Δύο συντάκτριες αποκαλύπτουν τι «κρύβουν» στις τσάντες τους

Δύο συντάκτριες αποκαλύπτουν τι «κρύβουν» στις τσάντες τους

Μυστήριο. Αυτή είναι η πλέον κατάλληλη λέξη που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούσαμε για να περιγράψουμε πώς αισθάνεται κάποιος στη θέα μας γυναικείας τσάντας. Καμία γυναίκα δεν φεύγει από το σπίτι της χωρίς αυτή και το τι βρίσκεται μέσα της, προκαλεί σε πολλές περιπτώσεις… έκπληξη.

Υπάρχουν τσάντες που «κρύβουν» το απόλυτο χάος και άλλες πάλι που προκαλούν θαυμασμό με το πόσο καλά οργανωμένες και τακτοποιημένες είναι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, καμία γυναίκα δεν θα επιτρέψει με ευκολία σε κάποιον να ρίξει έστω και μια γρήγορη ματιά στην τσάντα της διότι απλούστατα, ενδέχεται να ανακαλύψει κάποια από τα πιο προσωπικά της «μυστικά». Ναι, σε κάποιες περιπτώσεις ένα και μόνο αντικείμενο αρκεί για να «δείξει» σε κάποιον τις αδυναμίες ή τα δυνατά σου «όπλα».

Σε πείσμα των καιρών, λοιπόν, και σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουμε αν οι φήμες που θέλουν τη γυναίκεια τσάντα να αποτελεί ουσιαστικά την προέκταση του εαυτού μας, αποφασίσαμε να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις, να αφήσουμε στην άκρη την ντροπή και να βγάλουμε το περιεχόμενο του αγαπημένου μας αξεσουάρ σε κοινή θέα. Ιδού, λοιπόν, τι θα βρεις στις τσάντες μας -ανά πάσα στιγμή- αν τις αρπάξεις και τις ανοίξεις!

Η Ειρήνη δεν πάει πουθενά χωρίς τα απαραίτητα «εφόδια»

Αν περνάς πολλές ώρες εκτός σπιτιού κάθε μέρα και το πρόγραμμά σου σε οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις σε μέρη που δεν βρίσκονται πάντα στον δρόμο σου, τότε μπορείς να κατανοήσεις γιατί η προετοιμασία του backpack αποτελεί για εμένα μια καθημερινή ιεροτελεστία. Δύο μόνο λεπτά αρκούν για να τοποθετήσω -ή για την ακρίβεια να… πετάξω- μες στην τσάντα μου ό,τι πιστεύω πως ενδέχεται να μου χρειαστεί. Μπορεί να θεωρούμαι ολίγον τι ακατάστατη, ωστόσο, ξέρω πως κάθε μέρα αποχωρώ από το σπίτι μου έχοντας μαζί τα απαραίτητα «εφόδια». Ποια είναι αυτά;

Σημειωματάριο: Ένα σημειωματάριο και ένα στυλό για να καταγράφω τις σκέψεις, τις ιδέες μου, τις πληροφορίες που χρειάζομαι και να περιορίζω το άγχος μου. Σίγουρα αξίζει!

Άρωμα: Ένα ελαφρύ άρωμα (πάντα σε μικρή συσκευασία) για να αισθάνομαι φρέσκια κάθε στιγμή. Ποτέ δεν ξέρεις αν μετά το γραφείο θα ακολουθήσει βόλτα στην πόλη ή επαγγελματικό ραντεβού. Γιατί να μην νιώθω λίγο πιο θηλυκή;

Απολαυστική μπάρα για τη λιγούρα: Ένα σνακ με φυσικά συστατικά για τη λιγούρα βρίσκεται πάντα (μα πάντα) στο backpack μου. Προσπαθώ να φροντίζω τη διατροφή μου και θέλω να ξέρω πως αν με πιάσει η λιγούρα ενώ βρίσκομαι στον δρόμο ή το γραφείο, θα έχω πάντα μαζί μου να φάω κάτι λαχταριστό, κάτι γλυκό και αλμυρό μαζί, που θα μου δώσει την ενέργεια που θέλω. Δεν μου αρέσει να συμβιβάζομαι ποτέ με τη γεύση γι’ αυτό και μια μπάρα Nature Valley Sweet and Salty με φιστίκια και βρώμη ολικής άλεσης, με λαχταριστό φυστικοβούτυρο ή πραγματική μαύρη σοκολάτα (ανάλογα με την όρεξη μου) βρίσκεται κάθε μέρα στην τσάντα μου.

Λαστιχάκια για τα μαλλιά: Και τρία (ναι, τρία) λαστιχάκια για τα μαλλιά βρίσκονται πάντα μες στην τσάντα μου. Ένα πλαστικό σπιράλ λαστιχάκι για το γυμναστήριο ή τον χαλαρό περίπατο (δεν σπάει τα μαλλιά) και δύο εντυπωσιακά scrunchies για την έξοδο με τις φίλες ή το ραντεβού. Είναι ένα από τα trends των 80s και των 90s που έκαναν δυναμικό comeback και μας αρέσει πολύ.

Μικρό νεσεσέρ: Ένα μικρό αλλά πλήρες νεσεσέρ δεν λείπει, επίσης, ποτέ από την αγαπημένη μου τσάντα. Σε αυτό θα βρεις τα εξής: Μια πούδρα, ένα μαύρο μολύβι ματιών, ένα ρουζ, μια μικρή χτένα, ένα lip balm για ενυδάτωση στα χείλη, ένα ματ κραγιόν σε έντονη απόχρωση για τις after work εξορμήσεις.

Anti-stress αντικείμενο: Τι άλλο θα βρεις στην τσάντα μου; Ένα anti-stress αντικείμενο το οποίο με βοηθά να χαλαρώνω όταν νιώθω το άγχος να με καταβάλλει… από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αυτή την εποχή, για παράδειγμα, τυχαίνει να έχω πάντα μαζί μου έναν αξιαγάπητο unicorn.

Η Κατερίνα τρελαίνεται για όλα όσα κάνουν τη διαδρομή τηςευχάριστη

Προκειμένου να φτάσω στο γραφείο, χρειάζομαι περίπου 40 λεπτά καθημερινά. Και επειδή για εμένα είναι σημαντικό να μην αισθάνομαι ότι «χάνω» χρόνο -και φυσικά να μην βαριέμαι- προσπαθώ να οργανώνομαι. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό και γιατί σχετίζεται με την τσάντα μου; Γιατί όλα όσα βρίσκονται μέσα σε αυτή, είναι προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να κάνουν τη διαδρομή μου λίγο πιο ευχάριστη, άνετη, δημιουργική και συναρπαστική. Αυτό σημαίνει ότι πάντα μαζί μου έχω…

Θερμός: Το πρωινό ξύπνημα πάντα ήταν δύσκολη υπόθεση για εμένα. Ο καφές λοιπόν είναι απαραίτητος προκειμένου να με ξυπνήσει κάθε πρωί. Και επειδή δεν έχω τη χρονική πολυτέλεια να τον απολαμβάνω σπίτι, προτιμώ απλώς να τον τοποθετώ στο θερμός που έχω πάντα στην τσάντα μου. Κάπως έτσι καταφέρνω να φτάνω στο γραφείο έτοιμη για δράση!

Μπάρα πρωτεΐνης: Πάντα θέλω να έχω μαζί μου ένα σνακ, καθώς βρίσκομαι διαρκώς στο δρόμο. Πόσω μάλλον, τις φορές που αμέσως μετά τη δουλειά «τρέχω» για να είμαι στην ώρα μου στο τένις. Προσωπικά επιλέγω μπάρες πρωτεΐνης με αλμυρή καραμέλα γιατί θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά γευστικές, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Τις εμπιστεύομαι γιατί δεν έχουν τεχνητά χρώματα και συντηρητικά. Έτσι, με «ανεβάζουν» λίγο πριν την προπόνηση!

Ακουστικά: Στο πρωινό ξύπνημα φυσικά βοηθάει και η μουσική! Ακόμα και τις πιο μουντές ημέρες μπορεί να μου φτιάξει τη διάθεση και να με γεμίσει με αισιοδοξία. Για αυτό, έχω γεμίσει το κινητό με τις αγαπημένες μου playlist για κάθε περίσταση και όχι μόνο! Φυσικά, τα ακουστικά είναι απαραίτητα, προκειμένου να απολαύσω όλα τα παραπάνω με την ησυχία μου…

Βιβλίο: Μπορεί συχνά να γκρινιάζω για τις ώρες που περνάω στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παρόλα αυτά, ανάμεσα στα θετικά που μου προσφέρουν οι μετακινήσεις μου, είναι ότι έχω καταφέρει να διαβάζω περισσότερα βιβλία. Είναι ένας τρόπος να «αποσυνδέομαι» για λίγο και να αφήνω το κινητό στην άκρη!

Mist: Είναι το μοναδικό προϊόν ομορφιάς που βρίσκεται πάντα στην τσάντα μου. Και αυτό διότι προσπαθώ να ενυδατώνω διαρκώς την επιδερμίδα μου, και ιδιαίτερα τις ημέρες που έχω προπόνηση. Με δροσίζει και με αναζωογονεί σε δευτερόλεπτα, κάνοντας το πρόσωπό μου να δείχνει φρέσκο και λαμπερό!

Είτε «το έχεις» με την οργάνωση είτε όχι, το σίγουρο είναι πως αν εργάζεσαι ή σπουδάζεις και περνάς πολύ χρόνο εκτός σπιτιού, η τσάντα σου αποτελεί πράγματι μια μικρή προέκταση του εαυτού σου. Σε αυτή βρίσκεις όλα όσα χρειάζεσαι για να αισθάνεσαι καλά ανά πάσα στιγμή, να νιώθεις περισσότερο γοητευτική με μια κίνηση, να έχεις τον έλεγχο του οτιδήποτε κάνεις στα χέρια σου και κυρίως, να φροντίζεις τη διατροφή σου. Ακόμη και αν μέσα στο backpack σου επικρατεί το απόλυτο χάος, το σίγουρο είναι πως το σημειωματάριο σου, τα ακουστικά σου, οι νόστιμες μπάρες σου και φυσικά, τα «must» καλλυντικά, αποτελούν πολύτιμους συμμάχους για εσένα, όπου και αν βρίσκεσαι!