Το σπίτι-βιβλιοθήκη

Μια πρωτότυπη Ιαπωνική κατασκευή παρουσιάζει το σπίτι από μια νέα οπτική γωνία, κάτι που δεν είχαμε δει ποτέ μέχρι σήμερα.

Το όλο concept πίσω από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό της συγκεκριμένης κατοικίας είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και σίγουρα όχι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα.

Το Book House, όπως ονομάζεται, είναι μια ιδιωτική κατοικία στο Τόκιο της Ιαπωνίας, η εξωτερική εμφάνιση της οποίας είναι μια.. βιβλιοθήκη. Δεκάδες ράφια με βιβλία, για την ακρίβεια.

Οι εξωτερικοί τοίχοι αυτής της δομής σε σχήμα κουτιού έχουν επισυναφτεί με μια συνεχή μονάδα ραφιών, συνδυάζοντας την έννοια του σπιτιού και της βιβλιοθήκης και παρέχοντας ιδιωτικότητα ενώ ταυτόχρονα προσκαλούν τους επισκέπτες στην περιβάλλουσα βιβλιοθήκη. Το όλο χτίσμα δημιουργεί μια στενή, προστατευμένη πλατφόρμα η οποία μπορεί να κλείσει με τη βοήθεια ξύλινων οθονών.

Άλλο ένα όμορφο χαρακτηριστικό του Book House, με τη μορφή ημι-διαφανούς FRP (πλαστικό υλικό ενισχυμένο με ίνες), χρησιμοποιεί το φως ώστε να δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ του εντός και του εκτός. Διαιρεί τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, επιτρέποντας στο απαλό φως να διαχέεται μεταξύ των ραφιών κατά τη διάρκεια της μέρας και αφήνοντας το φως να διαρρέει προς τα έξω τη νύχτα.

Μάθετε περισσότερα για το Book House στο nendo.jp

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης