Ένα σπίτι από καυσόξυλα

Αν νομίζατε πως η χρήση των καυσόξυλων είναι αποκλειστικά για το τζάκι, ένας αρχιτέκτονας ήρθε για να σας αλλάξει γνώμη.

Με τα βουνά να σχηματίζουν το τέλειο σκηνικό, αυτό το σύγχρονο εξοχικό σπίτι «φωλιάζει» μέσα σε ένα δάσος, με θέα τις ακτές της λίμνης Flathead στο Bigfork της Montana. Το εντυπωσιακό, ωστόσο, σε αυτό το σπίτι, δεν είναι τόσο η τοποθεσία του, όσο τα υλικά και ο τρόπος που αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του.

Το σπίτι είναι φτιαγμένο από πέτρα, ξύλο, γυαλί και... γρασίδι, με τέτοιο τρόπο ώστε να έρχεται σε άμεση σύνδεση με τη φύση. Τα ξύλα δεν είναι τίποτε άλλο από κομμένους κορμούς δέντρων, με σχήμα ίδιο με αυτό που έχουν τα καυσόξυλα για το τζάκι, τα οποία είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που μοιάζουν σαν να έχουν στοιβαχθεί για να σχηματίζουν τοίχους. Στην σκεπή του σπιτιού έχει στρωθεί γρασίδι, ώστε να κρατά σταθερή τη θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου και να κάνει το σπίτι φιλικό προς το περιβάλλον.

'Ένα μεγάλο παράθυρο που βρίσκεται στην βεράντα του πρώτου ορόφου, έχει ενσωματωμένο ειδικό μηχανισμό που το κατεβάζει στο ισόγειο ώστε να αφήνει τον χώρο της βεράντας εντελώς ακάλυπτο και να τον κάνει ιδανικό σημείο μάζωξης τα απογεύματα του καλοκαιριού.

Η κουζίνα κινείται σε ρουστίκ ύφος, συνδυάζοντας τις ατσάλινες επιφάνειες με έναν πανέμορφο πετρόχτιστο τοίχο, ενώ η κατοικία περιλαμβάνει ακόμα έναν ξεχωριστό ξενώνα. Το τέλειο «καταφύγιο» για απομόνωση και χαλάρωση, μέσα στα δέντρα και φτιαγμένο από αυτά.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες δημιουργίες του αρχιτεκτονικού γραφείου που ανέλαβε αυτό το εκπληκτικό σπίτι, εδώ.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης