κι ωραία αυτά με το αγόρι σου και να μπει μία τάξη με τον φίλο του.

Σε ό, τι αφορά εσένα, είσαι σίγουρη ότι σε κάνει πέρα και δεν ενοχλείσαι απλά επειδή είναι μόνος με το αγόρι σου και δεν ξέρεις τι κάνουν; Αν όντως προσπαθεί τόσο φανερά να σε εκτοπίσει, ας καταλάβει πως δεν είναι η ουρά της φίλης σου. Εσύ, δεν έχεις λόγο να είσι αρνητική μαζί του σε κάθε περίπτωση.

Φρόντισε να μην ανακρίνεις και πιέζεις το φίλο του και άσε τον να κάνει αυτό που εκείνος νομίζει με τον κολλητό του. Αν σου δείνει την πρέπουσα σημασία- απλά όχι όλη- ηρέμησε και μην τον πιέζεις. Αν σε ξεχνά και σε γράφει για νια είναι με το φίλο του, τότε κάτι δεν πάει καλά γενικότερα και ιδίως στη σχέση σας. Μπορεί να είναι και gay. Bisexual, τι να πω...

Θα σου έλεγα απλά να ηρεμήσεις και να μην ενοχλείσαι. Ο καθένας δικαιούται να έχει τη ζωή του εκτός σχέσης. Αν όμως παρατηρήσεις πως δεν έχεις το ενδιαφέρον του, ίσως χρειαστεί να μιλήσετε σοβαρά. πολύ σοβαρά για το μέλλον της σχέσης σας.

Όπως τα περιγράφεις, δεν φαίνεται να έχεις άδικο. Μην τρελαίνεσαι όμως. Συμβαίνουν αυτά. Κράτα μία αξιοπρεπή στασή και η αλήθεια θα φανεί.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης