Ώρα για διάλειμμα: Τρεις συντάκτριες αποκαλύπτουν τα σνακ του γραφείου

Ώρα για διάλειμμα: Τρεις συντάκτριες αποκαλύπτουν τα σνακ του γραφείου

Τι έχεις στο τάπερ σου σήμερα; Έχουν μείνει μπάρες στο συρτάρι;

Έχουμε περάσει πολλά μαζί και η αλήθεια είναι πως ακόμη και αν δεν το επιδιώξαμε, σήμερα βρισκόμαστε στη θέση να γνωρίζουμε η μία για την άλλη, περισσότερες πληροφορίες από όσες ενδεχομένως θα επιθυμούσαμε. Αν υπάρχει ένα κεφάλαιο, ωστόσο, το οποίο δεν βαριόμαστε ποτέ να «ανοίγουμε» και να αναλύουμε στο γραφείο, είναι αναμφίβολα εκείνο της διατροφής και δη… των σνακ!

Τι έχεις στο τάπερ σου σήμερα; Εσύ το μαγείρεψες; Με έπιασε τρελή λιγούρα, έχεις κάτι μαζί σου; Έχουν μείνει μπάρες στο συρτάρι; Μα καλά, πάλι πεινάς; Τι να φάω πριν πάω γυμναστήριο; Ποια έφαγε τα μπισκότα που είχα κλειδώσει στο ντουλαπάκι;

Τα παραπάνω ερωτήματα επαναλαμβάνονται σε σχεδόν καθημερινό επίπεδο στο γραφείο και σε πολλές περιπτώσεις, έχουν δώσει το έναυσμα για μερικές επικές -και ενδεχομένως διασκεδαστικές για τους άλλους- διενέξεις. Μέσα από τις καθημερινές αυτές διαφωνίες, όμως, μάθαμε πολλά και σίγουρα διευρύναμε τους γευστικούς μας ορίζοντες. Τώρα, λοιπόν, που αισθανόμαστε ότι έχουμε πάει το κεφάλαιο «σνακ στο γραφείο» σε άλλο… επίπεδο (σίγουρα περισσότερο natural) αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου τα μικρά γεύματα που κάνουν τα διαλείμματά μας λιγότερα μίζερα και περισσότερο συναρπαστικά -ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας συννεφιασμένης Δευτέρας.

Η Σοφία η «γκουρού» του σνακ

Ως η πιο… παλιά στο γραφείο (οκ, και μεγαλύτερη ηλικιακά), είμαι η «γκουρού» του σνακ. Έχω «φάει» εγώ… εργατοώρες στο γραφείο… Όμως, η παλιά ξέρει. Γιατί έχει περάσει ημέρες, μήνες, χρόνια, σε μία καρέκλα, άρα γνωρίζει πώς θα διατηρήσει τη φόρμα της.

Αρχικά, ξεκινώ την ημέρα μου με άθληση. Είτε στο γυμναστήριο είτε για τρέξιμο στο ΟΑΚΑ ή, όποτε βρω συμπαίκτη, για ένα μονάκι (τι εννοείς το μπάσκετ δεν είναι για κορίτσια;). Ευτυχώς, προθυμία υπάρχει. Επιστρέφω σπίτι, κάνω μπάνιο και ανεβαίνω στα τακούνια μου. Φτάνω στο γραφείο και ουσιαστικά έχει φτάσει η ώρα για το σνακ μου. Το παλιό, καλό, δεκατιανό έρχεται να συναντήσει τις νέες μπάρες Nature Valley Protein, που είναι το ιδανικό σνακ για να συνεχίσω δυναμικά τη μέρα μου.

Το γεγονός πως δεν τρώω κρέας (εκ πεποιθήσεως) με οδηγεί σε σνακ που μπορούν να εξασφαλίσουν την ημερήσια ανάγκη μου σε πρωτεΐνες και μια Nature Valley Protein καλύπτει το 20% της ημερήσιας ανάγκης μου (κάθε μπάρα περιέχει 10 γραμ. πρωτεΐνης). Εξάλλου, η πρωτεΐνη συμβάλλει στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και της κανονικής κατάστασης των οστών. Δεν περιέχουν γλουτένη και φτιάχνονται από προσεκτικά επιλεγμένα αγνά συστατικά, όπως αράπικα φιστίκια, λαχταριστή σοκολάτα και φυστικοβούτυρο.

Απευθύνονται ουσιαστικά σε ανθρώπους που συνδυάζουν την ισορροπημένη διατροφή με το δραστήριο τρόπο ζωής (το είπα, είμαι μεγαλύτερη και γνωρίζω περισσότερα…)!

Η Ειρήνη που... ξεχνούσε να τρώει

Το 2018 ήταν και συνεχίζει να είναι ένα έτος κατά τη διάρκεια του οποίου προσπάθησα να αλλάξω προς το καλύτερο τις διατροφικές μου συνήθειες. Αυτό σημαίνει ότι άρχισα να πίνω περισσότερο νερό κάθε μέρα, να καταναλώνω πιο πολλά φρούτα και λαχανικά και κυρίως, να κάνω ό,τι μπορώ για… να μην ξεχνάω να τρώω! Το γεγονός ότι άφηνα τον εαυτό μου νηστικό για πολλές ώρες σε καθημερινό επίπεδο είχε σίγουρα αρνητικές συνέπειες τόσο για τη διάθεσή μου, όσο και για το βάρος μου.

Λίγο αφότου μπήκα και εγώ στα πρώτα «-άντα», αποφάσισα, λοιπόν, να εφαρμόσω τον «κανόνα» που θέλει να τρώμε ένα σνακ κάθε τρεις περίπου ώρες και έκανα την έρευνά μου προκειμένου να βρω ποιο θα ήταν το καλύτερο για τη δική μου περίσταση. Πλέον, λοιπόν, στο διατροφικό μου μενού μου περιλαμβάνεται κάθε μέρα ένα μήλο, μερικά καρότα (κάνουν καλό στην επιδερμίδα) και μια τραγανή μπάρα δημητριακών από βρώμη ολικής άλεσης για τις απογευματινές λιγούρες. Την ώρα που «πήζω» στο γραφείο, που θέλω κάτι να με κάνει νιώσω καλύτερα, που χρειάζομαι περισσότερη ενέργεια, τη στιγμή που αρχίζω να γκρινιάζω (και να εκνευρίζω τις συναδέλφους μου) ανοίγω το συρτάρι μου και πιάνω την μπάρα μου. Μούσλι με μέλι, μαύρη σοκολάτα, μήλο ή κράνμπερι: Φροντίζω πάντα να έχω στη διάθεσή μου όλες τις επιλογές.

Extra tip: Φυσικά, δεν παραλείπω να έχω πάντα δίπλα μου ένα γυάλινο μπουκάλι με νερό το οποίο φροντίζω να γεμίζω όσο πιο συχνά μπορώ. Ενυδάτωση πάνω από όλα!

Μετά το ταπεράκι, η Μάτα θέλει τη μπάρα της

Άργησα πολύ να μάθω πως η σωστή διατροφή, δεν είναι μόνο μισή αρχοντιά αλλά… ολόκληρη. Κι όμως, μετά από σφολιάτες, σούπερ έξτρα σάντουιτς, online παραγγελίες και μερικά παραπανίσια κιλά, αποφάσισα πως θα ήταν καλύτερο για εμένα, την τσέπη και το «ταλαιπωρημένο» στομάχι μου, να αντικαταστήσω όλα τα παραπάνω με ένα ταπεράκι φαγητό από το σπίτι, που θα ετοίμαζα από το προηγούμενο βράδυ.

Όντως, ένα ταπεράκι κάθε μέρα με -περίπου- μαμαδίστικο φαγητό, μπορεί να αλλάξει πολλά, ακόμη και να «ανεβάσει» την αυτοπεποίθηση σου.

Εκτός βέβαια από το «παραδοσιακό» ταπεράκι, φροντίζω στο συρτάρι του γραφείου μου να υπάρχει πάντα μία συσκευασία από τις Sweet and Salty μπάρες της Nature Valley, πλούσιες σε φυτικές ίνες, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, χρωμάτων και τεχνητών αρωμάτων. Ένα λαχταριστό σνακ από βρώμη ολικής άλεσης, βουτηγμένη σε επικάλυψη με πραγματική σοκολάτα ή φυστικοβούτυρo. Ένας διατροφικός πειρασμός…!

Πλέον, στο γραφείο έχουμε δημιουργήσει το δικό μας «κοινό ταμείο» και στα συρτάρια που μοιραζόμαστε, φυλάσσουμε τα αγαπημένα μας σνακ. Η καθεμία έχεις τις δικές της προτιμήσεις. Όλες, όμως, συμφωνούμε πως σε ό,τι έχει να κάνει με τα σνακ μας, έχουμε πια περάσει σε άλλο, πιο ισορροπημένο και πιο natural επίπεδο. Συνεχίζουμε, λοιπόν, σε αυτόν τον δρόμο, προσπαθώντας πάντα να κάνουμε τα διαλείμματά μας στο γραφείο λίγο πιο νόστιμα και συναρπαστικά!