Όταν μία παραμυθένια διχρωμία αρκεί για να αναβαθμίσεις την καθημερινότητά σου!

Όταν μία παραμυθένια διχρωμία αρκεί για να αναβαθμίσεις την καθημερινότητά σου!

Όταν αποφάσισα να μετακομίσω από το πατρικό μου στα Νότια Προάστια και να ζήσω για πρώτη φορά μόνη μου, όλοι οι δρόμοι με οδηγούσαν στο κέντρο της Αθήνας. Παρακολουθώντας εντατικά τις αγγελίες ενοικιαζόμενων κατοικιών που ανέβαιναν καθημερινά στο διαδίκτυο, δεν άργησα να ανακαλύψω εκείνη που ανταποκρινόταν στο σπίτι των ονείρων μου. Βρισκόταν στον τρίτο όροφο μίας παλιάς πολυκατοικίας, σε μία ήσυχη γειτονιά του Θησείου. Περνώντας το κατώφλι και πραγματοποιώντας την πρώτη μου επίσκεψη, ένιωσα πως αυτό το σπίτι είχε φτιαχτεί για εμένα, οπότε το νοίκιασα δίχως δεύτερη σκέψη.

Μπορεί να μην γνώριζα πολλά από διακόσμηση όμως, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου, διοχέτευσα όλη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μου, ώστε να μετατρέψω το υπνοδωμάτιο του νέου μου σπιτιού σε ένα «καταφύγιο» ευεξίας, το οποίο θα μου επέτρεπε να χαλαρώνω έπειτα από μία δύσκολη ημέρα. Για ένα μεγάλο διάστημα, λοιπόν, το υπνοδωμάτιο ήταν ο χώρος στον οποίο απολάμβανα το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου. Ωστόσο, τους περασμένους μήνες και λόγω των νέων συνθηκών στη ζωή μας, το υπνοδωμάτιό μου μετατράπηκε ξαφνικά σε home office.

Κάπως έτσι, χωρίς να το καταλάβω, ο αγαπημένος μου χώρος έχασε σταδιακά την αίγλη του. Οι ρύποι και η σκόνη της πόλης, άρχισαν να αλλοιώνουν ακόμη περισσότερο το χρώμα στους τοίχους καθώς και τον κουκλίστικο, cozy χαρακτήρα του δωματίου, ενώ σε συνδυασμό με μερικούς λεκέδες και τις έντονες αναμνήσεις από τη δύσκολη περίοδο της τηλεργασίας, δημιουργούσαν μία ατμόσφαιρα μουντάδας, κλεισούρας και ατονίας.

Επιστρέφοντας από τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές, λοιπόν, σκεφτόμουν πως εφόσον θα ανανέωνα το συμβόλαιο ενοικίασης, ήθελα με κάποιον τρόπο να ανανεώσω και το υπνοδωμάτιό μου, κάνοντας έτσι μία νέα αρχή. Ένα απόγευμα, λοιπόν, καθώς ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι και παρατηρούσα τον χώρο, μου ήρθε μία ιδέα: Θα εγκαινιάσω μία νέα εποχή στο υπνοδωμάτιό μου, βάφοντάς το με μία νέα, μοναδική απόχρωση, η οποία θα ανεβάζει καθημερινά τη διάθεσή μου! Μισή ώρα αργότερα βρισκόμουν ήδη στο πλησιέστερο χρωματοπωλείο.


Όταν το χρωματοπωλείο είναι η πρώτη στάση για να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου

Ομολογουμένως, δεν περίμενα πως μία ώρα μετά τη άφιξή μου στο χρωματοπωλείο, δεν θα είχα καταφέρει να καταλήξω στο χρώμα που ταίριαζε περισσότερο στον χώρο μου. Ευτυχώς όμως, λίγο πριν κλείσει το κατάστημα, ο κύριος που βρισκόταν στην εξυπηρέτηση πελατών, κατάλαβε πως ήμουν αρκετά προβληματισμένη και με πλησίασε για να μου δώσει τα «φώτα» του. Αφού μου υπενθύμισε πως δεν χρειαζόταν να πάρω μία βιαστική απόφαση για μία τόσο σημαντική αλλαγή, με ρώτησε ποιος ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο ήθελα να βάψω το υπνοδωμάτιο. Του μίλησα, λοιπόν, για τους αποχρωματισμούς που υπήρχαν στους τοίχους, καθώς και τους λεκέδες και την αλλοίωση που είχαν προκύψει στο χρώμα από τη σκόνη και το καυσαέριο της πόλης.

Τότε, εμφάνισε πίσω από τον πάγκο μία βεντάλια - 1.320 αποχρώσεων- την Global Collection της VITEX με δείγματα χρωμάτων. Μου ζήτησε να τη μελετήσω καλά, να σημειώσω τα χρώματα που με ενδιέφεραν και να την επέστρεφα την επόμενη ημέρα, ώστε να με βοηθούσε στην τελική επιλογή του χρώματος. Μόλις γύρισα σπίτι, έκανα μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και ανακάλυψα ενδιαφέροντα πράγματα για την Global Collection βεντάλια και την VITEX. Η Vitex είναι επίσημος εταίρος του Color Guild, ενός παγκόσμιου οργανισμού με 55 παραγωγούς χρωμάτων ανά την υφήλιο, ο οποίος προβλέπει και επηρεάζει τις τάσεις των αποχρώσεων για αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, επαγγελματίες και ιδιώτες. Η παγκόσμια εξειδίκευση και η 45χρονη εμπειρία του οργανισμού, τον έχουν καθιερώσει ως τη Διεθνή Αυθεντία στις αποχρώσεις («The Global Paint & Color Authority»). Ενώ, σε ότι αφορά τη βεντάλια, βρήκα επίσης ενδιαφέρουσες πληροφορίες όπως:

- Οι 1.320 αποχρώσεις της βεντάλιας Global Collection είναι για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Άρα, θα μου είναι χρήσιμη και όταν θα κάνω την ανακαίνιση των εξωτερικών τοίχων του πατρικού μου, μίας μονοκατοικίας στη Γλυφάδα.

- Οι αποχρώσεις της βεντάλιας αποτυπώνονται με μοναδική ακρίβεια μέσω του Συστήματος Χρωματισμού Vitex Colorfull, του μοναδικού στην ελληνική αγορά με 24 χρωστικές. Παράλληλα, προσφέρουν ανεξίτηλες αποχρώσεις, ανθεκτικές στον χρόνο.

- Η βεντάλια Global Collection εμπεριέχει και 382 αποχρώσεις ειδικά επιλεγμένες για εσωτερικούς χώρους.


Η μοναδική τεχνολογίαTeflon™ που απομακρύνει τα «σημάδια» του παρελθόντος

Μπορεί να πέρασα όλη τη νύχτα αγκαλιά με τη βεντάλια και το περιοδικό Trends Magazine 2020-2021, τσεκάροντας χιλιάδες διαφορετικές αποχρώσεις, ανακαλύπτοντας νέες τάσεις και τεχνοτροπίες βαψίματος, ενώ συνομιλούσα ασταμάτητα με τις φίλες μου στο chat ζητώντας τη γνώμη τους όμως, το επόμενο πρωί είχα καταλήξει στα χρώματα με τα οποία θα υποδεχόμουν μία νέα εποχή στο υπνοδωμάτιό μου. Η βιολετί διχρωμία του 1183 Romantic Ballad με το 1186 Pleasant Dream, ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν για να μεταμορφώσω τον χώρο μου. Ωστόσο, αυτό που με ενθουσίαζε περισσότερο δεν ήταν πως θα αποκτούσα -επιτέλους- ένα ονειρικό υπνοδωμάτιο που θα με εξέφραζε απόλυτα, αλλά το γεγονός πως οι συνθήκες που επικρατούν γενικά στο κέντρο της πόλης, δεν θα μπορούσαν πλέον να επηρεάσουν το χρώμα στους τοίχους μου και την ατμόσφαιρα του χώρου μου.

Διότι όπως με ενημέρωσε ο ευγενικός κύριος στο χρωματοπωλείο, η τεχνολογία Teflon™ που υπάρχει στο προϊόν Vitex με Teflon που μου σύστησε, δημιουργεί μία αντιστατική επιφάνεια προστασίας, η οποία απωθεί τη σκόνη, την κάπνα και άλλους ρύπους από τους τοίχους, ενώ έχει μεγάλη ανθεκτικότητα και υψηλή αντοχή στην απορρόφηση κοινών λεκέδων, οι οποίοι μπορούν να αφαιρεθούν με ένα βρεγμένο πανί ακόμη και μετά από καιρό. Και το καλύτερο; Το πλαστικό χρώμαVITEX µε Teflon™, εφαρμόζεται εύκολα, ενώ την ίδια ώρα προσφέρει καλυπτικότητα και υψηλή λευκότητα. Με λίγα λόγια, ήταν το ιδανικό προϊόν για να τολμήσω να βάψω το δωμάτιο μόνη μου!


Περνώντας από τη θεωρία στηνπράξη και μεταμορφώνοντας το υπνοδωμάτιό μου

Το αμέσως επόμενο απόγευμα βρισκόμουν και πάλι στο χρωματοπωλείο, έτοιμη να ανακοινώσω στον πωλητή τις επιλογές μου. Αφού του επέστρεψα τη βεντάλια Global Collection της VITEX, με βοήθησε να φορτώσω στο αυτοκίνητο τα υλικά και τα εργαλεία. Κουβάδες με χρώμα, πινέλα και ρολά, χαρτί γκοφρέ για την προστασία του πατώματος και προστατευτικό διάφανο κάλυμμα για τα έπιπλα, ήταν όσα θα χρειαζόμουν για να μεταμορφώσω το υπνοδωμάτιό μου. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, βέβαια, δεν ήμουν εντελώς μόνη σε αυτή την προσπάθεια, αφού ζήτησα τη συνδρομή και τις πολύτιμες συμβουλές του κύριου Φίλιππα, ενός έμπειρου ελαιοχρωματιστή με εμπειρία 30 χρόνων.

Εκείνος μου έδειξε πώς έπρεπε να κρατώ το πινέλο και το ρολό για να έχω ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, μου έμαθε τα μυστικά για την προετοιμασία του χρώματος, μου μίλησε για το τι χρειαζόταν να κάνω για να πετύχω την ακριβή απόχρωση που επιθυμούσα και τέλος, με βοήθησε να εφαρμόσω την χαρτοταινία στις εσοχές και τις γωνίες του τοίχου, ώστε να οριοθετήσω την επιφάνεια και να σχεδιάσω το κατάλληλο πλαίσιο, το οποίο θα έβαφα με τη σκούρα μωβ απόχρωση. Έπειτα, ήμουν έτοιμη να ξεκινήσω. Έριξα τη μπογιά στη σκάφη, «όπλισα» πινέλο και ρολό και… δεν με σταματούσε κανείς! Λίγες ώρες αργότερα, αφού είχα περάσει δύο χέρια τον έναν τοίχο και τρία τον άλλο, στάθηκα κάθιδρη στη μέση του δωματίου, απολαμβάνοντας ικανοποιημένη την επιτυχία μου. Μπορούσα πλέον να χαλαρώσω στον χώρο μου.


VITEX Queen from DPG Digital Media on Vimeo.


Έχουν περάσει μόλις μερικές εβδομάδες από την ημέρα που έβαψα το υπνοδωμάτιό μου. Παρόλα αυτά, ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι κατάφερα να απαλλαγώ από τα «σημάδια» του παρελθόντος, να αλλάξω ολοκληρωτικά τον χώρο μου και να αποκτήσω ένα ανανεωμένο, καθαρό περιβάλλον ευεξίας, το οποίο με κάνει να αισθάνομαι όμορφα κάθε μέρα. Βλέπεις, χάρη στοVITEX µε Teflon™, όχι μόνο έβαψα τους τοίχους του υπνοδωματίου μου με μία παραμυθένια διχρωμία που μου ανεβάζει τη διάθεση, αλλά τους χάρισα και μία «ασπίδα» προστασίας, η οποία κρατάει μακριά τη σκόνη, τους ρύπους και την κάπνα που ταλαιπωρούν όλους τους κατοίκους του κέντρου της πόλης. Αν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να υποδεχθείς τον Σεπτέμβρη με ανανεωμένη διάθεση, πλέον ξέρεις ποιο είναι το πρώτο βήμα για να τα καταφέρεις: Μία επίσκεψη σε ένα από τα συνεργαζόμεναχρωματοπωλεία του δικτύου της VITEX και μία εξονυχιστική ματιά στο περιοδικό Trends Magazine 2020-2021, είναι μόνο η αρχή για να καλωσορίσεις μία νέα εποχή στον προσωπικό σου χώρο!